Tirsdag, 22. oktober 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Artikel filtreret på dato: Tirsdag, 07 august 2018
Tirsdag, 07 august 2018 16:34

Mark brød i brand

Tirsdag eftermiddag måtte brandvæsnet rykke ud til to brande inden for kort tid.

Der udbrød tirsdag eftermiddag kort efter klokken 15 brand i en høstet mark på Hjerndrupvej vest for Christiansfeld.

Trekantbrand kom hurtigt til stedet og fik inden for kort tid ilden under kontrol. Bag marken, som kan ses fra Hjerndrupvej, ligger en gård. Heldigvis spredte ilden sig ikke dertil.

Trekantbrand fik ved 15.30-tiden igen en alarm om en markbrand. Denne gang var det i følge Kolding Netavis' oplysninger nær Grønninghoved.

Det er ikke lykkedes Kolding Netavis, at få en kommentar fra Sydøstjyllands Politi.

Se billederne længere nede på siden...

Udgivet i 112
Tirsdag, 07 august 2018 15:00

Skraldemændene fortsætter strejken

Mandagens strejke fortsætter.

Mandag fik mange ikke hentet affald, da skraldemændene hos Melgaard Miljø A/S nedlagde arbejdet. Arbejdsnedlæggelsen skyldes en intern uoverensstemmelse, oplyste Kolding Kommune mandag.

Men tirsdag fortsætter strejken, skriver TV Syd.

- Det er en træls og uheldig situation for vores borgere, at deres skraldespande ikke bliver tømt. Jeg håber på, at arbejdet kommer i gang i morgen (onsdag, red.) - men det er uden for vores kontrol, siger affaldschef i Kolding Kommune, Henrik Martinsen, til TV Syd.

Er du en af dem, der ikke får tømt din skraldespand, anbefaler Kolding Kommune, ar du stiller resterende affald i plastsække ved siden af affaldsbeholderen.

Det er fortsat uvist, hvornår skraldemændene genoptager arbejdet. Skraldemændene holder nyt fagligt møde onsdag morgen klokken 5.30.

Udgivet i Kolding
Tirsdag, 07 august 2018 14:49

Flere byggegrunde på vej

Nye attraktive byggegrunde på vej i Lunderskov.

Kolding Kommune gør klar til udstykning af yderligere 19 nye attraktive boliggrunde i Lunderskov. De nye boliggrundeligger tæt ved Dollerup Sø nord, skriver netavisen Sebro Press.

Og kommunen har netop bestemt, at de nye boliger skal have fjernvarme som fossil varmekilde. Det skyldes blandt andet, at beregninger over en tyve årig driftsperiode viser, at fjernvarme byder på den bedste samfundsøkonomi for projektet, sammenlignet med andre varmetyper af eksempelvis individuel art, som varmepumper og lignende.

Da det nye boligområde ligger uden for den oprindeligt godkendte varmeforsyningsplan for Lunderskov byområde, har oplægget været en tur forbi det kommunale udvalg, Bolig-, Plan- og Miljøudvalg.

På baggrund af den kommunale beslutning har forsyningsselskabet Trefor Varme A/S udarbejdet og fremlagt et overslag for tilslutningen af de nye kommende boliggrunde til byens bestående fjernvarmenet. Og det kan gøres blot ved at forlænge ledningerne fra det bestående anlæg.

Projektområdet ved Dollerup-søerne forventes fuldt udviklet over en ca. 5-årig periode. Der vil ikke blive krævet tilslutningspligt til fjernvarmen, men kommunen påregner, at tilbuddet om denne varmetype bliver så fordelagtigt, at 98 procent af de nye boliger ejere vil vælge løsningen.

Hvis nogen alligevel vælger individuelle varmeløsninger, så skal en række energibesparende foranstaltninger til hver bolig opfyldes, før der kan gives byggetilladelse.

Fjernvarmen til Lunderskov by leveres af Trefor Varme A/S via en direkte ledning, som forbinder anlægget i Lunderskov med det bestående fjernvarmenet i Kolding.

Udgivet i Lunderskov
Tirsdag, 07 august 2018 14:41

Nu må du igen bade ved disse fire strande

Badning ved fire strande er igen helt i orden.

Dugfriske vandprøver viser ikke længere forhøjet koncentration af colibakterier. Derfor fraråder Kolding Kommune ikke længere badning ved disse fire badestrande. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

I sidste uge kom det frem, at der var forhøjet koncentration af bakterien e-coli i badevandene ved fire badestrande ved Kolding. Og derfor blev badning ved disse fire badestrande frarådt af Kolding Kommune.  Men nu viser dugfriske vandprøver altså, at der ikke længere er forhøjet koncentration af e-coli i badevandet.

- Vi har i dag (tirsdag, red.) modtaget omprøve fra de fire badestrande. Prøverne viser ikke forhøjet koncentration af e-coli. Der må igen bades i vandet ved strandene, fortæller Timm Jäger, der er miljøtekniker ved Kolding Kommune.

Disse fire strande må du igen ved:

- Bjert Strand ved Sdr. Bjert
- Binderup Strand og Fristrand ved Binderup
- Teglgården og Mindegården Strand ved Hejlsminde
- Trappendal Strand ved Hejls.

Udgivet i Kolding
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« August 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31