Kolding Netavis

Kolding Havn: -Vi kommer ikke til at genere Marina City med støv, støj eller stank

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Når Det Konservative Folkeparti udtrykker bekymring for, hvordan Kolding Havn kommer til at påvirke Marina City, så handler de mod bedrevidende, mener Kolding Havn.

Formand for bestyrelsen i Kolding Havn og medlem af Venstre, Asger Christensen, går nu i rette med Det Konservative Folkeparti om Marina City.

Kolding Havn har allerede fremlagt deres plan for dele af bestyrelsen for den konservative vælgerforening, og den tager højde for, at Marina City skal være et attraktivt område for både sejlende turister og beboere.

Når Marina City er klar til at byde de første nye beboere velkomne, og lystbådehavnen er udbygget, så er den første del af Kolding Havns masterplan også ført ud i livet. Det er den del, som sikrer, at bunkerne med recycling metal bliver lavere og afskærmet med en mur på tre sider, at bunkerne bliver overrislede med vand i et lukket anlæg, så de ikke støver, samt at den nye afskærmningsvæg mellem Kolding Havn og Marina City er opført, så udsigten til industrihavnen bliver minimal.

– Alt det ved Det Konservative Folkeparti i Kolding allerede, for vi har fremlagt planen for dem i detaljer. Hele vores tilgang til samarbejdet med vores lokalområde bygger på en tankegang om, at der skal være plads til os alle – både Kolding Havn som jo er en af Koldings største arbejdspladser, men også til livet i byen og Marina City. Derfor har vi allerede i bestyrelsen vedtaget en plan for, hvordan vi vil sikre, at vi ikke generer vores omgivelser. Lige nu afventer vi byrådets og myndighedernes godkendelse, men vi er klar til at føre den ud i livet. Vi er færdige med at etablere de nødvendige foranstaltninger, som håndterer støv, støj og lugt fra godset, inden Marina City er klar til at overdrage nøglerne til de nye beboere, siger Asger Christensen i en pressemeddelelse fra Kolding Havn.

Kolding Havn: -Vi er klar til at gå i gang

Klagerne over havnen begyndte midt på sommeren. Lige siden de første stemmer rejste sig, har Kolding Havn deltaget i dialogen med dem, som oplever problemerne, dels for at være sikker på, at de planer, der er for havnens udvikling, vil løse udfordringerne, og dels for at bevare det gode samarbejde med naboerne.

– Vi har blandt andet holdt møde med Kolding Lystbådehavn, som efterfølgende var positive og tilfredse med de løsninger, vi har planlagt. Derfor undrer og ærgrer det mig meget, at Det Konservative Folkeparti, som har fået præsenteret de samme planer, pludselig vil skabe usikkerhed omkring løsningerne. Vi er alle enige om, at der skal etableres mere afskærmning og bedre faciliteter, men det kan vi ikke gennemføre på den korte tid, der er gået, siden vi fik de første klager. Men vi er klar til at gå i gang, så snart vi har de nødvendige tilladelser, siger Asger Christensen, der glæder sig over borgmesterens udmelding om, at byrådet snarest vil behandle planen, så Kolding Havn kan komme videre i processen.

– Vi kan være klar i god tid før støvet og støjen fra byggeriet i Marina City har lagt sig, så der er ingen grund til at være bekymret for den planlagte investering. Vi kan selvfølgelig ikke love, at der ikke vil være dage, hvor man vil bemærke, at man er tæt på en aktiv erhvervshavn, men det vil være minimalt og langt bedre end det, man oplever og lever med i nærheden af andre aktive industrihavne i Danmark, hvor man også har etableret boliger tæt på aktive havne, slutter Asger Christensen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel