Kolding Netavis

Plads til forbedring for fritidsjobbere i Kolding

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Pressefoto.

Jobpatruljen besøgte forleden Kolding. Det skete som en del af deres informationskampagne, der har til formål at forbedre forholdene for unge i deres fritidsjob.

I løbet af besøget i Kolding kontrollerede patruljen 52 forskellige virksomheder. De frivillige fik mulighed for at tale med mange unge, der arbejder på deltid.

-Vi mødte blandt andet to unge, der ikke fik løn for deres prøvevagter. Det er selvfølgelig imod reglerne at udnytte gratis arbejdskraft på denne måde, og de unge fortjener bedre. Når det drejer sig om deres første oplevelser med arbejdslivet, er det ekstra vigtigt, at arbejdspladsen overholder regler og rettigheder, fortæller koordinator Peter Christensen fra HK i en pressemeddelelse.

Han er ansvarlig for den sydjyske del af Jobpatruljen.

Jobpatruljen interviewede 22 unge i løbet af deres besøg i Kolding. Otte af dem var selv nødt til at finde en afløser, når de blev syge. Fire fik ikke de nødvendige pauser, og to fik fysiske mén af at gå på arbejde.

Jobpatruljen består af grupper af frivillige unge, der ønsker at bruge en del af deres sommerferie på at forbedre løn- og arbejdsvilkårene for andre unge. Projektet er en landsdækkende aktion, der administreres af organisationer som HK og 3F.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel