Torsdag, 14. november 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Artikel filtreret på dato: Tirsdag, 17 Juli 2018
Tirsdag, 17 Juli 2018 21:48

Udvalget arbejder

Læserbrev af Karina Lorentzen (SF), Social- og Sundhedsudvalgsformand, Sindalvej 4, 6000 Kolding.

Rene Aalling Jensen, medlem af Alternativet, mener, at Social- og Sundhedsudvalgets skule lægge sig mere i selen over i forhold til at bekæmpe børnefattigdom, end ikke være så glad for sin nye pulje til udsatte børn.

Jeg er enig i at vi skal bekæmpe børnefattigdom, og det glæder mig, at Danmarks Statistik i ubemærkethed har genindført en fattigdomsgrænse, så vi kan forholde os til tallene – og gøre noget ved fattigdom. Det bliver nu synligt for alle politikere, at de kan vælge at handle på tallene eller undlade at gøre noget.

I Kolding har Social- og Sundhedsudvalget faktisk valgt at handle. Og jeg tror, at Rene Aalling Jensen overser, at Social- og Sundhedsudvalget ikke bare har hjemmel – og dermed lov til - at udbetale penge til fattige familier, selvom vi måske gerne ville. Vi har taget de lovlige midler i brug, vi kan, fx er det allerede muligt at få gratis kontingent, så kan man være en del af en fritidsaktivitet.

Det er selvsamme paragraf, vi har brugt i forhold til at lave puljen, fordi vi vælger at se en børnefødselsdag eller en blå mandag som en fritidsaktivitet.

Jeg har faktisk ikke hørt om andre kommuner, som har gjort det samme, og om end det er et lille, så er det også et vigtigt skridt i forhold til at skabe en mulighed for at fattige familier også kan bevare nogle relationer til deres klassekammerater, hvor de måske ellers ville ”melde sig ud”.

Udgivet i Læserbreve

 

Der er især én årsag til, at boligkøbere sendes videre til nabokommunerne.

Nu raser debatten i Kolding om, hvorfor vore nabobyer snupper nye indbyggere i stort for næsen af Kolding, skriver Sebro Press.

Mangel på boliger i midtbyen får skylden. Og hvis ansvar er det så, at der mangler boliger netop i midtbyen. Dårlig boligpolitik? Spørgsmålet kan med rette stilles. Klostergården, Outlet-skandalen, og nej til nye boliger på havnefronten, kan nævnes som eksempler.

Ejendomsmæglere i Kolding er helt naturligt begejstrede over kommunens overvejelser om at bygge et nyt ”superrådhus” og omdanne "folkets" ejendomme i Kolding midtby til nye private boliger. Det betyder jo flere penge i kassen netop til dem.

Som omtalt blandt andet i netavisen Sebro Press har der længe været arbejdet internt i kommunen med planer om at bygge et nyt "superrådhus" i Kolding. Hvad det begreb så end dækker.

Fra ejendomsmæglerne lyder det: "Vi mangler lejligheder i midtbyen i størrelsesordenen 120-170 kvadratmeter med altan og elevator, så svaret er ja. Vi vil helt klart have købere, hvis de bygninger, Kolding Kommune i dag bor i, laves til lejligheder af denne type.

- Men vi må endelig ikke lave den fejl, at bygge dem for små. Vi har brug for store lejligheder på omkring 125 kvadratmeter med altan og elevator, men som det er nu, findes der stort set ingen af den type lejligheder i Kolding midtby, siger Poul-Erik Hansen fra Home i Kolding til TV Syd.

Og han er ikke i tvivl om, at Kolding mister indbyggere, fordi der mangler netop den type lejligheder, som Vejle, Fredericia og Haderslev i stor stil opfører på blandt andet havneområderne nær midtbyen.

Udgivet i Kolding
Tirsdag, 17 Juli 2018 21:27

Spændende dag i lufthavnen

For fjerde gang er der lagt op til oplevelser i lufthavnen ved Vamdrup.

