Torsdag, 14. november 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Artikel filtreret på dato: Torsdag, 05 Juli 2018
Torsdag, 05 Juli 2018 15:02

Slap af Dansk Erhverv

Læserbrev af Karina Lorentzen, byrådsmedlem for SF, Sindalvej 4, 6000 Kolding.

Svar til Dansk Erhverv:

Forslaget om gratis kompost er SF´s fra sidste års budget. Det vil vi gerne stå ved. Det kom vi med, fordi vi er optaget af cirkulær økonomi – når borgerne indleverer deres havegrønt eller kommunen vedligeholder sine arealer, giver det god mening af bruge det ”grønne” affald til kompost gavn for borgerne. Kompost er nemlig meget næringsfyldt.

Men det har Dansk Erhverv nu fået øje på, og fødderne må være hævede og skoene trange i sommervarmen. De truer med bål og brand, hvis Kolding Kommune gør – som andre kommuner i øvrigt allerede gør – uddeler gratis kompost til borgerne. Det tager brødet ud af munden på planteskoler og byggemarkeder.

Jeg håber ikke, det vælter nogen byggemarkeder og planteskoler, at borgerne fremover kan hente en smule kompost til haven. De 176.000 kroner, som initiativet koster årligt, er vand ved siden af de mange offentlige kroner, der går til indkøb af ydelser og varer hos Dansk Erhvervs medlemmer hvert år. Eksempelvis leverer rådgiverbranchen alene for 13,5 mia. kroner ydelser til det offentlige hvert år.

Smæk nu benene op og slap af i sommervarmen. Vælg at se initiativet som noget, hvor borgerne endelig får mere for skattekronerne. Det troede jeg faktisk Danske Erhverv var optaget af, men det er måske kun vigtigt, når man kan piske nogle SOSUer til at løbe endnu hurtigere? Og glæd jer så over, at gratis kompost samtidig er et bidrag til en grøn økonomi, hvor alternativet ofte vil være at hente kunstgødning og andre fabriksfremstillede næringsstoffer, der fremstilles med stort ressourceforbrug transporteres over store afstande.

Udgivet i Læserbreve
Torsdag, 05 Juli 2018 14:35

Nedbrændt autolakering bliver i Vamdrup

Der går dog en rum tid inden autolakeringen er bygget op påny.

Autolakeringsfirmaet Noerlak i Vamdrup bliver i byen, fortæller indehaver Carsten Noer til jv.dk.

Virksomheden skal genopbygges efter Noerlak den 18. juni brændte ned til grunden ved en voldsom brand.

- Vi skal forvente, at det tager i hvert fald et år, før nye lokaler er bygget op, så virksomheden kan flytte hjem igen, siger Carsten Noer til jv.dk.

Den medarbejder, der blev forbrændt ved branden, slipper i følge avisen uden mén.

- Det er så slemt som det nu overhovedet kan blive. Over to tredjedele er totalt nedbrændt. Der står kun en gavlende tilbage med en eller to spær, som kan bruges igen. Resten er smeltet og ligger ved jorden, fortalte Carsten Noer til Kolding Netavis dagen efter branden.

Midlertidige lokaler

Noerlak har ved hjælp af Business Kolding fået midlertidige lokaler i Arnum ved Gram i Sønderjylland. Allerede tirsdag begyndte de atter at male lastbiler.

Virksomheden beskæftiger 15 personer.

Udgivet i 112

Sent onsdag aften blev en yngre kvinde fra Kolding udsat for blufærdighedskrænkelse.

Rapperen Eminem gav sent onsdag aften koncert på Roskilde Festival.

Under koncerten blev en 24-årig kvinde fra Kolding befølt i skridtet under tøjet af en fremmed mand. Det oplyser Midt- & Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

Kvinden anmeldte episoden ved 03.30-tiden natten til torsdag. Her blev kvinden fra Kolding afhørt.

Hun gav følgende beskrivelse af krænkeren:

Mand

20-25 år

Mørklædet

Muligvis arabisk afstamning

175-185 centimeter høj

Muskuløs

Mørke øjne

Ingen skæg

Mørkt hår sat op i pjusket frisure

Iført t-shirt med lange ærmer og mørke jeans

Midt- & Vestsjællands Politi leder efter manden.

