Fredag, 15. november 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 
Kolding Netavis | Kolding
Lørdag, 19 oktober 2019 10:31

Indbrud: Billetautomat helt ødelagt

Natten til lørdag har ukendte gerningsmænd begået indbrud i billetautomaten i Vamdrup.

Billetautomaten på Vamdrup Banegård har natten til lørdag været udsat for indbrud, hvor gerningsmænd er stukket af med et ikke oplyst pengebeløb.

En medarbejder fra ISS, der lørdag formiddag var på stedet for at rydde op - også inde i automaten - fortæller til Kolding Netavis, at tyvene har haft "godt fat", da sikringen af billetautomaten er ret god.

Nu skal der efter al sandsynlighed en ny billetautomat op, så folk igen kan købe en togbillet. Og sådan en automat koster i omegnen af 250.000 kroner.

En læser oplyser desuden til Kolding Netavis, at billetautomaten i Lunderskov også er blevet brudt op.

Udgivet i Vamdrup

Spøgelseshuset i Kolding, Hotel Trapped, åbnede fredag aften denne sæson inden Halloween.

Spøgelseshuset startede for seks år siden på privatadressen hos Henrik With i Seest.

- Det startede med, at vi var otte venner den 31. oktober (Halloween, red.) ville lave en god tur til folk. Vi regnede med, at der ville komme nogle en gang imellem og banke på. Vi havde lavet en tur rundt i hele huset. Vi synes, der manglede et sted, hvor voksne kunne fået det helt store gys, fortæller indehaver Henrik With til Kolding Netavis.

En succes

Spøgelsehuset blev en succes:

- De første gæster bankede på allerede klokken 9.30, hvor vi havde skrevet, at vi åbnede klokken 10. Og så var der gæster resten af dagen. Vi fandt ud af, at det vi lavede var noget nyt og vi ramte folk på nogle nye punkter. Så fik vi blod på tanden til, at udvikle det. Næste år blev turen længere, hvor vi også havde haven med, siger Henrik With.

Spøgelseshuset i Kolding flyttede for tre år siden til Niels Bohrs Vej 3 i Kolding. Folk tog imod det med åbne arme:

- Anmeldelser fortæller, at her kommer du på Danmarks bedste spøgelsestur. I anmeldelser står der blandt andet, at vores ture er meget mere gennemførte fra man kommer ind af døren til man går ud igen. Så man er med i en lille historie, forklarer Henrik With.

Er der nogle, som må opgive turen undervejs?

- Ja, det er der jo. Det er forskelligt, hvor man rammer folk. Man bliver udsat for forskellige ting undervejs. For nogen bliver det for meget. Men nu kan man vælge tre forskellige ture. I år er det første år man kan tage turen uden berøringer. Vi går meget tæt på gæsterne. Derfor er vores sindssyge-tur også så berømt. Folk kan godt lide, at vi så tæt på dem og derfor overskrider man også manges grænser. Der er nogle, som giver op undervejs og det er forskelligt, hvor vi rammer gæsterne. Det kan være i starten med pigen i den blå kjole. Det får nogle til at skrige. Andre må give op, fordi de har klaustrofobi - og kommer ind i et lidt lukket rum. Det rammer også mange, siger Henrik With.

Færre åbningsdage i år

Spøgelsehuset havde i Seest omkring 1.000 gæster. Men efter Hotel Trapped er flyttet til Niels Bohrs Vej 3 koster det entré, at komme ind. Og det har - helt forventet - fået besøgstallet til at falde lidt, forklarer indenhaveren.

- Spøgelseshuset er noget vi gør, fordi vi synes det er sjovt. Det primære vi har er vores Escaperoom som forretning. Spøgelseshuset er sådan noget hygge vi har, hvor vi har alle vores omkring 70 statister inde, hvor vi har det hyggeligt sammen, fortæller Henrik With.

Spøgelseshuset havde åbent flere dage sidste år. I år har man valgt, at holde åbent tre dage. Fredag aften var der premiere på 2019-sæsonen. Og så er der igen åbent den 25. og 26. oktober fra klokken 18.30 og indtil midnat.

