Fredag, 15. november 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 
Kolding Netavis | Kolding
Søndag, 20 oktober 2019 10:13

BK Trekanten KIF er klædt flot på

Bowlingspillerne er nu klædt flot på.

Ikke nok med at bowlingspillerne fra BK Trekanten KIF er fantastisk dygtige til at spille bowling. Nu er de også flot klædt på, når de skal ud og repræsentere Kolding og deres klub.

Det skyldes et samarbejde med Sport Direct Kolding og indehaver Hans Junker.

Stolt formand

Formanden for BK Trekanten KIF, Ole Stampe, er utrolig stolt over, at det er lykkes at indgå dette samarbejde. Han er ikke i tvivl om, at det giver en samhørighed og et tilhørsforhold til hinanden og til klubben.

- Vi vil gerne være professionelle i alt hvad vi gør. Derfor er dette en naturlig udvikling af vores koncept, som naturligt er startet med sporten. Nu går vi blot et skridt mere. Vi møder ens klædt på fra vi møder til vi forlader hallen præcist som det bør være, når nogle af Danmarks bedste bowlingspillere kommer rundt i landet, fortæller Ole Stampe i en pressemeddelelse.

Udgivet i Bowling
Søndag, 20 oktober 2019 07:45

Opera om kærlighed og jalousi

Eugen Onegin. Opera om kærlighed og jalousi i zartidens Sankt Petersborg.

Den Jyske Opera gæster Kolding Teaterforening søndag den 27. oktober. Det bliver på Comwell Kolding Teater med Tjajkovskijs kendte opera, ”Eugen Onegin”, oplyser Kolding Teaterforening.

Tjajkovskijs mest populære opera, ”Eugen Onegin”, kan betragtes som kærlighedsoperaen over alle kærlighedsoperaer. Aldrig før eller siden har den menneskelige kærligheds karakter med al sin herlighed og tungsindighed været mere romantisk fremstillet end i denne operaversion af Pusjkins berømte roman på vers. Kærlighed, lidenskab, jalousi, længsler, krænkelser og død i zartidens Rusland baner vejen for, at den smukke pige fra landet, Tatjana, falder for en arrogant mand fra Skt. Petersborg, som først flere år senere finder ud af, at han er lige så forelsket i hende, som hun var i ham. Men da er det for sent.

Om handlingen lyder det:

- På fru Larinas gods på landet i det gamle Rusland fejrer godsets folk, at høsten er i hus. Også godsejerindens døtre, Olga og Tatjana, deltager. Under festlighederne melder Olgas forlovede, Lenskij, som er digter, sin ankomst i selskab med sin nye ven, Eugen Onegin, en ung adelsmand fra byen. Snart står det klart, at den ældste datter, Tatjana har forelsket sig hovedkulds i den fremmede. Tatjana skriver til Onegin om sine følelser, men han gør det klart for hende, at han ikke kan forestille sig et fremtidigt liv sammen med hende. Nogle måneder senere mødes de fire unge igen ved et bal til ære for Tatjanas navnedag. For at undgå at blive smedet sammen med Tatjana flirter Onegin med Olga. Da Olga nyder Onegins selskab lidt for meget, bliver Lenskij jaloux og udfordrer Onegin til duel. Selvom ingen af duellanterne ønsker at gennemføre duellen, gør de det alligevel med tragiske følger. 3 år senere, Onegin har ændret sig. I Skt. Petersborg møder Onegin igen Tatjana, der nu er en smuk, gift kvinde. Da erkender Onegin endelig sin kærlighed til hende og prøver at vinde sin elskede tilbage.

Jens Søndergaard synger titelrollen, mens Elin Pritchard og Johanne Højlund er henholdsvis Tatjana og Olga. En række andre af Den Jyske Operas solister vil være med, og det er Sønderjyllands Symfoniorkester, der spiller.

Der er introduktion til operaen klokken 17 med mulighed for efterfølgende spisning. Forestillingen starter klokken 19.30. Billetter kan købes på www.billetten.dk.

Udgivet i Det sker...
Søndag, 20 oktober 2019 07:32

De danske toner fylder igen Nicolai Scene

Den danske sangskrivning, fællesskab og fællessang er midtpunktet, når der er Spil Dansk Uge i Nicolai Scene i uge 44.

I uge 44 hyldes den danske sangskat i hele Danmark, og det bliver den naturligvis også i Nicolai Scene, hvor lokale kræfter for fjerde år i træk har stablet en hel uge på benene, med musik fra lokale kor og orkestre.

Fra mandag til fredag vil der hver aften kl. 19.30 være koncerter i Nicolai Scene – og det er en meget varieret palette af musik, man kan opleve på de fem aftenener – men man kan være sikker på, at det er dansk.

Ballet åbnes mandag aften med danske toner fra duoen HARMONIKA BANDitterne og trioen VocalJoy.