 

Udgivet i Kolding
Torsdag, 05 Juli 2018 13:12

Ansatte får bedre viden om demens

Medarbejderne på Kolding Kommunes plejehjem får endnu mere viden om demens.

Kolding Kommune har fået to millioner kroner til at blive endnu dygtigere på demensområdet, i første omgang på kommunens plejehjem, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Pengene skal bruges til at etablere et hold af medarbejdere, som får særlige kompetencer indenfor demens. Disse medarbejdere har til opgave at udbrede viden blandt deres kolleger og derigennem sikre en tryg og meningsfuld hverdag for det enkelte menneske med demens.

- Vi prioriterer i Seniorudvalget demensområdet rigtig højt, da demens er en sygdom, der rammer mange mennesker, både den syge og de pårørende. Det er særligt glædeligt, at nyheden om puljemidlerne til kompetenceløft kommer på samme dag, som vi åbner vores nye aktivitets- og rådgivningscenter for mennesker ramt af demens og deres pårørende. Vi er optaget af hele tiden at udvikle viften af tilbud til familier, der har demenssygdom tæt inde på livet, fortæller seniorudvalgsformand Søren Rasmussen i pressemeddelelsen.

Allerede i foråret 2018 er der blevet uddannet nøglepersoner på nogle af kommunens plejehjem, og på baggrund af de gode erfaringer, det har givet, vil Kolding Kommune nu fortsætte med resten af kommunens plejehjem. På den måde sikres det, at alle medarbejdere får den samme viden og det samme sprog omkring demens.

- Det er vigtigt, at borgeren med demens og de pårørende mødes af personale, som har viden om sygdommen og redskaber til at støtte borgeren i at få en tryg og meningsfuld hverdag. Medarbejderne på kommunens plejehjem er allerede både dygtige og engagerede, og det er en glæde, at de har lyst til at udvikle sig videre med den nye viden, der hele tiden kommer på området, forklarer Søren Rasmussen.

Fakta

Midlerne kommer fra Sundhedsstyrelsens pulje ”praksisnært kompetenceløft i kommuner og regioner” og anvendes i 2018 og 2019.

Der har været 97 ansøgere til puljen, og 24 har modtaget støtte, herunder Kolding Kommune. Sundhedsstyrelsen står også bag det demensrejsehold, der lige nu besøger nogle af kommunens plejehjem.

Udgivet i Kolding
Torsdag, 05 Juli 2018 13:05

Kunst med fokus på det sanselige

Designeren Kristine Mandsberg sætter fokus på det sanselige, taktile og rumlige, når hun i august præsenterer udstillingen Landscape i Nicolai Kunst & Design.

Det bliver designeren Kristine Mandsberg, der kommer til at fylde Nicolai Kunst & Design i august måned, når hun præsenterer udstillingen Landscape. Det skriver Nicolai Kunst & Design i en pressemeddelelse.

Tre installationer

Udstillingen består af tre installationer, en for hvert rum i Nicolai i Nicolai Kunst & Design. Her kan man som besøgende bevæge sig fra rum til rum og opleve udstillingen, som 3 forskellige, abstrakte landskaber. Referencen til landskaber er en intention om at skabe en parallel til, hvordan vi som mennesker oplever, er nysgerrige på vores omgivelser og gerne både vil se, røre og bevæge os fysisk når vi skal opleve noget nyt. At vi som mennesker har en udforskende adfærd frem for at være passive beskuere, hvilket formen på udstillingen også gerne skal understrege.

Med udgangspunkt i materialer, mønstre og farver, har hver installation sin egen karakter, og hvert rum bliver til et abstrakt visuelt, taktilt og farverigt landskab.

Med en baggrund som tekstildesigner er Kristine Mandsberg optaget af, hvordan hun kan skabe rummelige, visuelle og sanselige oplevelser, med udgangspunkt i farver, mønstre og materialer, arbejde i stor skala, samt udforske hendes fags potentiale.