- Det er ret intenst i år. Hvert andet minut går der to personer ind i spøgselseshuset, forklarer Henrik With.

Han føler, at de har Danmarks bedste spøgelseshus og planen er, at det bliver videreudviklet:

- Jeg og min hustru har masser af gode idéer og bygger videre på dem. Grundidéen er, at Escaperoom bliver det primære herude. Spøgelseshuset bliver sådan en hyggeting, som vi har ved siden af. Kulisserne giver gæsterne en god oplevelse hele vejen igennem. Når gæsterne kommer ind i nogle rum, så er det godt lavet. Det skal ikke være et eller andet tilfældigt. Der skal gerne være en historie bag, slutter Henrik With.

Hotellet har sin historie med sin start i 1900-tallet. På hotellet oplever gæsterne året 1929. Hotel Trapped er genaabnet efter den voldsomme brand, der brændte store dele af Hotellet ned. Hele genopbygningsfasen har taget adskillige år, og har været plaget af uforklarlige og grusomme dødsfald. Personer forsvandt sporløst og andre blev som besat af ondskab. Det er den historie, som gæsterne kan opleve.

Du kan læse mere om Hotel Trapped (Spøgelseshuset) her, hvor du også kan købe billetter...

Fakta om Halloween

Allehelgensaften fejres hvert år på den 31. oktober, og den første søndag i November er allehelgensdag. Allehelgensdag markeres i folkekirkens gudstjeneste. På allehelgensdag tændes der typisk lys, og man fejrer troens forbilleder og mindes de døde. I nogle kirker oplæses navnene på de sognebørn, der er døde i løbet af året.

I følge folketroen er allehelgensaften den aften, hvor hekse, genfærd og mørkets magter er løse for at vanære og håne de helgener, der festligholdes på allehelgensdag.

Højtiden Halloween, der har sit afsæt i de engelsksprogede lande, fejres efter traditionen den 31. oktober, oplyser Wikipedia.

Udgivet i Kolding

Under Engineering Day 2019 skal 140 elever på mellemtrinnet undersøge trafikforholdene omkring deres skole og ved hjælp af programmering udtænke idéer til, hvordan man kan gøre skolevejen mere sikker. Projektet skal vise eleverne, hvad man kan bruge naturfag til i den virkelige verden.

Mange forældre får koldsved ved tanken om den første dag, deres barn skal klare sig selv i trafikken. Men nu er der måske hjælp på vej - nemlig fra børnene selv.

På Sct. Michaels Skole i Kolding får eleverne på 4., 5 og 6. årgang chancen for at undersøge, hvilke situationer, der er farlige i trafikken og samtidig prøve at finde løsninger, der kan gøre det mere trygt og sikkert at færdes på skolevejen. Det sker på Engineering Day 2019, der afvikles i uge 45 på skoler i hele Danmark.

Sct. Michaels Skole holder Engineering Day fra mandag til og med torsdag (fra den 4.-8. november, red.), hvor de tre klassetrin får to dage hver til arbejdet med at programmere en såkaldt micro:bit - en mikrocomputer, der kan hjælpe dem i trafikken.

Eleverne skal overveje, hvor og hvordan de vil bruge micro:bit til at forbedre trafiksikkerheden. Det kunne eksempelvis være ved at programmere en cykelsensor, der blinker, når den registrerer, at der kommer en bil bagfra.

- Mange elever har svært ved at se, hvad de skal bruge matematik og naturfag til i den virkelige verden. På Engineering Day får de lov til at bruge fagene til at løse en helt konkret udfordring tæt på deres egen hverdag. Vi håber, at det øger begejstringen for fagene, og måske endda får nogle til at overveje at vælge den naturvidenskabelige vej senere i livet, siger Ghita Wolf Andreasen, direktør i Engineer the Future, i en pressemeddelelse.

Sammen med Naturvidenskabernes hus arrangerer hun Engineering Day for skoleelever i hele Danmark.

Tankegangen er, at lade eleverne prøve kræfter med ingeniørernes arbejdsmetode med at undersøge, få idéer, konkretisere, konstruere og forbedre. Eleverne skal bruge både matematik og naturvidenskab som kreative værktøjer til at finde en løsning, der kan forbedre trafiksikkerheden. De får erfaring med og viden om brug af sensorer og om programmering.

