Fredag, 15. november 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 
Kolding Netavis | Kolding
Tirsdag, 15 oktober 2019 19:03

Nye ambulancer er klar

Tre nye ambulancer er nu klar til at blive taget i brug af Ambulance Syd. De er de første af i alt 63 nyindkøbte ambulancer. Ambulancerne giver bedre forhold for både reddere og patienter.

Bedre arbejdsmiljø og patientkomfort, herunder mindre støj, behageligere temperatur og bedre indretning.

Det er nogle af fordelene ved de nye ambulancer, som den 17. oktober begynder at køre i beredskab på vejene med et Ambulance Syd-logo på siden, oplyser Region Syddanmark.

Ambulancerne kører dog ikke i Kolding, Lunderskov, Vamdrup og Christiansfeld - og resten af Trekantområdet. Her er det Responce, der har ambulancekørslen.

Formand for Præhospitaludvalget i Region Syddanmark, Mads Skau (V), siger i en pressemeddelelse:

- Det bliver rigtig godt for både reddere og patienter, når de nye ambulancer kommer ud at køre. Det har ligget os meget på sinde at skabe nogle ordentlige og gode arbejdsforhold for redderne, og med en regionsrådsbeslutning om at tillade tungere ambulancer har vi sikret, at de har mere plads og plads til mere udstyr.

Ambulance Syd skal have leveret i alt 63 ambulancer. De skal leveres løbende inden udgangen af 2021. I første omgang skal der inden udgangen af 2019 leveres 13 nye ambulancer.

Ambulancerne er købt i et udbud, som Region Syddanmark lavede sammen med Region Midtjylland og Region Hovedstaden.

Personalet glæder sig

De nye ambulancer blev i sidste uge vist frem for redderne på fire syddanske ambulancestationer.

Axel Sommerby er ambulanceredder på stationen i Aarup. Han var med, da ambulancerne blev vist frem på stationen i Dalum i sidste uge:

- Der er tydelige forbedringer i forhold til de gamle. Bårerummet er godt indrettet og giver nogle gode arbejdsmuligheder for os, fordi vi kan nå mere udstyr fra behandlersædet.

Lasse Meier, som er elev på stationen i Dalum i Odense, supplerer:

- Der er tænkt over detaljerne, når det kommer til kvalitet og arbejdsmiljø. For eksempel er der kommet lys i skabene, så vi nemmere og hurtigere kan finde det, vi skal bruge. Det letter vores arbejdsgange og er i sidste ende også til fordel for patienten. Vi glæder os til at komme ud og køre i dem.

De tre ambulancer, der nu bliver taget i brug som de første, kommer til at stå på ambulancestationerne i Aabenraa, Odense og Esbjerg.

Masser af sikkerhedsudstyr

Ambulancerne er af typen Volkswagen Crafter 2,0. De får flere hestekræfter end de nuværende. Det giver bedre sikkerhed under udrykningskørsel, da accelerationsevnen er bedre. Derudover er de også udstyret med andet sikkerhedsudstyr som lane assist, blind spot-alarm, cyklistkamera og adaptiv fartpilot.

De nye ambulancer er bedre isoleret end de tidligere, og derfor er der mindre støj og bedre temperatur i bårerummet.

Der bliver indkøbt nye ambulancer, fordi de Mercedes-ambulancer, som redderne i Ambulance Syd kører i i dag, er mere end 4 år gamle og har mange kilometer på tælleren.

Ambulancerne blev leveret til Ambulance Syd den 23. august, hvor de forløbne to måneder er gået med fejlretning i tæt samarbejde med leverandøren (SMC), grundige testforløb, indbygning af elmotor for håndtering af trappestol og oppakning af ambulancerne. Når de næste 10 ambulancer leveres ultimo 2019, vil de efter oppakning være klar til omgående idriftsættelse.

Se billederne nedenunder...

Udgivet i Syddanmark
Tirsdag, 15 oktober 2019 18:53

Eventyrhus i Vejle sat til salg

Stemmetrænerens stråtækte idyl i Vinding er sat til salg.

Den direkte parallel mellem verdensbandet One Direction, internationale seersucceser som X Factor UK og stråtækt idyl i Vinding lige syd for Vejle kan måske være svær at gennemskue. Men ikke desto mindre er der en sammenhæng - i hvert fald lidt endnu: stemmetræneren Helene Hørlyck.

Som sangcoach for blandt andet One Direction og blandt andre også Dalton Harris, der vandt det britiske X Factor sidste år, står Helene Hørlyck nemlig bag nogle af tidens største musikshow-fænomener - og når der ikke bliver øvet rene toner til de glamourøse, internationale scener, er kulissen noget anderledes. Det skriver boligsitet Boliga.dk.

Hjemmebanen, som Helene Hørlyck netop har udbudt til salg, er nemlig en stråtækt villa på 142 kvadratmeter i udkanten af Vejle.

