Højtlæsningsstund for voksne

Søndag 03. November 2019 06:00 241
Maja Juhlin, skuespiller på Mungo Park, giver liv til et af dansk litteraturs største værker. Pressefoto. Maja Juhlin, skuespiller på Mungo Park, giver liv til et af dansk litteraturs største værker. Pressefoto.

Den 12. november kan du lytte til en fortælling i stearinlysenes skær, når Maja Juhlin, skuespiller på Mungo Park, giver liv til et af dansk litteraturs største værker.

Det er ikke så ofte, at voksne har mulighed for at lukke øjnene og nyde at få læst højt. Det har du mulighed for til arrangementet Skumringstimen på Kolding Bibliotek. I forbindelse med Nordisk Biblioteksuge er der højtlæsning fra den samme tekst på samme tid på tusindvis af biblioteker og skoler i Norden. På Kolding Bibliotek læser skuespiller Maja Juhlin højt fra Karen Blixens klassiker Babettes Gæstebud, oplyser Kolding Bibliotek.

Det er historien om mesterkokken Babette, der må stille sig tilfreds med at tilberede simple måltider for to gudfrygtige søstre. Men en dag vinder Babette en lottegevinst og beslutter sig for at lægge den og alle sine kræfter i at skabe et overdådigt måltid - det bliver et måltid som alle kommer til at mindes længe…

Skumringstimen foregår i Salene på Kolding Bibliotek den 12. november klokken 16.30-17.30. Arrangementet er gratis for alle, men der skal hentes en billet på biblioteket eller på www.koldingbib.dk.

Arrangementet er et samarbejde mellem Koldingbibliotekerne og Foreningen Norden Kolding. Der vil være en forfriskning til arrangementet.

Maja Juhlin læser også op for flere af kommunens daginstitutioner til et lukket arrangement mandag den 11. november klokken 9.30-10.15.

Nordisk Biblioteksuge

Nordisk Litteraturuge er et projekt under Foreningerne Norden, der finder sted hvert år i uge 46 med det mål at sprede nordisk litteratur, stimulere glæden ved at læse og fremme solidaritet og samarbejde på en anderledes og spændende måde.

Hvert år vælges et tema som udgangspunkt for de udvalgte højtlæsningstekster. I anledning af Foreningerne Nordens 100-års jubilæum i år er temaet ’Fest i Norden’.