Lokal verdensarv får stor opmærksomhed i Berlin

Torsdag 07. Marts 2019 14:58 1244
Filmen har torsdag formiddag fået 3. pladsen i Golden City Gate Awards. Pressefoto. Filmen har torsdag formiddag fået 3. pladsen i Golden City Gate Awards. Pressefoto.

En lille film om syddansk verdensarv er netop blevet præmieret på verdens største turistmesse i Berlin.

Verdensarven i Syddanmark består af Christiansfeld, Vadehavet og Jelling, og de seneste år er de tre steder rykket tættere sammen, når det gælder markedsføring.

Målet er at fortælle historien om disse tre meget forskellige verdensarvssteder, der kan nås inden for overskuelig køretid. Region Syddanmark har støttet dette projekt og en af de konkrete resultater er den lille to minutters film ”Generations”. Den fortæller om de tre steder og om det helt særlige med at give verdensarven videre. Verdensarv er noget, vi føler, deler - og giver videre til næste generation.

Tredjeplads på turistmesse

Filmen har torsdag formiddag fået 3. pladsen i Golden City Gate Awards, i kategorien “Regional” promotion på den store turismemesse ITB i Berlin. Messen er verdens største og tiltrækker blandt andre tusindvis af journalister hvert år. Golden City Gate er en international konkurrence for film og multimedieproduktioner inden for turistbranchen, og de prestigefyldte priser uddeles hvert år i forbindelse med den store rejsemesse ITB. I alt 148 produktioner fra 32 forskellige lande deltog i konkurrencen.

- Vi er superstolte og glade for at blive præmieret på verdens førende turistmesse. Vi synes også, at filmen med sin poetiske og måske lidt lavmælte tone fortæller budskabet om, at verdensarven er noget vi føler, deler og giver videre til næste generation, siger leder af Christiansfeld Centret, Birgitte Lamp, i en pressemeddelelse.

Filmen er lavet i et samarbejde mellem Verdensarvsstederne Christiansfeld, Jelling og Vadehavet - produceret af Frame & Work. Du kan se filmen nedenunder...

Projektet "Verdensarv i Sydddanmark” er støttet af Region Syddanmark, Esbjerg Kommune, Fanø Kommune, Kolding Kommune, Tønder Kommune, Varde Kommune, Vejle Kommune, Business region Esbjerg, Kongernes Jelling, Nationalpark Vadehavet - Wadden Sea National Park og Christiansfeld Centret.