Torsdag, 14. november 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Artikel filtreret på dato: Fredag, 13 Juli 2018
Fredag, 13 Juli 2018 19:08

Billige ungdomsboliger på vej

Nye billige ungdomsboliger er på vej i Lunderskov.

Ejeren af Hotel Lunderskov vil forvandle det gamle hotels indre til 15 nye billige ungdomsboliger. Og ser initiativet som et alternativ til både dyre og for få boliger af slagsen i Kolding.

Han fortæller til JydskeVestkysten, at der forventes nyt liv i den gamle bygning i Lunderskov inden udgangen af 2020. Han understreger, at med priserne, og med Lunderskovs beliggenhed i forhold til Kolding, vil de nye boliger være tiltrækkende for unge studerende i Kolding.

De nye ungdomsboliger i Lunderskov mener ejeren vil kunne lejes for 2000 til 3000 kroner pr. måned. Og de er beliggende på adressen Storegade 1 - og det er lige skråt over banegården med masser af togforbindelsen til og fra Kolding.

Og ejeren af hotellet, der er fra 1906, hedder Guo Xing, og han står bag investeringsfirmaet CX Invest som er hjemmehørende i Esbjerg. Firmaet har lignende projekter bag sig i Esbjerg og Struer.

Firmaet er nu i gang med at indhente tilladelser fra Kolding Kommune, så renoveringen kan begynde i 2020. Samme år satser ejeren på, at boligerne står klar til de studerende.

Kilde: Sebro Press/JydskeVestkysten.

Udgivet i Lunderskov
Fredag, 13 Juli 2018 15:52

Flere hundrede fisk døde i bæk

Flere hundrede mindre ørreder er døde.

Dalby Møllebæk i den sydlige del af Kolding har to gange inden for de seneste dage været ramt af forurening, og et par hundrede mindre ørreder er fundet døde.

Kolding Kommune indskærper, at man ikke må bruge regnvandsristene langs vejen til at skille sig af med nogen form for kemikalier, da de ledes direkte ud i vandløbet.

- Vi har ikke fundet kilden til de to forureninger, men vi har en mistanke om, at udslippet skyldes, at der er hældt kemikalier i regnvandsriste langs vejen eller på industrivirksomhedernes egne arealer. Da området ned til Dalby Møllebæk er separatkloakeret (regnvand og spildevand ledes væk i separate rør, red.), ender væske, som hældes i kloakkerne, ikke på rensningsanlægget, men ledes direkte ud i vandløbet. Her kan de anrette stor skade på dyrelivet, fortæller biolog Lotte Madsen fra Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Forureninger har ikke noget med hinanden at gøre

De to forureninger er sket inden for de seneste dage. Den første skyldes et ukendt giftstof, som formentlig er hældt i regnvandsriste i industriområdet i det sydlige Kolding. Den næste forurening skyldes diesel, som kommunens biologer anslår er hældt i kloakken i området omkring Bakkegærdet i Kolding. Der er ikke tegn på, at de to forureninger har noget med hinanden at gøre.

- Vi blev gjort opmærksom på forureningerne i går. Vi kunne konstatere, at der lå en del døde fisk i vandløbet – formentlig et par hundrede ørreder i størrelsen 6-15 centimeter. Forureningen var standset, da vi nåede frem, og på det tidspunkt kunne vi ikke gøre noget for at begrænse skaderne, siger Lotte Madsen.

Det er ikke første gang, at Dalby Møllebæk bliver ramt af forurening fra regnvandsriste.

Udgivet i Kolding
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« November 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30