Fredag, 18. oktober 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Artikel filtreret på dato: Tirsdag, 28 august 2018

I det nye byggeri er indtænkt nye kreative miljøer som et makerspace til it-udvikling, et innovationsværksted og et nyt pædagogisk læringscenter.

Vonsild Skole skal udvides og ombygges, så det kan rumme tre spor fra 0.-9. klasse mod to spor i dag. Samtidig skal Specialcenter Vonsild udvides, så det kan rumme klasserne fra Specialcenter Brændkjær, som i dag holder til i en utidssvarende bygning på Brændkjærskolen.

Kolding Kommune udskrev derfor tilbage i februar 2018 en totalentreprisekonkurrence, hvor fem totalentreprenører blev udvalgt til at deltage efter en prækvalifikationsrunde. Et bedømmelsesudvalg med formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Kristina Jørgensen i spidsen, har netop udpeget Anton Knudsen Egtved A/S som totalentreprenør, sammen med RUBOW arkitekter A/S og OBH Rådgivende Ingeniører A/S.

Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse:

- Vi har fået en række gode og kompetente forslag at vælge i mellem, men det er ingen hemmelighed, at vinderteamets forslag har været markant det bedste på alle parametre. Jeg er ikke i tvivl om, at vi får en rigtig god løsning, hvor vi får etableret en ny hovedbygning som et samlende hjerte med fællesfaciliteter, hovedindgang og faglokaler for både skolen og specialcenteret og som ikke mindst tager hånd om de særlige behov som specialcenterets elever har, siger Kristina Jørgensen om vinderforslaget.

Nye standarder for fremtidens skole

Skoleleder Peter Nordby, der ligeledes har siddet i bedømmelsesudvalget, glæder sig også over den valgte løsning.

- Jeg synes, det nye byggeri i høj grad sætter en ny standard for skolebyggeri. En standard der er visionær og peger fremad mod fremtidens skole. En skole, der får mulighederne for i den grad at leve op til skolereformens intentioner, udtaler Peter Nordby.

Med ombygningen og udvidelsen får børn og lærere på Vonsild Skole og Specialcenter lidt over 6.000 m2 ekstra at boltre sig på.

Når kontrakten med totalentreprenøren er underskrevet begynder projekteringen, som fortsætter til foråret 2019. I den periode vil projektet blive tilpasset og detaljeret i et samarbejde mellem totalentrepriseteamet, skolen og Kolding Kommune. Herefter starter selve byggeriet og forventningen er, at skolen står klar til brug i sommeren 2020.

Udgivet i Vonsild

Thomas Buttenschøn og Ane Høgsberg laver hyldestsang til Syd- og Sønderjylland.

I en ny serie rejser Ane Høgsberg og Thomas Buttenschøn rundt i landsdelen og udforsker, hvilke sjove, skøre og traditionelle ting, man kan opleve. I det første afsnit besøger Høgsberg og Buttenschøn Christiansfeld, oplyser TV Syd.

En bil, en guitar og lysten til at opleve er opskriften på den nye serie ”Det er vores sang” på TV Syd, hvor Ane Høgsberg og Thomas Buttenschøn kører rundt i landsdelen og snuser til forskellige oplevelser. I serien samler de indtryk til en sang, der bliver til og for Syd- og Sønderjyderne i slutningen af serien. De besøger mange forskellige byer.

- Det har været sjovt at være med, og vi har mødt nogle spændende mennesker. Det er fedt at prøve en masse ting, man ikke normalt får lov til at prøve, siger Thomas Buttenschøn.

Nært forhold til Syd- og Sønderjylland

Både Ane Høgsberg og Thomas Buttenschøn har begge et nært forhold til Syd- og Sønderjylland.

De to værter, sangeren Thomas Buttenschøn og komikeren Ane Høgsberg, har selv haft stor glæde af at udforske byerne og håber at kunne inspirere andre til selv at tage ud og opleve områderne.

- Jeg håber, at dem, der ser programmet får lyst til at tage ud i Syd- og Sønderjylland og selv prøve nogle af tingene, når de ser programmet, siger Ane Høgsberg.

Serien har 17 afsnit og har premiere lørdag 1. september kl. 19.30 på TV SYD, men allerede nu kan man se første afsnit på www.tvsyd.dk/series/det-er-vores-sang

Serie med sjæl

- Det er vores sang, kommer helt, helt tæt på, hvordan vi er og hvilke værdier der særligt kendetegner Syd- og Sønderjylland. Det er et program med humor, sjæl og musik – og med to skønne personligheder som værter, siger Betina Bendix, direktør for TV SYD.

Hun glæder sig til at vise de nye programmer.

- Jeg synes, at det er programmer, der kan samle os på tværs af generationer. Der er kultur, humor og traditioner i Det er vores sang, siger hun.

Udgivet i Christiansfeld
Tirsdag, 28 august 2018 04:49

Beskidt restaurant retter ikke ind

Restauranten har ikke fulgt Fødevarestyrelsen påbud.

Restaurant Napoli i Kolding Storcenter fik den 16. august et opfølgende besøg af Fødevarestyrelsen.

Ved den seneste kontrol den 3. juli fik restauranten en indskærpelse. Her fandt Fødevarestyrelsen dejmaskine, dej-fordeler og bordplade med indtørret dej/mel rester. Dette forhold var den 16. august ikke bragt i orden. Restaurant Napoli oplyser i følge kontrolrapporten, at der ikke har været produktion af dej i området siden marts 2018.

Denne gang var gulvet i tilvirkningsområde snavset. greb på køleenheder var snavset og mikroovn var beskidt både ud- og indvendig.

I kontrolrapporten skriver Fødevarestyrelsen, at restauranten ikke havde nogle bemærkninger til forholdene. Fødevarestyrelsen kvitterede med en sur smiley og en bøde på 5.000 kroner.

Restaurant Napoli har i øvrigt i tre ud af de seneste fire kontrolbesøg fået anmærkninger for overtrædelser af fødevarelovgivningen.

Kolding Netavis har forgæves forsøgt, at få en kommentar fra restaurantens indehaver Hangping Li.

Udgivet i Fødevarer
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« November 2018 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30