Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Hans Erik Adsbøl. Privatfoto. Hans Erik Adsbøl. Privatfoto.

Pengeløs samfund under debat

Skrevet af  Lørdag 18. August 2018 | 07:29

Danmark er ikke klar til et pengeløst samfund, mener Hans Erik Adsbøl.

Læserbrev af Hans Erik Adsbøl, Lucernehaven 20, Vonsild, 6000 Kolding.

Stop nu, sålænge vores brug af kort m.m. ikke virker optimalt, så kan vi ikke undvære vores kontanter, hvad gør man så lige, når kassedamen har scannet alt ind, så er vores betalings system nede.

Igen her er man ude efter pensionisterne , det startede med brugen af internet, hvor allle skal ind over nettet, der er rigtig mange som ikke kan bruge det, og mange ældre er nervøse for at gå igang med det. Alt det er en genaration for tidligt. Vi er slet ikke klar i Danmark til det vås. Mange steder i Tyskland, kan man ikke alle steder betale med kort, men kun kontanter.

Min kone havde fået et gavekort, som blev udstedt på et kort magen til vores betalinfgskort, da min k0ne ville bruge sit kort, fik hun den besked, at man ikke kunne betale med kort, da nettet var ude af drift. En ekstra køretur næste dag derud igen, hvor hun så kunne bruge sit kort.

Så glem det med at afskaffe vores mønter og pengesedler.

Ordførende direktør Anders Dam i en kronik i Jyllands-Posten. "Jeg citerer":

De elektroniske betalingsformer er efterhånden så udbredte i Danmark, at næste skridt er helt at afskaffe udstedelsen af mønter og sedler. Det vil være et effektivt våben mod blandt andet bankrøverier, narkokriminalitet, hvidvask, socialt bedrageri og sort arbejde, skriver Jyske Banks direktør.

- Hvis Folketinget ved lov forbyder brugen af kontanter som betalingsmiddel i Danmark fra 1. januar 2025, vil vi samfundsmæssigt opnå en række fordele og kun ganske få ulemper. Danmark bliver foregangsland på området for elektroniske betalinger, som reelt bare er pengeoverførsler fra én bankkonto til en anden, men som er en effektiv måde at bekæmpe økonomisk kriminel adfærd, skriver han i kronikken. Citat slut.

Mon ikke bankdirektøren skulle kigge lidt ind i sin egen bankverden, når han han udtaler sig i forhold til hvidvask af penge. Mig bekendt er bankrøverrier faldet betragteligt.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« April 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30