Tirsdag åbnes dørene allerede kl. 16, hvor der bydes indenfor til Demensvenlig Alsang, der laves i samarbejde med Demensfællesskabet Lillebælt, her kan man med fordel bestille en billet på Nicolai Kulturs hjemmeside. Om aftenen er der viser fra Drachmanns Venner, jazzede toner fra BlackLabel og dejlig korarrangementer fra KoldingKoret.

Flyverhjemmeværnets Musikkorps står klar til at skyde onsdagens koncertaften i gang. De efterfølges af Jordrup Sangkor og Sprogskolens Integrationskor.

Fællessang og højskolesangbogen

Torsdag er der NICOLAI synger med Jakob Bonderup. Her er det fællessangen og højskolesangbogen, der er i centrum. Til den aften er det også en god idé at bestille en plads via www.nicolai.kolding.dk.

Ugen rundes af med populærmusik fra oktetten Los Dementos samt en helt sikkert fornøjelig afslutning med Kolding Harmonika Klub.

Manden bag arrangementet er Kjeld Jensen, der også spiller med Kolding Harmonika Klub. Han er igen trukket i arbejdstøjet for at få stablet en uge med god lokal musik på benene i Nicolai Scene.

- Jeg synes, det er sjovt at arrangere og se, det blive til noget. Der er jo en masse arbejde i det, men det glemmer jeg, når jeg kan se, at det går godt, siger Kjeld Jensen, om hvorfor han nu for tredje gang er tovholder på arrangementet.

- Der har altid været musik i mit liv, så det kan ikke være anderledes, selvom min kone synes jeg er lidt tosset, slutter han med et grin.

Hele programmet kan ses på www.nicolai.kolding.dk.

Udgivet i Nicolai
Søndag, 20 oktober 2019 07:27

30 år med populær plante på hylderne

I oktober er det 30 år siden, at det første produkt med Aloe Vera kom til Danmark. Det hylder de i Matas-butikkerne i Kolding.

Den gavner mod solskoldninger og brandsår, når man smører saften på, og drikker man det, styrker det immunforsvaret og slimhinderne i maven. De fleste kender til virkningen af den effektive Aloe Vera-plante, men få ved, at det var en dansker, der for tre årtier siden hentede planten med hjem til Danmark fra Australien.

- Jeg har altid godt kunnet lide at samle små stiklinger med hjem, når jeg har rejst. Men så opdagede jeg, at den Aloe vera plante, jeg havde stående, faktisk havde fantastiske helende egenskaber. Det var slet ikke noget, man kendte til herhjemme dengang, fortæller Jesper Hummeluhr i en pressemeddelelse.

Han introducerede danskerne for Aloe Vera-plantens effekter med firmaet Avivir.

30 års jubilæum

I oktober er det 30 år siden, at de første produkter med Aloe Vera ramte hylderne i Matas, og det vil de fejre i Matas-butikkerne i Kolding. Derfor vil kunderne fra den 24. oktober til 6. november kunne få masser af gode råd til brug samt hele 30 procent på Avivirs kosttilskud med Aloe Vera.

- Vi er glade for at have et produkt på hylderne, som har været her i så mange år. Det er jo, fordi det virker, at folk bliver ved med at købe det. Og det skal vi markere, siger Malene Glaser, butikschef i Matas i Kolding Storcenter, i pressemeddelelsen.

Udgivet i Erhverv
Søndag, 20 oktober 2019 07:22

Kulturcafé om sprudlende vægmaleri

Du kan opleve det exceptionelle, 40 meter lange vægmaleri Esbjerg Evangeliet til Kulturcafé på Kolding Bibliotek.

Til den næste Kulturcafé fortæller Dennis Voss Stensgaard, sognepræst i Vester Nebel, om Esbjerg Evangeliet. Det sker i anledning af, at SKIK (Skole - Kirke i Kolding) og Koldingbibliotekerne i uge 43 og 44 udstiller en reproduktion af maleriet, der er skabt af Erik Hagen og normalt kan ses i Esbjerg. Det store værk fortolker kristendommens fortællinger og er bibelhistorie og Danmarkshistorie, fortid og nutid flettet ind i hinanden. Arrangementet foregår tirsdag den 29. oktober klokken 10-11.30.

Til efterårets sidste Kulturcafé den 26. november kan du også deltage i en spændende salon om eksistensen.

En gratis tradition for alle

Til Kulturcaféerne fortæller en af Koldings præster om teater, litteratur, film eller andre kulturelle emner, som er aktuelle lige nu. Derefter er der tid til diskussion af dagens emne.

Kulturcaféerne foregår tirsdage klokken 10.00-11.30 i Store Sal på Kolding Bibliotek. Det er gratis, og man møder bare op.

Udgivet i Kolding
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« September 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30