Foredrag om musik i science fiction film

Tirsdag 29. Oktober 2019 04:23 738

Hvad betyder musik for din oplevelse af film? Tirsdag den 5. november kan du få svaret af filmmusik-ekspert Mogens Skaaning Høegsberg. I et foredrag i Bryggeriets café biograf på Kolding Bibliotek fortæller han om den stemningsskabende filmmusik i science fiction film.

Forestil dig, hvordan det ville være at se Star Wars uden den velkendte temamelodi af John Williams. Twin Peaks uden Angelo Badalamentis smukke og sælsomme musik. Eller Rumrejsen 2001 uden det magtfulde nummer Also Sprach Zarathustra af Richard Strauss.

Det er umuligt, tænker du måske. Film og filmmusik hænger uløseligt sammen, fordi musikken er så god til at understrege stemningen i filmens visuelle univers.

Glæd dig til foredraget med Mogens Skaaning Høegsberg, hvor du får indblik i filmmusikken i science fiction film og bliver klogere på, hvad der gør musikken så betydningsfuld for filmene. Mogens har blandt andet anmeldt film og filmmusik og holdt foredrag om musikken fra Star Wars på Sci-Fi Con i Randers. I løbet af foredraget spiller han illustrative filmklip.

Fremtidsudstilling

Foredraget afholdes i forbindelse med bibliotekets udstilling om Fremtiden i Bryggeriet. Du kan opleve tidsmaskinen, oraklet, fremtidsfilm og meget mere i udstillingen frem til slutningen af maj næste år.

Foredraget foregår tirsdag den 5. november klokken 19.00-20.30 i Bryggeriets Café biograf på Kolding Bibliotek. Det koster 50 kroner at deltage, og du kan købe billetter på koldingbib.dk.