Igen i år har Engineering Day samarbejdet med DRs Ultrabit, som har delt Ultra:bit-klassesæt ud til skoler i hele landet.

Over 150 skoler i regionen tilmeldt

230 lærere fra godt 150 skoler i Region Syddanmark har tilmeldt deres elever til Engineering Day, der i år indeholder opgaven ”Gør skolevejen sikker”. Projektet er udviklet til 4. - 6. klasse på mellemtrinnet, men også mange elever i 7- 9. klasse i udskolingen deltager i projektet om skolevejen.

Mere konkret går opgaven ud på at hjælpe Anna fra 6. klasse med at finde en tryg skolevej til hendes lillebror Oliver. Anna selv er god til at færdes i trafikken, men hun har tit set farlige situationer med biler, cyklister og gående på vej til skole. Så hvordan kan Anna hjælpe sin lillebror?

Løfter det faglige niveau

Det er tredje år, at der afvikles Engineering Day på danske skoler. Direktør i Naturvidenskabernes Hus, Anders Dahlstrup har noteret sig den store opbakning fra landets lærere:

- Vi kan se, der bliver taget rigtig godt imod tankegangen om at lade sig inspirere af ingeniørernes måde at arbejde på, uanset om udfordringen gælder klima, transport eller it. Vi vil netop gerne bidrage til, at eleverne oplever STEM-undervisningen som vedkommende, inspirerende og lærerig og dermed løfte elevernes læring og det faglige niveau, fortæller Anders Dahlstrup.

Engineering Day er en del af Engineering i skolen, som er et samarbejde mellem Engineer the Future, Naturvidenskabernes Hus, Astra og VIA University College. Engineering i skolen er finansieret af Villum Fonden, Industriens Fond, Lundbeckfonden og A.P. Møller Fonden.

Udgivet i Skole
Lørdag, 19 oktober 2019 05:10

Svensk sangfugl på Godset

Den svenske sangfugl Josefine Cronholm giver koncert på Godset.

Jazz6000 har fået opfyldt et ønske, der har stået på foreningens ønskeliste i flere år. Den svenske sangfugl Josefine Cronholm spiller sammen med sit stjernebesatte orkester endelig på Godset i Kolding.

Den svenske sangerinde Josefine Cronholm er Sveriges bedste bud på en ny Monica Zetterlund.

Josefine Cronholm har gennem årene spillet og indspillet med gud og hver mand både herhjemme og i udlandet. Hun har udgivet flere plader i eget navn, men er især kendt som en del af gruppen String Swing. Hun har netop udgivet sin fjerde soloudgivelse med titlen EMBER, der er en ørebedøvende hyldest til alt det, der får livet til at gløde. Sammen med sin kvintet udforsker sangene på albummet lyset og mørket i både lyd, toner og ord. Det er en blanding af levende og lys og let folk og mørk og følsom kammermusik.

Albummet har allerede høstet en lang række overvældende anmeldelser i både Danmark og udlandet. Det samme var tilfældet, da hun udgav sit forrige album SONGS OF THE FALLING FEATHER. Det skyldes især hendes krystalklare stemme og lysende inderlighed, der har gjort hende kendt her og der og allevegne. Hendes stemme er fin som silkepapir, men hun synger med så meget tyngde, at hendes sange og smukke kompositioner fylder rummet med en lethed og giver gåsehud i øregangene.

På Godset er Josefine Cronholm i selskab med fire jazzmusikere, der alle overbeviser med deres tekniske færdigheder på hver sit instrument: den indfølende og rytmiske Lisbeth Diers på perkussion og trommer, det japanske tangentgeni Makiko Hirabayashi på klaver, den mesterlige blæser Torben Snekkestad på både saxofon, klarinet og trompet og endelig den fremragende Thommy Andersson på bas.

Koncerten finder sted på Godset torsdag den 24. oktober klokken 20. Billet til koncerten kan købes på www.Jazz6000.dk.

Udgivet i Kolding
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« November 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30