Fredag, 15. november 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 
Kolding Netavis | Kolding

Hotellets restaurant har fået en sur smiley og en bøde. **Svar fra hotellets direktør er tilføjet artiklen**

Restaurant Saxildhus på Hotel Saxildhus på Banegårdspladsen i Kolding har fået en sur smiley efter Fødevarestyrelsen har været på en ekstra kontrol.

Restauranten har ikke rettet op på en indskærpelse fra Fødevarestyrelsen fra forrige kontrol, skriver Fødevarestyrelsen i en kontrolrapport.

- På hylder, stikvogn og væg i kølerum ses flere steder belægninger af formodet skimmel. På stikvognen og hylderne opbevares blandt andet fødevarer i lukkede beholdere, fødevarer løst tildækket med film samt ikke-tildækkede bær. Komfur og væg bag komfur i anretterkøkken fremstår med fedtede belægninger. Håndtag til køle- og fryseskabe i stort køkken fremstår fedtede. Sæbedispenser i anretterkøkken fremstår med formodede oliepletter på trykpuden, står der i kontrolrapporten.

Uenig i afgørelsen

Restaurant Saxildhus er uenig i afgørelsen og mener, at der er der er tale om ir på aluminiumsoverflader på stikvogn, hylder og væg i kølerum, var restaurantens svar i kontrolrapporten.

- Det har altid ligget os stærkt på sinde at sikre kvaliteten i alle led af vores forretning, så vores kunder er garanteret den gode service og kvalitet, vi er kendte for. Derfor beklager vi meget, at dette er sket. Det er naturligvis en uheldig situation, som er dybt uacceptabel. Saxildhus står over for en renovering, hvor blandt andet køkkenet skal udskiftes, hvilket også står beskrevet i Fødevarestyrelsens rapport. Indtil dette sker, vil vi naturligvis sørge for at bringe eksisterende forhold i orden. Vi vil i samme ombæring naturligvis sørge for at gennemgå hygiejneprocedurerne med al vores personale, så vi sikrer, at vi også fremover lever op til gældende krav, siger Hotel Saxildhus' direktør, Peter Milling fra Milling Hotels, til Kolding Netavis.

Restauranten fik udover den sure smiley også en bøde på 5.000 kroner.

Udgivet i Kolding
Søndag, 06 oktober 2019 07:35

Liberale værdier

Læserbrev af Pernille Øhlenschlæger, byrådsmedlem og løsgænger, Stenderupvej 36, 6091 Bjert.

Kære Liberale godtfolk og andre med sund fornuft.

I forbindelse med budget 2020 og Kolding kommunes fremtid, vil jeg minde jer alle sammen om jeres liberale værdier og sunde fornuft.

Når man er liberal, så handler det om at gøre sig selv stærk, og derved har man forpligtelsen til at hjælpe de som ikke kan. Det som er ved at ske og sker i Kolding kommune er, at man vil gøre livet dårligere på bekostning af at gøre sig selv stærkere. Det er lige præcis her Venstre burde tage ansvar for liberale værdier - hvis man nu endelig skal snakke partipolitik.

Vi har ingen penge i kassen, og i stedet for at spare på sig selv først eller stoppe/bremse storslåede projekter, så sparer man som det første, på kernevelfærden - igen.

1.000 nye borgere skal der til Kolding, så giver det 100 millioner i kassen, altså en gennemsnitlig indtægt på 500.000 kroner, hvilket i sig selv er urealisitisk. Vi bruger så mange penge i forsøget på at flere borgere til, at vi smider vores egne under bussen.

Når havnen eller Marina City så engang er forvandlet til et boligområde, som man nu kan se ikke går som håbet i andre byer, så forestiller jeg mig at det vil stå tomt hen. For uanset størrelse af pengepung, så vægter de fleste mennesker kernevelfærden højest.

Det at tage økonomisk ansvar er altså ikke lig med massive besparelser på kernevelfærden.

Jeg har sendt en mail til alle byrådsmedlemmer og offentliggjort en liste af åbenlyse besparelser. Dem er man mere end velkommen til at tage, I må endda tage æren - bare disse evige sparerunder stopper. Vælt de pengesiloer og lad os nu få mest værdi ud af vores alle sammens penge.

Vi er altså nødt til at komme op i helikopterperspektiv, lande på jorden igen for at skabe balance i helheden. Jeg er ikke imod udvikling, men der skal altså være penge til det. Kvalitet, fremfor kvantitet, tak.

Udgivet i Læserbreve
Søndag, 06 oktober 2019 06:15

Renovering af Jernbanegade er startet

Jernbanegade mellem Banegårdspladsen og Buen skal renoveres efter Koldings nye bydesignguide som et foregangseksempel på, hvordan resten af bymidten kan komme til at se ud. Arbejdet er gået i gang og vil forventeligt være færdigt inden jul.

