Fredag, 15. november 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 
Kolding Netavis | Kolding
Fredag, 04 oktober 2019 19:18

Skoleelever er klar til Prøv et fag

Der er lørdag formiddag masser af aktivitet på Hansenberg i Kolding.

Tilmeldingerne er strømmet ind til erhvervsskolen Hansenbergs nye tiltag, Prøv et fag.

Prøv et fag er et gratis tilbud for elever i 5.-7. klasse, som sammen med en forælder kan få en smagsprøve på en af Hansenbergs mange uddannelser.

Det tilbud har knap 200 elever taget imod, og lørdag den 5. oktober fra 9.30 til 12.00 summer det af aktivitet på alle Hansenbergs tre adresser.

På Vranderupvej er det et hit at være med til at fodre dyrene i vores zoologiske have. På C.F. Tietgens Vej er det blandt meget andet muligheden for at prøve det virtuelle univers i VR-rummet, der trækker, mens mange gerne vil stifte bekendtskab med kokke- og tjenerfagene på Skovvangen.

Udgivet i Skole
Fredag, 04 oktober 2019 17:56

14-årige Phillip hjemvendt fra VM

Phillip var til junior VM i klatring.

14-årige Phillip Fyhn, der til daglig klatrer i Kolding Klatreklub, deltog for første gang i en international klatrekonkurrence i sommer. En vild oplevelse, der har givet ham blod på tanden:

- Det har været helt vildt fedt at kunne få lov til at deltage i Junior VM (JVM). Det var min første internationale konkurrence, hvilket jeg også godt kunne mærke. Der var en helt anden stemning inde på pladsen i forhold til at være til konkurrence i lille Danmark. Vi var 11 junioratleter fra Danmark plus en træner og en pige fra Youth b, der var med som moralsk opbakning. Vi havde et fantastisk fællesskab og bakkede hinanden op, fortæller Phillip Fyhn i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Jeg deltog i leed og speed klatring. I speed slog jeg min personlige rekord, som nu er nede på 14,5 sekunder. Jeg er helt vildt glad for min nye personlige rekord, eftersom det kun var 4. gang jeg prøvede speedklatring.

Speedklatring er klatring på tid på en 15 meter høj væg, hvor klatrene sikres med reb.

Lead klatring er klatring på minimum 12 meter høj klatrevæg med en 15 meter lang klatrerute. Der dystes om kontrolleret, at nå længst muligt op ad væggen. Klatrene sikres med reb.

Phillip Fyhn har ikke haft mulighed for at træne op til speedklatring, da Kolding Klatreklub endnu ikke har en speedklatrevæg. Men det regner de med bliver en del af de nye byggeplaner for klatreklubben i 2020.

Formand Jens Winbladh fortæller:

- Vi har i det sidste halve år været i gang med en proces for at finde ud af, hvordan vi kan udvide vores klatrefaciliteter, samtidig med at vi ønsker at forbedre de tilhørende omklædnings- og sociale ”hænge-ud-områder” i klubben. ”Vi er nu så småt ved at være klar til at søge fondspenge til at supplere de midler vi selv har sparet sammen i klubben.

Phillip Fyhn glæder sig til at klatreklubben får nye og bedre faciliteter, så han kan fortsætte med at blive endnu bedre til at klatre. Han er netop kommet hjem fra boulder EM, hvor han endte på en 42. plads. Nu ser han frem til oktober, hvor han drager til EM i lead og speed klatring, som afholdes i Rusland. Imens fordriver han tiden med at deltage i Boulder Cup i weekenden - lørdag den 5. oktober her i Kolding, hvor mange af de bedste klatrere i Danmark mødes til konkurrence og hyggeligt samvær. Boulder klatring er klatring på lav væg uden sikkerhedsreb. Klatrene dyster på tid om at klatre flest mulige ruter.

Phillip Fyhn har klatret i 6 år og vandt sidste år Danmarksmesterskaberne. Han har desuden deltaget i DM, NM og EM.

Udgivet i Sport

Socialdemokratiet er med i et budgetforlig, som er nødvendigt for at få stabiliseret økonomien.

- Vi er med til at tage ansvar af hensyn til vores dygtige medarbejdere og af hensyn til vores borgere, siger gruppeformand Poul Erik Jensen (S) fra Vamdrup i en pressemeddelelse.

Det er ingen hemmelighed, at den kommunale økonomi er i krise, skriver Socialdemokratiet videre.

