Kolding Netavis

Oplev Erhard Jacobsens kamp mod DRs monopol

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Oplev Erhard Jacobsens kamp mod Danmarks Radios monopol som teater på Mungo Park Kolding.

Erhard mod Monopolet er teaterforestillingen om Erhard Jacobsens kamp mod DRs ’røde lejesvende’. Det er manden mod monopolet. Et monopol med enorm indflydelse på danskernes holdninger. Og så er det historien om eftermælet. Hvem havde ret? De mange, som syntes, at han var en kolerisk klovn eller dem, der syntes, at han var frihedskæmper med en legitim sag.

Erhard Jacobsens kritik har givet genlyd helt op til i dag, hvor DR’s rolle i det danske samfund stadig bliver debatteret og kritiseret heftigt.

Da DR tabte sin uskyld

Som et af danskernes faste samlingspunkter har DR i årtier været genstand for ophedet debat. Alt fra tv-seriernes politiske karakter til prisen på medarbejderes transport af heste til udlandet bliver heftigt debatteret af både borgere og medier.

Den tidligere socialdemokrat og stifter af Centrum Demokraterne, Erhard Jacobsen, satte fut i debatten om DR, da han gik i åben konfrontation mod “de røde lejesvende” i statsmonopolet. I 1960erne og ‘70erne gik den ihærdige og karismatiske bykonge og borgmester i Gladsaxe, Erhard Jacobsen, imod statsmonopolet, samtidig med TV-Byens indtog i kommunen. DR blev misbrugt af “røde lejesvende” til venstreorienteret propaganda direkte i nationalæteren, lød det fra borgmesteren.

Han grundlagde derfor foreningen Aktive Lyttere og Seere (ALS), som skabte grobunden for debatten om DR’s rolle i samfundet, som siden er fortsat og stadig kører i dag.

I forestillingen vækkes monopolet og DR’s “røde lejesvende” til live og der stilles skarpt på de aktive lyttere og seere som har revset alt fra Cirkeline til Tine Bryld.

Erhard mod Monopolet er et gæstespil fra Mungo Park, Allerød, og kan opleves på Mungo Park Kolding den 28.-31. oktober klokken 19.30 alle dage.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel