Torsdag, 14. november 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med id: 74

Artikel filtreret på dato: Tirsdag, 10 Juli 2018
Tirsdag, 10 Juli 2018 18:43

Succes fra 2017 følges op i år

Lægger igen i år op til Kreativ Festival.

Succesen fra sidste år følges op. Der er igen i år Kreativ Festival i Vamdrup. Denne gang dog ikke i bymidten. Arrangementet finder sted i Arena Syd, skriver Sebro Press.

Det fortæller Birtemarie Sørensen.

Hun er både medstifter og aktiv i Kreativ Forening, som står bag festivalen i Arena Syd og en række andre initiativer, som finder sted hen over året. Og alt sammen med kreativt hjemmelavet håndarbejde i fokus.

Og Birtemarie Sørensen fortæller, at har du hjemmegjort håndarbejde eller metoder og ideer, som du gerne vil delagtiggøre andre i - eller sælge - så er der mulighed for at leje en stand på festivalen den 29. september:

- Det kan være alt håndarbejde fra fx strik, pileflet, hækling, keramik, billeder, patchwork. Betingelsen for at være med er blot, at alt skal være hjemmelavet, fortæller hun.

Hvert bord der kan lejes er 2,4 meter lang og 80 centimeter bredt. Og det koster 100 kroner at leje. Og tilmelding skal, af hensyn til planlægningen, ske senest 15. juli via Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Kreativ Festival foregår lørdag den 29. september fra klokken 9 til 15.

Udgivet i Vamdrup
Tirsdag, 10 Juli 2018 18:37

Tusind tak, Thomas Thulstrup

Læserbrev af Søren Rasmussen (DF), fungerende borgmester, Primulavej 7, 6000 Kolding.

Det har virkelig været en stor berigelse for Koldinghus og dermed hele Kolding Kommune, at Thomas Thulstrup har været direktør.

En imponerende række af storslåede udstillinger og nye initiativer, der har åbnet slottet mere op, både i forhold til lokale borgere og turister, har præget de knap fem år, vi har haft fornøjelsen af Thulstrup.

Når så dygtigt et menneske, skaber så flotte resultater, frygter man naturligvis, at vedkommende skal blive fristet af tilbud, om ansættelse andre steder. Det har vi også været i Byrådet. Nu skete det så, Thomas Thulstrup har fået den fineste stilling i Danmark på museumsområdet, som museumsdirektør for Kongernes Samling på Rosenborg og museet på Amalienborg.

Det er afgjort et tab for Kolding, men det er så velfortjent med den nye stilling og derfor glæder det mig hans vegne.

Tusind tak for den fornemme indsat for Kolding og Koldinghus, kulminerende med et enestående bidrag til fejringen af 750 års jubilæet i år. De kan godt begynde, at glæde sig på museerne på Rosenborg og Amalienborg, for bedre mand kan de ikke få.

Udgivet i Læserbreve
Tirsdag, 10 Juli 2018 17:09

Stor opbakning i kampen mod affald

Visit Kolding og over 30 turismevirksomheder i Kolding er gået sammen i kampen mod affald på strandene ved Kolding.

I samarbejde med Dansk Turismefremme og Miljø- og Fødevareministeriet er Visit Kolding og en stor del af turismeerhvervet i Kolding Kommune gået sammen i kampagnen "Sammen om et hav uden affald". Det skriver Visit Kolding i en pressemeddelelse.

I følge Miljø og Fødevareministeriet viser nye tal, at 85 % af danskerne er bekymrede over mængden af affald i havet, men der er også bred opbakning til at gøre noget ved det. Kampagnen skal få endnu flere til at tage medansvar for et hav uden affald.

Meget affald ender på havbunden

Hvert år driver mere end 1.000 tons affald i land på danske strande — og det er kun toppen af isbjerget, for mere end to tredjedel af affaldet ender på bunden af havet.

- Mange er bekymret over det meget plastic og andet affald man finder rundt om i naturen og i havet. Det er et problem, der betyder meget for mange, og da muligheden bød sig for et samarbejde, har vi i Visit Kolding naturligvis valgt at bakke op, siger erhvervsdirektør Tove Gæmelke og tilføjer:

- Vores medlemmer får udleveret affaldsposer til deres gæster, sammen med materiale, der informerer om kampagnen. Vi håber med dette, at vi i Kolding Kommune er med til at gøre en forskel.

Martin Pedersen fra Ocean Adventures i Kolding fortæller, at for ham og hans virksomhed betyder det at kunne hjælpe rigtig meget:

- Jeg arbejder i havet og ser nogle af de konsekvenser, det meget affald har for miljøet. At arbejde for at fremme et bæredygtigt hav er en del af vores hverdag hos Ocean Adventures, så for os er det helt naturligt at være en del af kampagnen ”sammen om et hav uden affald.

Over 30 af Kolding Kommunes turismevirksomheder er med i kampagnen.

Udgivet i Kolding
Tirsdag, 10 Juli 2018 15:10

Kolding-bowler til tops

Thomas Larsen kan nu sætte 6000 euro ind på kontoen.

Thomas Larsen fra BK Trekanten gjorde det fremragende ved Europa Tour stævnet i Madrid. Han spillede sig helt til tops, og titlen var hans på Europa Touren. Den første vandt han i 2014.

- Der er gået fire år, siden jeg vandt sidst på Europa Touren, og det har været frustrerende. Men jeg har i mellemtiden vundet mange EM- og VM-medaljer, så niveauet har hele tiden været der. Det har bare ikke lige lykkes på Europa Touren, siger Thomas Larsen fra Bowlingklubben Trekanten KIF.

På vej mod titlen slog Thomas spillere fra Frankrig, England, Italien, Columbia og til sidst sin danske landsholdskollega Carsten Hansen.

- Det betyder rigtig meget at vinde igen. Jeg har lagt utallige timer på træningsbanen og i fitnesscentret for at nå tilbage hertil, og det føles fantastisk. Og det gør det ekstra specielt at vinde foran min familie, som var rejst med mig til Madrid, udtaler Thomas, som er den mest vindende dansker på Europa Touren med sine fem titler.

Med titlen i Madrid fulgte 6000 euro, hvilket også er vigtigt for Kolding-spilleren, da han er Danmarks eneste professionelle bowlingspiller og dermed skal leve af sine præmiepenge.

Thomas Larsen rejser nu videre til Italien og Tyskland, hvor der de næste to uger igen er Europa Tour-stævner.

Udgivet i Sport
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Januar 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31