- Der har været en katastrofal dårlig styring, hvor den ene store skrædderregning efter den anden er dukket op. For Socialdemokratiet har det været afgørende, at vi kunne komme igennem med en styrket økonomistyring og en stærk decentralisering med større selvbestemmelsesret til den enkelte medarbejder. Det betyder, at man på de enkelte institutioner/kommunale arbejdspladser selv skal kunne drifte sin arbejdsplads. Det skal foregå i et samarbejde mellem lokal ledelse, medarbejdere og bestyrelse, fortæller Poul Erik Jensen.

Gode lokale løsninger

Målet er at få gode lokale løsninger med baggrund i sund fornuft – og Socialdemokratiet ser gerne, at skoler/kommunale arbejdspladser udvikler sig forskelligt – inden for de overordnede rammer, som udstikkes af byrådet. Der skal være plads til mangfoldighed, mener Socialdemokratiet.

- Decentralisering skal også føre til et bedre arbejdsmiljø, så vi får gladere medarbejdere. Sidegevinsten bliver en bedre service, som kommer borgerne til gode, siger Poul Erik Jensen.

Processen bliver igangsat nu – og så vil der ske en etapevis udbygning.

For Socialdemokratiet har det også været afgørende, at byggeriet af almene boliger fastholdes, som en motor til fortsat udvikling af Kolding Kommune.

I budgetforliget er det også afgørende, at der skaffes flere børnepasningspladser. Især i Kolding midtby.

Kommunal service forringes

Med budgettet følger også besparelser.

- Vi ved, at det bliver en hård opgave at få skabt økonomisk balance. Men det er nødvendigt, da vi ikke kan bruge penge, som vi ikke har. Besparelserne udmøntes i uge 43 – og vi er med ved bordet og vil gøre alt hvad vi kan for at borgerne også fremover kan regne med, at kernevelfærden er i orden. Men den kommunale service vil generelt blive forringet. Det kan ikke undgås, når der skal spares store millionbeløb, slutter Poul Erik Jensen.

Udgivet i Politik

Skolerne, social, og handicapområdet prioriteres i den aftale som et byrådsflertal har lagt frem for budgettet for Kolding Kommune i 2020.

De tre områder får 60 mio. kr. mere i budgettet næste år. For at det kan lade sig gøre inden for kommunens samlede ramme, skal alle aflevere en del af deres budget. Derfor bliver Kolding Kommunes budget for 2020 i høj grad blive et omfordelingsbudget, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Det er Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre, og dermed 21 af byrådets 25 medlemmer, der står bag aftalen. Byrådet førstebehandler budgettet 8. oktober og i uge 43 skal udvalgene beslutte, hvordan de holder deres budget, når de skal bidrage til omfordelingen. Derfor kendes de konkrete konsekvenser af omfordelingen først i løbet af oktober. Budgettet skal godkendes 31. oktober, og inden da skal det også til høring i råd, nævn, bestyrelser og MED-udvalg.

Alle landets kommuner aftaler med staten, hvor mange penge der samlet må bruges på service til borgerne hvert år. Kolding Kommune er forpligtet til at overholde sin egen andel, eller blive ramt af økonomiske sanktioner fra statens side. For at undgå sanktioner, må pengene derfor ikke tages fra kassen, men skal omfordeles inden for eget budget.

Foruden omfordelingen holdes 30 mio. kr. tilbage i budgetreserve.

Decentralisering og besparelser i administrationen

Partierne bag forliget ønsker også, at sikre større medbestemmelse hos den enkelte medarbejder og give de decentrale enheder mulighed for egen særkende. Derfor skal den kommunale organisation ændres til en langt større grad af decentralisering til de kommunale enheder/institutioner.

Den administrative organisation slankes med fokus på en flad ledelsesstruktur, hvilket betyder reduktion i ledelseslagene. Lønbudgettet tilpasses med 10 mio. kr., hvilket svarer til en reduktion på ca. 20 årsværk på ledelse, myndighed og administration på alle områder.

Udgivet i Politik
Fredag, 04 oktober 2019 05:36

Lokalt rejsebureau udnævner ny direktør

Krydstogt Eksperten ApS i Lunderskov har udnævnt ny direktør.

Rejsebureauet Krydstogt Eksperten ApS skifter ud i direktionen. Jens Raaholdt indtræder i direktionen og er udnævnt til direktør for Produktion og Marketing.

- Efter næsten 10 års ansættelse er det en helt naturlig beslutning, at udvide direktionen med endnu et medlem, så vi kan intensivere vores fokus på såvel forretningsudvikling som optimering af den daglige drift, siger Niels B. Petersen, direktør og medejer af Krydstogt Eksperten, i en pressemeddelelse.

Jens Raaholdt's primære ansvarsområde vil fortsat være Produktion og Marketing, men dog med et større fokus på salg i fremtiden.

Direktionen består fremover af Hanne Raaholdt, Niels B. Petersen og Jens Raaholdt.

