Jazzgeni gæster Godset med ny kvintet

Mandag 30. September 2019 05:11 307
Jazzgeniet Kresten Osgood er en af de musikere, der er kendt for konstant at flytte grænserne for, hvad god musiksmag er. PR-foto. Jazzgeniet Kresten Osgood er en af de musikere, der er kendt for konstant at flytte grænserne for, hvad god musiksmag er. PR-foto.

Fredag den 11. oktober præsenterer Jazz6000 trommeslageren Kresten Osgood, som indtager Godset sammen med sin storwingende kvintet.

Jazz6000 er en forening i Kolding, der præsenterer moderne jazz af højeste kunstneriske kvalitet. Det kan man få en lydprøve på, når Jazz6000 fredag den 11. oktober giver ørenlyd til Kresten Osgood Kvintet.

Når kvintetten gæster Godset, kan man opleve et hold af musikere, der spiller sprudlende og skæv swingjazz med masser af bebop og andre musikalske krydderier. Kvintetten spiller klassisk og hårdslående jazz af Thelonious Monk, Duke Elington, Charles Mingus, Ornette Coleman og Miles Davis, som de blander med musik af nogle af jazzens kultnavne som Randy Weston, Elmo Hope og Jerome Cooper, oplyser Jazz6000.

Jazzgeniet Kresten Osgood er en af de musikere, der er kendt for konstant at flytte grænserne for, hvad god musiksmag er. Han er nærmest indbegrebet af tendensen i moderne dansk jazz i disse år. Han er blevet kaldt alt fra musikalsk vildmand til det bedste, der nogensinde er sket for dansk jazz siden 80’erne. Med sig på Godset har han nogle af de allerstærkeste kort på den københavnske jazzscene.

Som dengang Osgood selv var ung trommeslager i Hugo Rasmussen Allstarz, har han her selv samlet et hold af unge musikere, der er lige så legesyge som ham selv. Osgoods legekammerater er norske Erik Kimestad på trompet, der er en sand mester på sitinstrument, og danske Jeppe Zeeberg på klaver. De er begge især kendt fra orkesteret Horse Orchestra. Jeppe Zeeberg er en af sin generations væsentligste musikere i Danmark og er desuden kendt fra bands som dødens Garderobe og Sølvtøjet. Kvintetten tæller derudover Mads Egetoft på saxofon og Mathias Petri på bas.

Gruppen har eksisteret siden 2013 og udgav i december 2018 en dobbelt LP ved navn Kresten Osgood Quintet Plays Jazz på det danske ILK label. Anmelder Niels Overgaard fra Jazznyt.com skrev: ”Dette er en anbefalelsesværdig plade til jazzfans i mange aldre. Her er tradition og fornyelse styret af jazzgeniet Osgood”.

Kresten Osgood Kvintet spiller på Godset fredag den 11. oktober klokken 20. Billet til koncerten kan købes på www.Jazz6000.dk. Dørene åbnes kl. 19.30.

Tags