Torsdag, 14. november 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Artikel filtreret på dato: Lørdag, 28 Juli 2018

Det var tæt på, at det kunne være gået grueligt galt.

Det var tæt på at gå helt galt, da en mejetærsker fredag aften brød i brand. Den stod nemlig så tæt på en værkstedbygning, at flammer og varme truede bygningen, skriver netavisen Sebro Press.

Ilden i mejetærskeren brød ud ved 22.30-tiden på adressen Koldingvej 50 ved rute 32 mellem Andst og Lunderskov.

Da adressen Koldingvej 50 er i Vejen Kommune blev brandvæsnet fra Trekantbrands station i Vejen – assisteret af et slukningstog fra station Lunderskov-tilkaldt. Ved brandvæsnets ankomst blev værkstedsbygningen straks sikret, og ilden i mejetærskeren kom ret hurtigt under kontrol.

Men det var tæt på, at det kunne være gået helt galt. Varmen fra den brændende mejetærsker bevirkede blandt andet, at vinduesrammerne på værkstedbygningen tog skade.

Mejetærskeren led stor skade og slukningsarbejdet stod på i en lille time, fortælles der om hændelsen i Andst i aftes.

Udgivet i Lunderskov
Lørdag, 28 Juli 2018 10:41

DMI opgraderer til "farligt vejr"

Lørdagens vejr kan vise sig fra den mere voldsomme side midt i hedebølgen.

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, sendte fredag aften et varsel ud om risiko for skybrud og kraftig torden. Lørdag ved 10.40-tiden har DMI opgraderet varslet til betegnelsen "farligt vejr", der dækker over et varsel om skybrud, torden og kraftige vindstød. Der er altså dermed ikke længere kun tale om "risiko", som blev varslet fredag aften.

Kolding-området kan i følge DMI blive ramt af skybrud, torden og kraftige vindstød lørdag mellem klokken 16 og 21.

Der kan falde mellem 25 og 35 millimeter regn på 30 minutter. Desuden kan der samtidig komme kraftig torden med vindstød over 15 m/s. Det svarer til 54 km/t.

Kraftig torden medfører fare for lynbrande, risiko for nedbrud af elektriske systemer, risiko for mange fejlalarmer fra automatiske anlæg. Skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), nedsat sigtbarhed.

 I følge DMI's varsel bliver en stor del af landet ramt af uvejret.

Se DMI's varsel på kortet nedenunder...

 

Udgivet i Kolding
Lørdag, 28 Juli 2018 05:56

Badevandet ikke ramt af alge-problemer

Badevandet omkring Kolding er ikke ramt af algeproblemer.

Store forekomster af blågrønne alger har fået myndighederne til at fraråde badning ved flere danske strande og søer. I Kolding er der foreløbig ingen tegn på opblomstring af alger, der kan forårsage sundhedsproblemer for både mennesker og dyr. Det oplyser Kolding Kommune.

- Vi tjekker løbende badevandskvaliteten ved vores strande og i Skærsø, og foreløbig har vi ikke konstateret nogen form for opblomstring af alger, fortæller miljøsagsbehandler Dariush Hakimi fra Kolding Kommune.

Alger trives ved høje temperaturer og stille vejr, så vejrforholdene i år er gunstige for alger. Derfor er det en god ide at holde øje med, hvordan badevandet ser ud, før man bader – og så i øvrigt bruge sin sunde fornuft.

- Det er meget tydeligt, når der er mange alger, og som regel vil man slet ikke have lyst til at bevæge sig ud i vandet, siger Dariush Hakimi.

Gode algeråd

Miljøstyrelsen har en række gode algeråd for både dyr og mennesker. Følger man dem, mindsker man risikoen for, at badeturen ender med irritation, kløe eller måske diarre. Et af rådene lyder: ”Gå ud i vandet til knæene og kik på dine fødder. Hvis du ikke kan se dem, kan vandet være så fyldt med alger, at du ikke bør bade.”

Hvis kommunen konstaterer alger i badevandet, bliver det med det samme meldt ud på kommunens hjemmeside og Facebook, og der bliver sat skilte op på stedet.

Udgivet i Kolding
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« November 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30