Huset beskriver sangerinden selv som “Alice in Wonderland” - og som et sted fyldt med ro og harmoni. Det fremgår af salgsopstillingen fra ejendomsmæglerfirmaet Henrik Ejby, der har huset til salg.

- Jeg havde behov for en uforstyrret base, hvor jeg kunne finde ro og tage et par års pause fra turnelivet, skriver Helene Hørlyck således i salgsopstillingen.

Sælges på et halvt år

Helene Hørlycks villa er udbudt til salg med en pris, der ligger en anelse under gennemsnittet i området. Kvadratmeterprisen lyder på lige knap 13.350 kroner, mens den for andre villaer i området lyder på knap 15.700 kroner, oplyser Boliga.dk.

Vejle har oplevet et lidt trægt marked i første halvår sammenlignet med samme periode sidste år. Antallet af handler er faldet en smule, det samme er de gennemsnitlige salgspriser, mens også salgstiden har været en anelse længere end i første halvår 2018.

Bliver Hørlycks villa således solgt på samme tid som gennemsnittet i 7100 Vejle, skal hun begynde at pakke flyttekasserne om fem måneders tid. Den gennemsnitlige salgstid i Vejle lød nemlig i årets første halvdel på 166 dage, hvilket er godt en uge længere end sidste år.

Udgivet i Kendte

Anny Grete Martinussen fra Hejls blev inde, da hun fik et synshandicap og endte i isolation, indtil hun lærte at bruge stokken og fik sin frihed tilbage.

I dag, tirsdag den 15. oktober, er Den Hvide Stoks Dag, som sætter fokus på et af de vigtigste hjælpemidler til blinde og svagsynede. Ved at køre blindestokken frem og tilbage foran sig, kan den advare om forhindringer forude. Den kan røbe, om der er kanter, huller eller trapper, som brugerne skal være opmærksomme på.

- Den hvide stok er et symbol på selvstændighed og muligheden for at bevæge sig i samfundet. Den giver sikkerhed og tryghed, når synet svigter, og så sender den også et signal til omverdenen om, at vi ikke kan se, siger Thorkild Olesen, landsformand i Dansk Blindesamfund, i en pressemeddelelse.

Grænseoverskridende at bruge stokken

Selvom stokken medfører frihed og selvstændighed, kan det være grænseoverskridende at tage de første skridt med den hvide stok i offentligheden. 73-årige Anny fra Hejls kender alt for godt til skammen ved at tage stokken i brug. I dag vil hun dog ikke være hjælpemidlet foruden.

- Synstabet betød, at jeg måtte give afkald på mange ting. Det gik ud over humøret, at jeg ikke kunne komme ud af huset. Jeg følte mig isoleret, forklarer Anny.

Hun mistede grebet om sin hverdag, da hun ikke længere kunne overskue at bevæge sig rundt i lokalområdet, hvilket fik konsekvenser for hendes socialliv.

Det var et nyblindekursus på Fuglsangcentret i Fredericia, som blev vendepunktet for Anny. En underviser introducerede hende for blindestokken, da hun gik foroverbøjet og med små skridt mærkede med fødderne. Med stokken i hånden var Anny ude at gå på villavejene. På trods af en lidt tøvende start, kunne hun mærke en forskel, da hun følte sig mere fri. Derfor lånte hun en stok, som hun kunne øve sig med. Men derhjemme kunne hun ikke komme uden for døren, hvor alle kendte hende.

- Det er grænseoverskridende at gå med stokken. Jeg følte, at alle lagde mærke til den. Det var noget af en overvindelse, siger Anny, som i dag har fundet glæden ved den hvide stok.

Fornyet livsglæde

Med tiltro og mobilitetstræning blev hun langsomt tryg ved den hvide stok og for hver dag der gik, bevægede hun sig længere ud fra matriklen. I dag går hun flere kilometer hver dag. Blindestokken er blevet hendes faste følgesvend i livet. For Anny er den et uundværligt hjælpemiddel, da den hvide stok er et symbol på selvstændighed og frihed.

- Blindestokken har gjort underværker. Jeg har fået min frihed tilbage. Min gåtur er godt for både krop og sjæl. Jeg føler, at jeg er begyndt at leve igen. Det kneb før, men nu har jeg fået fornyet livsglæde, slutter Anny.

Seks gode råd, når du møder en blind

1. Præsenter dig selv, når du møder en blind. Og husk at fortælle, når du går igen
2. Når du hilser på en blind, tag selv den fremstrakte hånd. Hils ikke kun med et smil eller et nik
3. Tal direkte til den blinde og ikke gennem ledsageren
4. Du ledsager bedst en blind ved at lade den blinde holde dig på overarmen eller ved albuen
5. Kører du på cykel, bør du give et ring med klokken, hvis du ser en blind, som er ved at krydse cykelsti og vejbane. Det er vanskeligt at høre cykler
6. Tilbyd gerne din hjælp

Udgivet i Hejls
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« September 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30