Torsdag, 14. november 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Den Jyske Opera gæster Kolding Teaterforening med Tjajkovskijs kendte opera, ”Eugen Onegin”. Foto: Anders Bach/Den Jyske Opera. Den Jyske Opera gæster Kolding Teaterforening med Tjajkovskijs kendte opera, ”Eugen Onegin”. Foto: Anders Bach/Den Jyske Opera.

Opera om kærlighed og jalousi

Skrevet af  20-10-2019- 07:45:56

Eugen Onegin. Opera om kærlighed og jalousi i zartidens Sankt Petersborg.

Den Jyske Opera gæster Kolding Teaterforening søndag den 27. oktober. Det bliver på Comwell Kolding Teater med Tjajkovskijs kendte opera, ”Eugen Onegin”, oplyser Kolding Teaterforening.

Tjajkovskijs mest populære opera, ”Eugen Onegin”, kan betragtes som kærlighedsoperaen over alle kærlighedsoperaer. Aldrig før eller siden har den menneskelige kærligheds karakter med al sin herlighed og tungsindighed været mere romantisk fremstillet end i denne operaversion af Pusjkins berømte roman på vers. Kærlighed, lidenskab, jalousi, længsler, krænkelser og død i zartidens Rusland baner vejen for, at den smukke pige fra landet, Tatjana, falder for en arrogant mand fra Skt. Petersborg, som først flere år senere finder ud af, at han er lige så forelsket i hende, som hun var i ham. Men da er det for sent.

Om handlingen lyder det:

- På fru Larinas gods på landet i det gamle Rusland fejrer godsets folk, at høsten er i hus. Også godsejerindens døtre, Olga og Tatjana, deltager. Under festlighederne melder Olgas forlovede, Lenskij, som er digter, sin ankomst i selskab med sin nye ven, Eugen Onegin, en ung adelsmand fra byen. Snart står det klart, at den ældste datter, Tatjana har forelsket sig hovedkulds i den fremmede. Tatjana skriver til Onegin om sine følelser, men han gør det klart for hende, at han ikke kan forestille sig et fremtidigt liv sammen med hende. Nogle måneder senere mødes de fire unge igen ved et bal til ære for Tatjanas navnedag. For at undgå at blive smedet sammen med Tatjana flirter Onegin med Olga. Da Olga nyder Onegins selskab lidt for meget, bliver Lenskij jaloux og udfordrer Onegin til duel. Selvom ingen af duellanterne ønsker at gennemføre duellen, gør de det alligevel med tragiske følger. 3 år senere, Onegin har ændret sig. I Skt. Petersborg møder Onegin igen Tatjana, der nu er en smuk, gift kvinde. Da erkender Onegin endelig sin kærlighed til hende og prøver at vinde sin elskede tilbage.

Jens Søndergaard synger titelrollen, mens Elin Pritchard og Johanne Højlund er henholdsvis Tatjana og Olga. En række andre af Den Jyske Operas solister vil være med, og det er Sønderjyllands Symfoniorkester, der spiller.

Der er introduktion til operaen klokken 17 med mulighed for efterfølgende spisning. Forestillingen starter klokken 19.30. Billetter kan købes på www.billetten.dk.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« November 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30