Torsdag, 14. november 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Artikel filtreret på dato: Søndag, 15 Juli 2018
Søndag, 15 Juli 2018 12:05

Flere overtræder forbud om afbrænding

Siden starten af juli er flere blevet taget i at overtræde afbrændingsforbuddet.

Den 3. juli indførte Trekantbrand afbrændingsforbuddet, der gælder Kolding samt Billund, Fredericia, Middelfart, Vejen og Vejle Kommuner.

Men ikke alle borgere respekterer forbuddet, skriver jv.dk.

Siden den 3. juli er afbrændingsforbuddet overtrådt otte gange - heraf er et af tilfældene fra et sted i Kolding Kommune.

Kun tre blev i sigtet

Det er dog svært for politiet at finde de skyldige, da de ofte er smuttet, når de ser politiet. Derfor er det blot blevet til tre sigtelser i de otte sager. Det koster i øvrigt en bøde på 5.000 kroner ved at overtræde forbuddet.

I følge jv.dk er det ikke turister, men danske statsborgere, der overtræder afbrændingsforbuddet.

Udgivet i Kolding

Det bliver en oplevelse ud over det sædvanlige, når lys, lyd og effekter fortæller 750 års historie direkte på Koldinghus’ mure den 23. og 24. august.

Krig og fred. Konger og dronninger. Ridder og hoffolk. Liv, død og kærlighed.

En historie om alt dette kan opleves, når Koldinghus’ mure den 23. og 24. august bliver forvandlet til en levende fortælling, der vises direkte på slottet., skriver Koldinghus i en pressemeddelelse.

Med lys, lyd, effekter og et live soundtrack med Sønderjyllands Symfoniorkester og Den Kongelige Opera, fortælles den dramatiske historie om Kolding og Koldinghus’ gennem de sidste 750 år.

Lysshowet varer 30 minutter og kan ses på følgende tidspunkter:

Torsdag den 23. august kl. 22.30
Fredag den 24. august kl. 22.30
Fredag den 24. august kl. 23.30

Lysshowet kan opleves fra plænen ved Koldinghus, Markdannersgade og Den Spanske Trappe. Showet er gratis.

Slottet fortæller

I Murenes Minder er det Koldinghus der siger ’Se mig’. Det er slottet som ser tilbage på sit lange liv, og som gennem lys, effekter og musik giver os indblik i store oplevelser, sejre, nederlag, liv, død, kærlighed og dagligdag.

Det er et kig ind i de mange facetter af slottets identitet, som skal give publikum en forståelse en den betydning slottet har haft. Sidst men ikke mindst er det fortællingen om slottet som drivkraft for det samfundet, som omgiver det og dets betydning for fællesskabet

Arrangører

Bag eventen står Kolding Kommune og Koldinghus i samarbejde med Det Kongelige Teater, Sønderjyllands Symfoniorkester, Musik Kolding og Milestone Event. Forestillingen er blevet til takket være støtte fra Region Syddanmark, Kulturregion Trekantområdet og Trekantområdets Festuge.

Murenes Minder er en del af Trekantområdets Festuge.

Udgivet i Koldinghus

Meget tyder på, at det slet ikke går så godt for Kolding Kommune, som det ellers lyder til. Det står nemlig så skidt med økonomien, at det kan sætte borgmester Jørn Pedersens (V) ellers hidtil så urokkelige popularitet under pres.

Kommunens erhvervsudvikling stagnerer, og folk vil tilsyneladende heller ikke at bo kommunen. Kommunens økonomi vakler, og er under så hårdt pres, at nye store besparelser er i sigte og oveni truer en skatteforhøjelse, skriver Sebro Press.

Og det er kommunens økonomer, der slår alarm. Oplysningerne kan nemlig ledes ud fra et notat, som kommunens økonomiafdeling netop har sendt til politikerne.

Færre vælger at bosætte sig i Kolding

Fra økonomerne gives flere forklaringer på, hvorfor det går skidt netop i Kolding. En af dem er, at der er brugt alt for mange på prestigefyldte og dyre anlægsprojekter. En anden er, at en forventet tilgang af nye borgere har slået fejl. Kun et plus på sølle 17 indbyggere blev det i 2017.

Som det ser ud lige nu, vil der i følge beregninger være 1.000 indbyggere færre i 2019 i Kolding Kommune end forventet, fremgår det af notatet til byrådet. Så slogans som: "Vi designer livet" har åbenbart ikke gjort, at folk vælger Kolding, som bosted. Og endelig får udgifter til et voksende antal ældre også skylden.

Og går det skidt i Kolding, så er det lige stik modsat de andre storkommuner i Trekantområdet, Vejle og Fredericia. Herfra meldes der om kraftigt tilgang af nye borgere - og dermed også øgede skatteindtægter.

Og netop det, at alt for få finder Kolding attraktiv at bo i, betyder svigtende skatteindtægter. Det svider, skriver Sebro Press.

Og med de seneste udmeldinger frygtes, at nye besparelser og nedskæringer i kommunens servicefunktioner - og måske også vil en skatteforhøjelse - blot vil medvirke til at forværre situationen, og kan betyde at endnu færre vil vælger Kolding Kommune som bosted.

Oplysningerne om kommunens skrantende økonomi er bragt til torvs i forbindelse den forstående budgetlægning for 2019. Det står nemlig efter økonomiafdelingens beregner så galt til, at kommunens gennemsnitlige likviditet vil gå i minus 2019, hvis byrådet ikke finder store besparelser på 2019-budgettet med nedskæringer til følge.

Der ses på besparelser efter sommerferien

Når politikernes sommerferie er slut, skal der ses nærmere på, hvor der skal spares - besparelser som kan tages med i budgetforhandlingerne senere på året, skriver jv.dk:

- Efter sommerferien skal vi forholde os til det mulighedskatalog, vi har bedt om at få lavet. Vi skal også se, hvad senioranalysen kan bruges til. Vi skal tale om en eventuel forøgelse af indtægterne ved at hæve skatten eller andet. Og vi ved, at vores serviceniveau på mange områder er højere end andre kommuners. Vi må diskutere, om vi fortsat ønsker det, siger Jørn Pedersen til jv.dk.

Han tilføjer dog over for avisen, at han tror at kernevelfærden inden for børn og ældre forbliver den samme.

I følge jv.dk er der lige nu - hvis der ikke gøres noget - udsigt til et årligt underskud på 100 millioner kroner fra 2019 til 2222.

Udgivet i Kolding
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« November 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30