Uddannet på Designskolen

Kristine Mandsberg er uddannet Tekstil Designer fra Designskolen Kolding og The Royal College of Art i London i 2008. Hun arbejder fra sit værksted på Nørrebro, hvor hun beskæftiger sig meget bredt med sit fag. Hun har eksempelvis løst kommercielle opgaver for virksomheder som Ikea, Gyldendal og Kunde & Co, lavet en udsmykning til Byens Hegn på Rådhuspladsen, og arbejdet med rumlige tekstile installationer, både til kommercielle kontekster som eksempelvis messer og showrooms, og til udstillinger hvor installationerne har et mere eksperimentelt og kunstnerisk afsæt med den intention at skabe rumlige oplevelser.

Hun er generelt optaget af hvordan hun kan arbejde med at formidle visuelle og sanselige oplevelse gennem hendes faglighed som tekstil designer, hvor mønstre, materialer, og farver spiller en stor rolle.

Udstillingen er lavet med støtte fra Nationalbanken, Kolding Kommune og Statens Kunstfond.

Landscape kan opleves fra 4. august til 2. september. Der er fernisering fredag den 3. august mellem klokken 15 og 17.

Udgivet i Kolding

Tørken kan få konsekvenser for landmanden - yd nabohjælp inden du snitter halmen.

Tørken i år kommer til at påvirke stort set alle danske landmænd.

Hos Kolding Herreds Landbrugsforening (KHL) hjælper de gerne med at skabe kontakten mellem landmænd med overskud og landmænd, der mangler eksempelvis grovfoder og halm, fortæller bestyrelsesmedlem Peter Baungaard Sørensen i en pressemeddelelse.

Det varme og ekstrem tørre forår sætter nu sit aftryk på udbyttet af blandt andet grovfoder og halm. Vejrudsigten for den kommende uge hjælper ikke på dette, og det kan være en udfordring for landmændene at finde alternativer til fodring og strøelse.

Grovfoder og halm bliver en mangelvare

I øjeblikket er det svært at finde ekstra grovfoder. Mange landmænd har et lavere udbytte, hvilket sandsynligvis vil skabe en mangelsituation i hele landet. Især økologer har en udfordring med at finde alternativer til deres grovfoder. Derfor tilskynder KHL den enkelte landmand til at have styr på sin fodersituation og eventuelt allerede nu tænke ud af boksen og undersøge muligheder for at købe foder andre steder.

Brug KHL Børsen som supplement

- Hos KHL vil vi gerne hjælpe med at skabe kontakten mellem landmænd med overskud af grovfoder og landmænd, som mangler for eksempel grovfoder og halm, siger KHLs bestyrelsesmedlem Peter Baungaard Sørensen, Egtved, og fortsætter:

- Vi er nødt til at hjælpe hinanden i den situation, vi befinder os i. Derfor opfordrer vi dig til at oprette en annonce på KHL Børsen, hvor det er muligt at hjælpe andre landmænd med at sælge eller købe grovfoder, halm og andre landbrugsprodukter.

Tilbyd halm til dit netværk, inden du snitter

Er du planteavler, overvejer du måske lige nu, om halmen skal snittes eller presses. Inden du træffer beslutningen, håber KHL, du vil spørge dit netværk om der er nogle, der ønsker at købe halmen – den vej kan du måske hjælpe en trængt landmand. Du kan også oprette en annonce på KHL Børsen inden høst.

Udgivet i Kolding
Torsdag, 05 Juli 2018 05:07

Tre skoler får kortere skoledage

Otte folkeskoler i Kolding Kommune får efter ansøgning lov til at forkorte skoledagene efter sommerferien.

Det fortæller kommunens skolechef, Lars Svenson, til JydskeVestkysten i følge Sebro Press.

Skoledagene bliver blandt andet kortere på Forbundsskolen i Skanderup for 4.-6. klasser og en specialklasse på 4. årgang.

På Kongsbjergskolen i Lunderskov får eleverne fra 4.-9. klasser en kortere skoledag. Men allerede i år har skolen kørt et forsøg med kortere skoledag.

På Christiansfeld Skole får de kommende 4.-8. klasser en kortere skoledag efter sommerferien.

I alle tilfælde er der dog fra kommunen kun givet tilladelse til kortere skoledage på betingelse af at visse krav til undervisningen tilgodeses.

Udgivet i Lunderskov
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« November 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30