Tirsdag, 22. oktober 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Artikel filtreret på dato: Onsdag, 08 august 2018
Onsdag, 08 august 2018 14:45

Skraldebilerne kører igen

Strejken blandt skraldemændene er slut. Arbejdet er genoptaget.

Onsdag morgen genoptog skraldemændene fra Meldgaard Miljø A/S arbejdet. Derfor er skraldebilerne nu i fuld gang med at hente affald, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Skraldemændene gør alt, hvad de kan, for at indhente tømningerne fra mandag og tirsdag. Det betyder, at skraldebilerne i denne uge starter tidligere om morgenen og slutter senere på dagen. Desuden er der hentet ekstra skraldebiler til byen, så det ekstra affald hurtigst muligt kan hentes.

Sådan kører skraldebilerne

Indsamlingen i dag er startet på mandagsruterne og fortsætter så langt som muligt på tirsdagsruten. Torsdag morgen fortsætter, hvor indsamlingen i dag slipper – og fortsætter på næste ugedags rute. På denne måde kan borgerne forvente at få deres affald hentet med et par dages forsinkelse. Det er dog ikke muligt at sige præcist, hvornår skraldebilerne kører på den enkelte rute.

Meldgaard Miljø A/S forventer, at skraldemændene i løbet af lørdag har indhentet ugens afhentning af affald. Hvis det viser sig, at enkelte ruter ikke afsluttes, har containerne fra boligforeninger, etageboliger og andre fælles affaldsbeholdere højeste prioritet og er garanteret tømning i denne uge.

Desuden sikres det, at affaldet fra den nye indsamlingsordning til mad- og restaffald afhentes inden ugens udgang.

Udgivet i Kolding

Kolding Kommune mener ikke, der skal gives byggetilladelse til et nyt stort gylletankanlæg, som opføres ved den lille sidevej, Torningvej, ved Christiansfeld.

Kommunen henholder sig til, at en sådan ikke kræves, blandt andet fordi anlægget opføres i landzoneområde, og er dermed uden for kommunens rækkevidde, skriver netavisen Sebro Press.

Beboerne langs vejen mener dog noget helt andet, og det har de for længst gennem deres advokat skriftligt gjort kommunen opmærksom på, fortæller beboeres talskvinde, Anette Wolff, til Sebro Press.

Og alligevel oplever beboerne til stor forundring, at byggeriet af anlægget er i fuld gang.

Men måske slipper kommunen alligevel ikke for at tage stilling i sagen. En politisk beslutning fra 2013 kan bogstaveligt stikke en kæp i hjulet. Den forbyder nemlig kørsel med store og tunge gyllevogne uden særlig tilladelse på netop en smal vejtype, som Torningvej. Skal der køres alligevel, så er det, ifølge beslutningen, nødvendigt at søge dispensation for hver enkelt kørsel. Der kan ikke udstedes permanent dispensation.

Og det er netop udsigten til kørsel med tunge og brede gyllevogne på den smalle skolevej til og fra det nye gylleanlæg, der bekymrer beboerne ved den lille vej - kombineret med støj- og lugtgener.

Beboerne føler sig i øvrigt, som tidligere omtalt, svigtet af kommunen. De opdager nemlig først, at der var ugler i mosen, da de finder ud af, at byggeriet var i fuld gang. De er skuffet over, at kommunen ikke har reageret på en tidligere fremsendt indsigelse mod gylleanlægget - ud over, at indsigelsen var modtaget, og at den ville indgå i sagens behandling.

Sebro Press prøvede mandag, at komme i kontakt med den ansvarlige sagsbehandler i kommunen, men der blev ikke ringet tilbage.

Afslag på total aktindsigt

Beboerne ved Torningvej har søgt aktindsigt i sagen, men har fået delvis afslag. Det står Anette Wolff også helt uforstående overfor:

- Vi har helt naturligt søgt om fuld aktindsigt i sagen, men kommunen holder akter tre tilbage. Det forstår vi heller ikke, da det for os kun handler om aktindsigt i en byggesag, siger Anette Wolff.

Og hun og beboerne ved Torningvej undrer sig også over, at selv på forespørgsel har kommunen hidtil ikke villet give begrundelse for, hvorfor tre akter holdes tilbage.

- Det eneste vi har fået at vide er, at beslutningen om tilbageholdelsen er truffet 31. juli 2018, men ikke af hvem og hvorfor. Vi synes, at kommunen giver os borgere en beshandling ii sagen, de ikke kan være bekendt, siger en skuffet Anette Wolff.

Udgivet i Politik
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Juni 2018 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30