Første skridt i renoveringen af Jernbanegade er allerede taget. Det var fældning af gadens lindetræer, der var i mistrivsel og formentlig alligevel skulle fjernes inden for en kortere årrække.

- Det optimale ville have været at lade træerne stå, og vi vil til enhver tid hellere passe på træerne end fælde dem. Men fældning var nødvendigt i dette tilfælde, da træerne i Jernbanegade ikke havde de bedste leve- og vækstbetingelser og derfor med stor sandsynlighed ville være nødt til at skulle fældes inden for 10-20 år, fortæller Thomas Thinghuus, landskabsarkitekt i By- og Udviklingsforvaltningen, i en pressemeddelelse.

Han fortæller, at der i stedet for de skrantende lindetræer bliver plantet tretorn, som er en art, der bedre tåler byens vilkår rigtig godt. Tretorn er desuden et bivenligt træ og en art, der understøtter Kommunens træstrategi, som skal sikre en stor mangfoldighed i træbestanden. Mangfoldighed i træbestanden vil gøre den mere robust over for sygdomme, der rammer én bestemt træsort.

Renovering af én side ad gangen

HedeDanmark, som er hovedentreprenør på arbejdet, er begyndt med renoveringen i den nordlige side af gaden. For at skabe mindst mulig gene for trafikanterne, bliver gaden renoveret færdigt i først den nordlige side og herefter tager entreprenørerne fat på den sydlige side.

I hele renoveringsperioden vil der være adgang for bilister, men gade bliver ensrettet med indkørsel fra Fredericiagade ad Slots Allé. Mens renoveringsarbejdet står på, bliver p-pladserne inddraget i først den ene side og herefter den anden. I hele renoveringsperioden bliver der ligeledes skabt adgang til gadens butikker.

- Det kan ikke undgås, at det bliver lidt bøvlet og besværligt at færdes til fods i gaden, men vores entreprenør vil hjælpe med at sikre adgang til butikkerne og der vil være et fortov frit, først i den sydlige side og herefter i den nordlige side, når den del af gaden er færdigrenoveret, fortæller Thomas Thinghuus. Forventningen er, at hver side af gaden tager 5-6 uger at renovere og går arbejdet som det skal, vil renoveringen af Jernbanegade være færdig inden jul.

Også Banegårdspladsen bliver berørt af renoveringen af Jernbanegade. HedeDanmark har behov for at stille en del maskiner og skurvogne og inddrager derfor i renoveringsperioden en del af Banegårdspladsen.

Udgivet i Kolding
Søndag, 06 oktober 2019 06:01

Ewii vil bruge en milliard til fibernet

Der mangler 50.000 adresser for at nå målet.

I juni besluttede Ewiis bestyrelse, at samtlige husstande i Trekantområdet skal have fibernet. Ewii Koncernen afsatte en milliard kroner til projektet – og de skal bruges nu. For nu er den konkrete plan for arbejdet klar – og teknikerne er gået i gang, oplyser Ewii i en pressemeddelelse.

- Vores ambition er, at 100 procent af Trekantområdet skal være dækket af fibernet. For at nå målet mangler vi i dag omkring 50.000 adresser, siger Pernille Johannessen, der er forretningsudviklingsdirektør i Ewii Koncernen.

I dag har 105.000 borgere i Trekantområdet adgang til Ewiis fibernet, og nu er det et spørgsmål om at få resten med, lyder det fra koncernen.

Laves i etaper

Fibernettet bliver rullet ud i etaper, som hver dækker et område. Hver morgen, når EWIIs montører møder ind for at tage ud i deres hvide varevogne, så har de en række nye adresser, de skal opkoble. Det er et stort arbejde:

- Helt praktisk har vi 43 teknikere i marken, så det siger sig selv, at det kommer til at tage lidt tid at nå til de 50.000. Derfor er vi nødt til at planlægge det, og gøre det smart, siger Pernille Johannessen og fortsætter:

- Vi får mange forespørgsler på, hvornår vi kommer til bestemte områder, og det kan jeg godt forstå. Og vi kommer, så hurtigt vi kan. Men vi følger den plan, vi har lagt, og skal naturligvis nok melde ud i god tid, hvilke adresser, der står for at blive opkoblet, forklarer hun.

Hver gang Ewii starter en ny etape, bliver de berørte adresser meldt ud.

Projektet med at rulle fibernet ud i Trekantområdet har Ewii Koncernen døbt ”Fiber i alt til alle”, og det er ambitionen, at udrulningen vil styrke områdets sammenhængskraft.

- Vi glæder os til, at alle borgere får fiber, fordi vi tror på, at det gør hverdagen nemmere for dem. Men vi ruller også fiber ud til alt og alle, fordi vi mener, det gør Trekantområdet stærkere som område – erhvervslivet får et løft og ting som telemedicin og fjernundervisning bliver understøttet af en god fiber-infrastruktur. Så der er også en samfundsmæssig vinkel, slutter Pernille Johannessen.