Krydstogt Eksperten er et af Danmarks meget få rejsebureauer med 100 procentfokus på krydstogtrejser. Bureauet er familiejet, og har været agent for alle de førende krydstogtrederier igennem mere end 10 år. I dag er bureauet blandt Danmarks allermest specialiserede rejsebureauer indenfor krydstogtbranchen.

Udgivet i Lunderskov

Læserbrev af Hans Holmer (SF), gruppeformand, Skovbogade 8, 6000 Kolding og Benny Dall (EL), byrådsmedlem, Aalykkegade 9, Kolding.

I JV d. 3. Oktober fremsætter borgmester Jørn Pedersen udtalelser om vores arbejde som udvalgsformænd. De er desværre så langt fra realiteterne at det kræver en kommentar:

Jørn Pedersen påstår at SF og Enhedslisten er skyld i overforbruget på hhv. Social- og sundhedsområdet og på handicapområdet.

Overforbruget på de to områder vi er udvalgsformænd for, skyldes ikke et ønske vi har. Tværtimod. Det skyldes at flere har brug for hjælp som de har lovkrav på. Den tendens er desværre stigende, og det er den overalt i landet.

Det håber vi der er enighed om i hele byrådet, og derfor er det trist at borgmester Jørn Pedersen fremturer med at vi er de skyldige i den sammenhæng.

Jørn Pedersen påstår at SF og Enhedslisten ikke ville deltage i opbremsningen på vores udvalgsområder.

Det var ikke os som formænd der besluttede at der ikke kan spares på social- og sundhedsområdet og de handicappede. Den beslutning blev truffet enstemmigt af de to udvalg. Vel at mærke er der borgerligt flertal i begge udvalg. Så det er heller ikke sandt.

Jørn Pedersen påstår at SF og Enhedslisten gerne vil modtage penge fra fællesskabet til betaling for overforbruget i 2019 på de to områder, men vil ikke bidrage.

Heller ikke det er sandt. Vi har begge accepteret at de to udvalgsområder bidrager med hver 1,5% af budgettet i 2020 i en solidarisk lige løsning med byrådets øvrige udvalg.

Kære Jørn Pedersen; Vi tillader os at være uenige med Venstres politiske prioriteringer og grundlæggende synspunkter. Vi respekterer at vi er uenige. Men vi beder os venligst fritaget for usande fremstillinger af vores arbejde som udvalgsformænd og byrådsmedlemmer.

Udgivet i Læserbreve
Fredag, 04 oktober 2019 04:44

Leverandør af hjemmehjælp er fundet

Det står nu klart, at Kære Pleje og Svane Pleje fortsætter efter 1. februar 2020.

Kolding Kommune har netop gennemført udbud af privat hjemmehjælp. Kontrakterne fra tidligere udbud kunne ikke forlænges. Kommunen ønskede at indgå aftale med to private leverandører, så der er tre at vælge imellem, hvoraf den ene er kommunens hjemmehjælp.

Kommunen modtog tilbud fra hhv. Kære Pleje og Svane Pleje, og da tilbuddene begge levede op til kommunen betingelser i udbuddet, kunne kommunen tildele kontrakterne til Kære Pleje og Svane Pleje.

- Vi er oprigtigt rigtig glade for, at Kære Pleje og Svane Pleje har ønsket at fortsætte som leverandører i Kolding. Vi har haft et særdeles godt samarbejde med de to firmaer, og de yder vore ældre rigtig god hjælp og omsorg. Det giver ro og tryghed for vore ældre at kunne fortsætte de næste år med disse to firmaer, fortæller Søren Rasmussen (DF), formand for Seniorudvalget, i en pressemeddelelse.

Attendo stopper

Attendo stopper således som leverandør den 1. februar 2020, og kommunen vil i løbet af oktober måned bede de ca. 150 borgere, der i øjeblikket får hjælp fra Attendo, om at vælge en anden leverandør efter 1. februar 2020.

Kommunens udgift til de private hjemmehjælpsfirmaer forventes at være uændret efter 1. februar 2020.

- Det har ikke være hensigten med udbuddet, at vi skulle opnå nogen besparelser ved udbuddet. Vi prioriterede af den grund også kvalitet højere end pris i udbuddet, tilføjer Søren Rasmussen.

Kære Pleje og Svane Pleje vil i øvrigt efter 1. februar 2020 skulle leve op til de samme krav til uddannelse, service og hjælp m.m., som de har skullet følge i de nuværende kontrakter med seniorområdet i Kolding Kommune. De nye aftaler kan fortsætte i op til 6 år, hvis borgerne og kommunen er tilfredse med den hjælp der bliver ydet.

Udgivet i Kolding
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« August 2018 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31