Torsdag, 14. november 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Artikel filtreret på dato: Lørdag, 21 Juli 2018

En narkopåvirket mand påkørte en kvindelig bilist efter Grøn sluttede sent fredag aften.

18.000 mennesker var fredag samlet til Grøn (tidligere Grøn Koncert, red.) på boldbanerne i bydelen Seest i Kolding.

Efter festivalen kørte en kvinde ad Hylkedalvej. Bilerne foran hende bremsede - og det gjorde hun også. Men bilisten bagved bremsede ikke, skriver TV Syd.

Bilist stak af

Bilisten stak umiddelbart af i bilen.

Sydøstjyllands Politi blev alarmeret kort før klokken 23. Politiet fandt bilen, der påkørte kvinden, i krydset Hylkedalvej/Holbergsvej. Det viste sig, at bilen var stjålet i Fredericia. Bilisten blev fundet ikke langt fra krydset. Et tjek af manden viste, at han var påvirket af euforiserende stoffer.

- Han bliver sigtet for at have kørt bil i påvirket tilstand, for tyveri af bilen og for færdselsuheldet, fortæller vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Klaus Hansen, til TV Syd.

Heldigvis kom ingen personer noget til ved uheldet.

Udgivet i Kolding
Lørdag, 21 Juli 2018 08:16

For første gang: Udsolgt til Grøn

I det herlige sommervejr var der fuldt hus til dette års Grøn.

Fredag var Grøn (tidligere Grøn Koncert) nået til Kolding. Og det danske sommervejr tilsmilede Grøn - mange ville nemlig til Grøn, så der for første gang nogensinde var udsolgt til endagsfestivalen i Kolding.

Dermed var 18.000 festivalgæster samlet i Seest ved Kolding, hvor årets program blandt andet bød på et gensyn med Aqua. Desuden var der også musik med blandt andre D-A-D og Lukas Graham.

Det er i øvrigt 13. gang, at Grøn blev afholdt i Kolding. Grøn arrangeres af Muskelsvindfonden og Tuborg.

Udgivet i Kolding
Lørdag, 21 Juli 2018 08:10

Dohrmann overvejer sin politiske fremtid

Politikeren fra Vamdrup overvejer sin fremtid indenfor politik.

Europapolitikeren, Jørn Dohrmann, fra Vamdrup, 49 år, overvejer i øjeblikket sin politiske fremtid. Og han bebuder, at det derfor er langt fra sikkert, at hans navn vil findes på kandidatlisterne ved de kommende valg til Folketinget og Europaparlamentet. Det skriver Sebro Press.

Jørn Dohrmann er så lokal som nogen nok kan være. Han er født og opvokset på en lille landejendom på Bastrup Skovvej ved Vamdrup. Oprindeligt er han uddannet som mekaniker i Haderslev med lastbiler som speciale.

Politisk er han valgt af Dansk Folkeparti. Hans politiske karriere er gået fra at være medlem af det tidligere Vamdrup Byråd. Ved kommunesammenlægningen i 2006 gik han med over til Kolding Storkommune og blev der medlem af byrådet.

Samtidig blev han valgt til Folketinget og kørte de to politiske hverv sideløbende. På et tidspunkt gav han udtryk for, a than også gerne ville ind i Europa-Parlamentet. Men fra partitoppen i DF fik han besked om, at han måtte vælge Europa eller Danmark. Hans valg faldt på opgaven i Bryssel/Strassburg. Og han blev valgt ind i Europa- Parlamentet - grundet DF, store fremgang på landplan - og forlod derfor Folketinget og byrådet i 2014.

Jørn Dohrmann bor fortsat i lokalområdet. Adressen er Drenderupvej 30, 6580 Vamdrup, som ligger mellem Vamdrup og Ødis. Jørn Dohrmann siger selv i forbindelse med sine overvejelser, at det er trusler mod ham og hans familie, der har fået ham i tænkeboksen vedrørende den politiske fremtid. Han siger også, at der endnu ikke er truffet nogen endelig beslutning. Men når en politiker af denne kaliber melder sådan noget ud, så plejer der være noget om snakken.

Jørn Dohrmann er ikke mindst blevet kendt som politisk skribent gennem læserbreve og artikler. Og ikke mindst fordi hans indlæg ofte har været ret krasse og kontroversielle. Og han har aldrig været bange for at sige eller skrive sine meninger. Og det har altså nu givet ham skrammer.