Kolding Lufthavn i Vamdrup lægger op til en spændende dag spækket med oplevelser både for øjne ører, når der lørdag den 4. august slås porte op til årtes Action dag 2018, skriver Sebro Press.

Det er fjerde gang der holdes Action dag på lufthavnen i Vamdrup og normalt så tiltrækker arrangementet rigtigt mange mennesker fra nær og fjern. Og det samme ventes også at ske i år.

Og programmet for dagen er nu næsten helt på plads. Der mangler kun den allersidste finpudsning, før alt er klar til modtage de mange gæster.

Kolding Lufthavn ligger lige ved Rute 25 mellem Hjarup og Vamdrup. Lufthavnen ejes og drives af Kolding Kommune med lufthavnschef Glenn Lundt som ansvarlig chef.

Udgivet i Vamdrup
Tirsdag, 17 Juli 2018 19:35

DMI opgraderer vejr-varsel

Nu opgraderer DMI vejr-varsel fra risiko til decideret varsel om voldsomt vejr.

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) udsendte tirsdag eftermiddag en advarsel om risiko for skybrud.

Nu er varslet imidlertid opgraderet. Nu er det et varsel om skybrud og torden. Det kan blandt andet ramme Kolding-området, oplyser DMI i sit varsel.

DMI forventer mellem 15 og 25 mm regn på 30 min samt risiko for kraftig torden.

Torden medfører fare for lynbrande, risiko for nedbrud af elektriske systemer, risiko for mange fejlalarmer fra automatiske anlæg. Skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), nedsat sigtbarhed.

Varslet gælder frem til klokken 22 tirsdag aften.

Vonsild fik ved 17.30-tiden en kraftig regnbyge. Men det er i følge Kolding Netavis' læsere meget forskelligt alene her i området, om der er kommet regn.

 

Udgivet i Kolding
Tirsdag, 17 Juli 2018 16:38

DMI advarer: Risiko for voldsomt vejr

Der kan komme skybrud med vandmængder op til 25 millimeter.

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har tirsdag eftermiddag udsendt en advarsel om risiko for skybrud. Det gælder blandt andet for Kolding-området.

Der er risiko for, at der lokalt kan falde mellem 15 og 25 millimeter regn på 30 minutter, skriver DMI i risiko-varslet.

DMI oplyser i vejrudsigten, at der kan komme regn- og tordenbyger. Men i nat klarer det dog igen op.

Skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), nedsat sigtbarhed.

Der er risiko for skybrud frem til klokken 22 tirsdag aften.

 

Udgivet i Kolding
Tirsdag, 17 Juli 2018 05:07

Elite smiley til lokal vinbonde

Den lokale vinbonde kan nu bryste sig af Elite smilyen.

Frøkær Vingård & Gårdbutik har haft besøg af folk fra Fødevarestyrelsen. Stedet klarede besøget og kontrollen helt uden anmærkninger. Alt var helt som det skulle være. Og kontrollanterne efterlod sig en Elite smiley, skriver Sebro Press.

Indehaveren af Frøkær Vingård & Gårdbutik, Jens Graff, kan i øvrigt i denne tid slet ikke få armene ned. Det er tørken, der gør ham så glad. Den giver nemlig udsigt til den bedste vinsæson nogensinde. Varmen har nemlig affødt en perfekt start på sæsonen, og alt tyder på at vækstsæsonen bliver lang og god.

Tørken er et plus for vinstokkene og tørken gør, at vinen bliver bedre, fordi druerne når at modne. Jens Graff fortæller, at han går i gang med at høste vinen en gang i september eller oktober

Han fortæller på Facebook, at du i gårdbutikken til stadighed, ud over at købe vin, kan købe frisk æg, nye kartofler, og netop nu også agurker fra eget drivhus. Der er daglig åbningstid fra morgen til aften.

Og hvor ligger så vingården. I Bønstrup lige uden for Vamdrup. Adressen er Bønstrupvej 7, 6580 Vamdrup. Tilkørsel fra Koldinvej.

Du kan se kontrolrapporten fra Fødevarestyrelsen her.

Udgivet i Vamdrup
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« November 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30