Kolding Netavis

Få en overraskende læseoplevelse sammen med andre

Du kan dele gode, vilde og overrumplende læseoplevelser med andre til Kolding Biblioteks åbne læsekreds uden lektier. Det foregår første gang tirsdag den 21. juli, hvor deltagerne går en tur i det fri og taler om dagens tekst.

I Koldingbibliotekernes nye Læsekreds Surprise skal du ikke læse lange romaner for at være med. Læsekredsen læser kun korte tekster som noveller og essays, og dagens tekst er hver gang en overraskelse. På dagen bliver teksten læst højt, hvorefter deltagerne diskuterer den med skiftende samtalepartnere.

– Litteraturen åbner op for nogle virkelig spændende og uventede samtaler, og det kan du opleve til Læsekreds Surprise. Vi kommer også til at supplere læseoplevelsen med nogle lidt anderledes greb. Hvis vejret er til det, går vi måske en tur, mens vi diskuterer teksten. Det kan også være, at teksten bliver læst højt med musik til, fortæller bibliotekar Sofie Fredborg i en pressemeddelelse.

Fra sommerkoncept til hele året

Læsekreds Surprise er en udvidelse af konceptet Gående sommerlæsekreds, som biblioteket har kørt et par år.

– Vi har oplevet stor interesse for vores gående sommerlæsekredse, hvor flere har efterspurgt, at vi fortsætter året rundt. Det gør vi nu. Vi glæder os rigtig meget til endnu flere gode læseoplevelser – og til at prøve nogle nye greb af, fortæller Sofie Fredborg.

Mødes en gang om måneden

Læsekredsen foregår den 3. tirsdag i måneden klokken 16.30-17.30. Deltagelse er uforpligtende, for du behøver ikke at deltage hver gang, men blot når du kan. Du kan hente en billet til 20 kroner pr. gang på www.koldingbib.dk eller på Kolding Bibliotek.

Datoer for Læsekreds Surprise

Tirsdag den 21. juli
Tirsdag den 18. august
Tirsdag den 15. september
Tirsdag den 20. oktober
Tirsdag den 17. november
Tirsdag den 15. december

Del denne artikel