Ses der lidt nærmere på Jørn Dohrmanns gøren og laden uden for de politiske rammer, så ser det ud til, at han sammen med sin bror driver et privat firma under navnet Jørn og Henrik Dohrmann I/S med firma adresse både på Drenderupvej og Bastrup Skovvej. Det oplyses tilsyneladende ikke noget om, hvad firmaet beskæftiger sig med.

Fakta om Jørn Dohrmann

Jørn Dohrmann (født 9. januar 1969 en dansk politiker, som repræsenterede Dansk Folkeparti i Folketinget 2001-2014. I 2014 blev han valgt til Europa-Parlamentet og udtrådte i forbindelse af Folketinget pr. 21. juni 2014.

Karriere

Dohrmann er søn af landmand Olav Dohrmann og medhjælpende hustru Birthe Dohrmann. Han afsluttede folkeskolen i 1985 og uddannede sig som mekaniker hos Frede Christensen Haderslev A/S 1985-1988 og tog en supplerende uddannelse som automatikmekaniker hos GKN Wheels Nagbøl A/S 1994-1998.

Rejsemontør for MAN lastbiler i Schweiz og Tyskland samt freelancemontør i Australien 1989-94.

Han var kasserer i DFU Vejle Amt og medlem af bestyrelsen for DF's lokalforening i Kolding til 2001. Medlem af bestyrelsen for DF i Vejle Amt. Han var partiets kandidat i Juelsmindekredsen 1999-2000 og i Koldingkredsen fra 2000. Han blev folketingsmedlem for Dansk Folkeparti for Vejle Amtskreds fra 20. november 2001.

Hæder 27. april 2012 blev han Ridder af Dannebrog.

Udgivet i Vamdrup

Kolding Kommune opfordrer nu landmænd til at vande om natten.

På grund af den langvarige tørke trænger afgrøderne på markerne i den grad til vand. Derfor har mange landmænd vandet deres marker gennem længere tid. Da tørken ser ud til at fortsætte, anbefaler Kolding Kommune landmændene at vande om natten. Det skriver kommunen på sin hjemmeside.

- Fordampningen er markant mindre, når man vander om natten. Da grundvandsressourcerne er under pres, anbefaler vi landmændene så vidt muligt at vande om natten, så vi sparer på vandet og udnytter vores ressourcer bedst muligt, siger miljøsagsbehandler Dariush Hakimi, Kolding Kommune.

Også for haveejere er der vand og penge at spare, hvis man vander krukker og køkkenhave tidligt om morgenen eller om aftenen i stedet for midt på dagen, hvor det er allervarmest.

Udgivet i Kolding
Lørdag, 21 Juli 2018 07:48

Stur stur nummer!

Læserbrev af Tobias Jørgensen (V), næstformand i Seniorudvalget, Kolstrup Bygade 4. 6070 Christiansfeld.

Der bliver gjort et stort nummer ud af budget overskridelsen på mere end 100 %, på cirkus-turen for plejehjemsbeboere.

Lad mig slå én ting fast! Ikke en eneste jeg har hørt fra, inklusiv jeg selv, under ikke de gamle den tur i Cirkus, langt de fleste under også at de gamle fik is og sodavand for ca. 50 kroner hver.

Da jeg som resten af byrådet på nær Enhedslisten, sidste år skrev under på budget 2018 aftalen, der blåstemplede jeg også denne tur. Beregningerne til turen er ikke lavet i Seniorudvalget, men direkte ønsket af Dansk Folkeparti, det må altså være deres regnemaskine, der er i stykker.

Man forstår også på avisartikler at pengene er fundet, og kommer fra en konto der er beregnet til sådanne formål, altså at bespise ældre, plejepersonalet og SFO børn må jeg antage. Jeg troede egentlig at pengene var øremærket til plejecentrenes beboere, men sådan kan også jeg blive klogere.

I JV d. 27. juni skriver formanden for Seniorudvalget så, at der ikke skal bruges penge på cirkus til næste år, da der er en økonomisk udfordring, som skal løses; altså der er ikke råd til at bruge 150.000 kroner til næste år, men der kan godt bruges omkring 180.000 kroner mere end afsat i år?

Jeg har hele tiden stået på mål for, at vi i Kolding har en god og værdig ældrepleje, cirkus eller ej, og det er blandt andet også med de briller, jeg går til dette års budgetforhandling.

Udgivet i Læserbreve
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« November 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30