Kolding Netavis

Mulighed for 130 nye boliger i Kolding bymidte

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Seguro Management, der ejer det tidligere hospital på Engstien, ønsker at omdanne bygningen til at kunne rumme omkring 50 boliger, erhverv og den daginstitution, der allerede ligger på adressen. Derudover ønsker ejeren at bygge nye etageejendomme på Engstien med plads til cirka 80 boliger.

Plan-, Bolig- og Miljøudvalget sender et forslag til en lokalplan for Engstien i høring den 20. februar og fire uger frem. Forslaget skal bane vej for omkring 130 nye boliger tæt på Kolding midtby. Det er ejeren af den historiske hospitals-bygning, Seguro Management, der ønsker at omdanne de bevaringsværdige bygninger på Engstien til at kunne rumme cirka 50 boliger, erhvervsformål og børnehaven Ved Åen, der allerede har adresse i den gamle hospitalsbygning. Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Med den nye lokalplan bliver der også plads til to nye bebyggelser i op til fire etager med omkring ca. 80 boliger. De nye byggerier skal placeres nord og sydøst for det eksisterende byggeri, og lokalplanen skal sikre en fin arkitektonisk sammenhæng til de historiske bygninger.

– Det er et rigtigt spændende projekt, som ejeren af det gamle hospital har på tegnebrættet, og det passer rigtig godt ind i vores bestræbelser på at etablere flere boliger i bymidten, siger formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget Birgitte Kragh og glæder sig samtidig over, at der nu kommer liv i den smukke, gamle ejendom på Engstien.

P-pladser og trafik

Med ca. 130 nye boliger, virksomheder og børnehaven er der selvfølgelig fokus på parkeringskapaciteten på stedet, og lokalplanforslaget fastlægger derfor 35 procent af områdets p-pladser til dobbeltudnyttelse, hvor områdets beboere kan bruge p-pladserne om aftenen og natten, mens virksomheder kan benytte pladserne i dagtimerne.

– Vi har også fokus på trafikafviklingen i området og planlægger at anlægge nye stier, der kan anspore til, at beboerne i området i højere grad benytter sig af at cykle eller gå i stedet for at tage bilen, fortæller Birgitte Kragh.

Adgang til området med bil kommer som i dag til at ske via to indkørsler fra Engstien via Ålykkegade. På sigt anbefaler By- og Udviklingsforvaltningen, at krydset Ålykkegade/Vestre Ringgade udbygges.

Lokalplanforslaget kan ses på kolding.dk/lokalplaner. Har du bemærkninger til forslaget, skal du sende det til By- og Udviklingsforvaltningen på by***********@ko*****.dk senest den 20. marts.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel