Plejehjem: Jens fik som den første testet hørelse i "Hørebilen"

Torsdag 25. Juni 2020 16:23 589
Jens var den første, der fik testet hørelsen i hørebilen. Foto: BlumePress. Jens var den første, der fik testet hørelsen i hørebilen. Foto: BlumePress.

Hørebilen besøgte torsdag Vonsildhave i Vonsild.

Det mobile plejehjemshørecenter fra Sinitone besøgte torsdag plejehjemmet Vonsildhave i bydelen Vonsild i Kolding.

Jens, der bor på Vonsildhave, var den første, der fik testet hørelsen.

Vonsild var det første stop for Hørebilens Danmarksturné. Beboere kan få testet hørelsen og de behøver derfor ikke bevæge sig ud af deres hjem. Undersøgelserne foregår altså i rolige og vante rammer. Derudover er det hele processen samlet i én, så de ikke behøver bruge tid på at komme frem og tilbage fra henholdsvis læge, ørelæge og hospital.

Via det mobile plejehjemshørecenter kan audiologen både foretage professionel høretest og tilpasse høreapparater på stedet, ligesom beboerne her kan få hjælp til ansøgninger og øvrigt papirarbejde. Hvis hørelsen kniber, kan apparaterne oftest leveres med det samme og ellers inden for få uger.

Den normale lange ventetid, der kan være op til 2 år, er en stor udfordring, eftersom dårlig hørelse kan skabe ensomhed og isolation for de ældre. Derudover viser undersøgelser også, at manglende hørelse kan have betydning for udvikling af demens - og derfor er det naturligvis vigtigt, at beboerne på landets plejehjem hurtigt får hjælp.

Se billederne nedenunder...

Tags