Torsdag, 14. november 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Artikel filtreret på dato: Tirsdag, 03 Juli 2018
Tirsdag, 03 Juli 2018 18:34

Skoleelever sveder og får nye venner

Skoleelever sveder og får nye venner på karatesommerskole.

Hurtigt løb, koncentration og røde kinder hos børn i Asia Sport Center hele ugen. Her prøver børn og unge kræfter med karate i Kolding Kommunes ferietilbud til skoleelever.

- Min papfar sagde, at det kunne være sjovt for mig at prøve karate i ferien, fortæller Tobias K. Jørgensen, der går i 2.c på Lyshøjskolen.

- Det er spændende at slå og sparke. Og jeg har set karate på YouTube, sammen med min storesøster, fortsætter han.

Flere af eleverne fortæller, at det er for at lære, hvordan man kan forsvare sig selv, de har tilmeldt sig karate i denne uge. Det er også væsentligt, at man får nye venner.

- Det er en god måde at få nye venner på, siger Emilie Norlyk fra 7.b på Sdr. Bjert Centralskole.

Hun deltager sammen med sin veninde fra skolen, der begge synes, at de lærer rigtig meget:

- Vi har gode trænere og lærer virkelig meget.

Karatesommerskolen er intense timer med konditionstræning, leg og styrketræning, hvor eleverne får en lille forsmag på forsvarsteknikker i karate.

- I begyndelsen virkede det lidt farligt, men nu er det sjovt. Virkelig sjovt!, slutter Xinge Ji fra 2.a på Aalykkeskolen.

Udgivet i Sport

Børn og barnlige sjæle kan nu rutsje en tur på Fugl, der er landet i Sdr. Bjert. Den blev indviet tirsdag af omkring 100 borgere, der fik sig en solrig rutsjetur.

Omkring 100 – deriblandt cirka 80 børn – var tirsdag sammen med Koldings borgmester Jørn Pedersen med til at indvie den skulpturelle legeplads Fugl, der er placeret ved Æbleplantagen bag fodboldbanerne i Sdr. Bjert.

Det oplyser Kolding Kommune.

Beboerforening kontaktede kommunen

Fugl har tidligere stået på Tombolapladsen i Kolding centrum. Der stod den, da den sidste år vandt form:By Prisen 2017 i forbindelse med Design Week Kolding. Fugl vandt foran to andre installationer, der også var placeret rundt om i byen.

Den skulpturelle legeplads var et trækplaster, og mange ønskede, at den ikke blev skrottet efter Design Week Kolding. Derfor sendte Sdr. Bjert Beboerforening en henvendelse til Kolding Kommune for at spørge, om den kunne stå i Sdr. Bjert.

Fugl er lavet af tre arkitektstuderende fra Aarhus Arkitektskole i samarbejde med blandt andet Koldings tekniske gymnasium Hansenberg. De tre studerende har i forbindelse med dette projekt fundet sammen og efterfølgende startet tegnestuen Fem. To af designerne var til stede til indvielsen 3. juli.

Oplevelse for både børn og voksne

Visionen omkring Fugl var at konstruere en skulpturel legeplads, hvor kvalitet ligger lige så meget i den visuelle som i den fysiske oplevelse af installationen. Som en legeplads, der både giver en oplevelse til børn og voksne.

Og nu kan det altså besøges af børn og barnlige sjæle i Sdr. Bjert døgnet rundt.

Udgivet i Kolding
Tirsdag, 03 Juli 2018 18:13

Sygehuset får nye "beboere"

Kolding Sygehus får i disse dage nye "beboere".

I disse dage flytter akvariefisk ind på Kolding Sygehus – til gavn for patienterne, skriver Sygehus Lillebælt i nyhedsbrevet Tirsdag.

Overlæge Lisa Seest Nielsen har tænkt grundigt over, hvad hun skulle bruge det legat på 25.000 kroner til, som hun modtog for få år siden. Nu har hun besluttet, at det skal gavne de pårørende til de patienter, der ligger kritisk syge på hendes afdeling, Bedøvelse og Intensiv på Kolding Sygehus.

Flere hold akvariefisk

Derfor ankommer i disse dage flere hold akvariefisk til det akvarium, hun har indkøbt. Akvariet står i afdelingens nyindrettede pårørenderum, hvor pårørende kan trække sig tilbage og hvile eller spise sammen.

- Hvis man er pårørende til en kritisk syg på en intensivafdeling, så er det rigtigt ubehageligt at køre hjem, endda at gå over på vores patienthotel, for man har allermest lyst til at være lige dér, hvor alle de alvorlige ting sker, siger overlæge Lisa Seest Nielsen til Sygehus Lillbælts nyhedsbrev.

I afdelingens nye pårørenderum kan de pårørende få ro og spise sammen. Der er også en sovesofa, som kan klappes ud, så man kan tage en lur og til nøds overnatte, hvis der er behov for det. Med et familiemedlem, der er kritisk syg, er det vigtigt for pårørende at kunne være sammen – og være alene sammen, og det kan de i pårørenderummet, hvor akvariet er med til at gøre rummet mere hjemligt.

Udgivet i Kolding
Tirsdag, 03 Juli 2018 16:26

Teater indgår nyt samarbejde

Kolding-teatret har indgået et nyt samarbejde.

Dronning Dorothea Teatret og Kolding Handicap IF har indgået et samarbejde, der skal skabe bedre kulturtilbud til handicappede, oplyser teatret i en pressemeddelelse.

Ruben Beck Madsen, formand Kolding Handicap IF, og Jacob S. Knudsen, formand Dronning Dorothea Teatret ser frem til det kommende samarbejde.

Glad formand

Ruben Beck Madsen glæder sig over, at der både er installeret elevator og toilet for handicappede, hvilket giver handicappede medlemmer større muligheder for at benytte de kulturelle muligheder i Kolding.

Dronning Dorothea Teatret tilbyder desuden gratis adgang for ledsager, ved billetkøb til handicappede.

Ruben Beck Madsen og Jacob S. Knudsen er enige om, at der er mange andre muligheder for de handicappede på teatret, eksempelvis at lave en forestilling sammen.

De handicappede skal heller ikke gå glip af sommerens festspil på Koldinghus med Stig Rossen, så der vil være faste reserverede pladser til alle forestillinger. Og der vil igen være gratis adgang for ledsagere.

Udgivet i Kolding
Tirsdag, 03 Juli 2018 15:58

Nu overvåges midtbyen

Nu er der videoovervågning i Kolding midtby.

Debatten har raset de senere år. Men nu er det en realitet. Der er opsat videoovervågning i Kolding midtby, oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Videoovervågningen er tydeligt skiltet og er afgrænset i området Akseltorv ved Markdannersgade og Adelgade til Torvegade og Jernbanegade.

Glad borgmester

Det vækker glæde hos Koldings borgmester, Jørn Pedersen, at videoovervågningen nu er kommet til midtbyen:

- Det er glædeligt. Jeg er sikker på, at det medfører større tryghed for borgerne, siger Jørn Pedersen til Kolding Netavis.

Videoovervågningen kører hele døgnet. Der er tale om videooptagelser, der kan gennemses, hvis det skulle blive nødvendigt. Og det er kun Sydøstjyllands Politi, der har adgang til optagelserne, der kan bruges ved efterforskning af strafbare forhold.

Udgivet i Kolding
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« November 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30