Torsdag, 14. november 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Artikel filtreret på dato: Mandag, 23 Juli 2018

Fra 1. august er der ny leverandør på omsorgskørsel.

1. august overtager Taxa Syd Kolding Kommunes omsorgskørsel med bus fra Bjert Busser.

Buskørslen har været i udbud, og her vandt Taxa Syd opgaven for de næste otte år, skriver Kolding Kommune:

- Kørslen vil foregå som hidtil, så jeg forventer ikke, at skiftet af leverandør vil få nogen betydning for de berørte borgere. Taxa Syd overtager næsten alle de chauffører, som brugerne kender fra Bjert Busser i dag. Minibusserne minder også om de nuværende – de er bare helt nye, og så står der Taxa Syd på dem i stedet for, fortæller trafikchef Martin Pape, på kommunens hjemmeside.

Hver dag sørger Kolding Kommunes Kørselskontor for fragt af 500-600 borgere visiteret til kørsel. Det drejer sig bl.a. om børn med særlige behov, der skal køres i skole, borgere visiteret til lægekørsel samt demente, der skal i daghjem. To tredjedele af borgerne bliver hentet og bragt med bus.

Det er kun omsorgskørsel med bus, der skifter leverandør. Omsorgskørsel med taxa fortsætter med den samme leverandør som i dag (Taxa Syd).

Udgivet i Kolding

Hvordan er reglerne, når vi får en hedebølge ind over landet? Få svaret her!

Sommeren 2018 har allerede skrevet sig ind i historien. Men nu lurer en decideret hedebølge om hjørnet.

I følge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) vil hedebølgen især ramme onsdag, torsdag, fredag og lørdag. Her kan temperaturen lande på 33 grader. Men DMIs prognose lover fra søndag, at det stadig vil være ret varmt - dog mere udstadigt. I perioden er der også udsigt til, at du kan flytte sengen udenfor. Om natten kan temperaturen nogle steder blot falde til 21 grader.

Kan jeg få varmefri?

Og nu til spørgsmålet mange stiller sig selv: Kan du få varmefri?

Nej, er det enkle svar fra Arbejdstilsynet.

Arbejdstilsynet skriver om hedebølge:

Arbejdstilsynet anbefaler, at temperaturen holdes på 20-22 grader ved stillesiddende eller stillestående arbejde som eksempelvis i kontorer.

Arbejdstilsynet kræver, at temperaturen holdes under 25 grader, bortset fra perioder med hedebølge.

Hvis det er vanskeligt at holde temperaturen i lokalet under 25 grader i perioder, hvor udetemperaturen ikke er specielt høj, vil lokalet ofte være for varmt under en hedebølge. For høje temperaturer kan bl.a. skyldes belysningen, mange mennesker i lokalet, maskiner og skærme samt solskin gennem store, uafskærmede vinduer.

Når det er meget varmt udendørs, er varmetabet til omgivelserne fra et arbejdsrum mindre end normalt. Temperaturen stiger derfor og kan komme over 25 grader. Det accepteres af Arbejdstilsynet. Men meget høje temperaturer kan give gener og være en helbredsrisiko. Derfor bør man tage visse forholdsregler.

Bliver man utilpas og dårlig på arbejdspladsen må man, som ved al anden sygdom, gå hjem.

Udgivet i Syddanmark

Lørdag blev en lottokupon - købt i Kolding - hele seks millioner kroner værd.

Skulle man være af den overbevisning, at sommervarmen i Danmark ikke er tilstrækkelig er der altid den mulighed, at man kan flyve væk på ferie. Den mulighed blev gjort nemmere for hele fire heldige Lotto-spillere i weekenden, der alle vandt en million kroner eller mere.

En heldig person fra Kolding Kommune, ramte dog de syv rigtige tal og scorede førstepræmiepuljen på seks millioner kroner. Vedkommende har spillet via sit Plus-abonnement, oplyser Danske Spil i en pressemeddelelse.

En anden lottospiller fra Kolding-området vandt en million kroner på Millionærgaranti. Kuponen er købt i Liva Stormarked i Domhusgade i Kolding.

Der var ikke nogen, der fangede Jokeren, hvorfor der er 8 millioner kroner i puljen.

Danske Spil har endnu ikke hørt fra vinderen fra Kolding.

Udgivet i Kolding
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Januar 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31