Første etape varer indtil nytår, og herefter vil de næste adresser på listen blive meldt ud.

Udgivet i Erhverv
Søndag, 06 oktober 2019 05:31

24 timers hygge og læseoplevelser

I efterårsferien kan du grave dig ned i bøgerne i et helt døgn, når Koldingbibliotekerne afholder readathon for læsere i alle aldre.

Elsker du at læse, men har du ikke helt tid nok til at læse alle de bøger, du gerne vil? Til ”readathon” på Kolding Bibliotek kan du fordybe dig fuldstændigt i bøgernes verden og læse løs i 24 timer. Biblioteket indretter hyggelige læsezoner og sørger for forplejning og konkurrencer om bogpræmier undervejs, så du kan holde dig frisk. Alle de læste sider bliver talt sammen og indgår i kampen om at blive det bibliotek i landet, der læser flest sider. Sidste år vandt Kolding Bibliotek, oplyser biblioteket.

Klokken 8 tirsdag morgen den 15. oktober går det løs, og så skal der læses så mange sider som muligt indtil onsdag morgen klokken 8. Alle er velkomne, også hvis du måske kun kan være med et par timer. Alle deltagere får et diplom for det antal timer, de læser med.

Du kan medbringe dine egne bøger eller låne bibliotekets. Lydbøger tæller også med, så alle kan deltage med deres foretrukne læsemåde. Tag også gerne tæpper og puder med, så du kan indrette dig en hyggelig læsekrog og kan snuppe dig et powernap, hvis øjnene trænger til hvile.

Readathon foregår på Kolding Bibliotek tirsdag den 15. oktober klokken 8 til onsdag den 16. oktober klokken 8. Det koster 100 kroner for dem med voksenlånerkort og 50 kroner for dem med børnelånerkort. Billetten inkluderer morgenmad, frokost, aftensmad og natmad. Medbring gerne selv snacks, så du kan holde øjnene åbne i mange timer.

Efterårsferien på Kolding Bibliotek

I efterårsferien kan du også opleve en magisk koncert-fortælling med skuespiller Ellen Hillingsøe, udforske dit sanseapparat i efterårsferiequizzen og være med til ”Efterårshygge i familiestuen”. Her kan du medbringe dit strikketøj, tegneprojekt eller hvad du ellers nørkler med, mens bibliotekarerne læser højt af fortællinger for børn og voksne.

Til en samtalesalon om fremtiden kan du gå i dybden med, hvad du tror, frygter og ønsker for vores og jordens fremtid. En samtalesalon er et særligt koncept, udarbejdet til at fremme tankevækkende samtaler om de store eller svære emner.

Udgivet i Det sker...
Søndag, 06 oktober 2019 05:27

Trio spiller i Sankt Nicolai Kirke

Chris Minh Doky Trio spiller i Sankt Nicolai Kirke.

Jazz6000 præsenterer den danske verdensstjerne Chris Minh Doky, som giver en kirkekoncert i Sankt Nicolai Kirke i Kolding.

Det danske verdensfænomen har længe arbejdet med kirken, de danske salmer og den danske sangtradition i sine kompositioner. Blandt andet har han komponeret en højmesse til Københavns Domkirke, indspillet den anmelderroste CD ”Danske Salmer” med kendte danske sangere og været solist med Københavns drengekor i forbindelse med flere jazzmesser.

Derudover danner de danske salmer og den danske lyd naturligvis også et solidt grundlag i hans akustiske verdensklassetrio, New Nordic Jazz.

I flere år har trioen spillet til propfyldte jazzmesser i Vor Frue Kirke i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival.

Søndag den 27. oktober klokken 20 præsenterer Jazz6000 Chris Minh Doky med hans New Nordic Jazz Trio, der i ”spil dansk”-ugen 2019 giver koncert i Sankt Nicolai Kirke, hvor de spiller iørefaldende og fængende smukke melodier tilegnet den danske sangskat og kirkerummet. Det bliver en spirituel kirkekoncert domineret af Chris Minh Dokys lyse tone og den danske musikarv, men som også vidner tydeligt om hans mange år i New York, hvor han som teenager blev opdaget og sidenhen har spillet sammen med en uendelig lang række af de allerstørste musiklegender.

Som solist er Chris Minh Doky internationalt anerkendt som en af verdens førende og mest innovative bassister og har bl.a. opnået Grammy-nomineringer, Det Danske Ridderkorps, platinplader og meget mere. Den akustiske verdensklassetrio består ud over Minh Doky på kontrabas af nogle af Danmarks allermest interessante og velspillende musikere, Peter Rosendahl på flygel og Jonas Johansen på trommer. Trioens samspil emmer af ægte nærvær, spilleglæde og intenst samspil.

Billet til koncerten i Sankt Nicolai kan købes på www.jazzz6000.dk.

Udgivet i Det sker...
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« August 2018 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31