Masser af sjov i efterårsferien

Mandag 07. Oktober 2019 04:53 311
Du kan blandt andet opleve, når de kæmpestore turbiner bliver tændt. Foto: Harteværket. Du kan blandt andet opleve, når de kæmpestore turbiner bliver tændt. Foto: Harteværket.

Kig forbi Harteværket og få en sjov efterårsferie.

Oplevelsescentrets normale program er peppet op med nye aktiviteter for især børn og børnefamilier. Vejret i efterårsferien er altid svært at spå om, men der er aktiviteter for alle vejrtyper.

Du kan eksempelvis gå på opdagelse inde i selve værket og opleve, når de kæmpestore turbiner bliver tændt. Den ene turbine tændes to gange i løbet af ferien.  Her kan du virkelig fornemme, hvilke kræfter der er involveret, når vand omdannes til strøm.

Du kan også tage på skattejagt eller se, hvor stor en boble du kan få frem i vores sæbebobleværksted, prøv også at lege med landskabet i den interaktive sandkasse.

Udenfor kan man bygge de flotteste skibe og sejle med dem i Harteværkets kanalsystem, gå tur i området eller booke en kano/kajak til en sejltur på Kolding å eller du kan prøve den nye sejlrute til Stallerup Sø.

Fang en fisk

Du har også mulighed for at prøve lykken i Kolding Å. Kolding Sportsfiskerforening står nemlig klar med fiskestænger og gode råd. Fiskerne vil sammen med børnene sprætte en fisk op og se hvad der egentlig gemmer sig indeni fisken. Hvordan ser et fiskehjerte mon ud?

Højt til vejrs

Onsdag og torsdag har du mulighed for at komme op i højden. Harteværket får nemlig opsat en stor klatrevæg. Højden er jo noget af det der virkelig har betydning på Harteværket. Her udnyttes den store højdeforskel der er i landskabet. Vidste du eksempelvis at Harteværket har Danmarks største fald på næsten 26 meter. Bare rolig så højt kommer du ikke op.

Program for hele ugen

Herunder kan du se hele programmet for efterårsferien (12.-20. oktober), hvor oplevelsescentret holder åbent alle dage kl. 10-15.

Mandag og onsdag
-Kl. 11: turbinen startes, (ved meget nedbør vil turbinen køre non-stop)

Mandag, fredag og lørdag
-Kl. 11.30: mini rundvisning i børnehøjde (varighed ca. 30 min.)

Mandag- fredag
-Kl. 11.30-14.00 :sæbeboble-værksted

Mandag-søndag
-Byg din egen træbåd
-Byg et insekthotel
-Hjælp lysagenten med at finde strøm (skattejagt)

Tirsdag, torsdag, fredag og lørdag
-Kl. 11-14: prøv at fange en fisk i åen, v. Kolding Sportsfiskerforening,
-Kl. 12 og kl. 13: hvordan ser en fisk egentlig ud indeni. Hjælp sportsfiskerne med at finde ud af det

Onsdag og torsdag
-Kl.10.30-14.30: hvor højt tør du klatre. Prøv den seje klatrevæg.

Tags