Tirsdag, 25. Juni 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Vamdrup Byforum har haft et travlt år. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto) Vamdrup Byforum har haft et travlt år. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Et travlt år for Vamdrup Byforum

Skrevet af  Torsdag 20. December 2018 | 05:35

Vamdrup Byforum har afholdt årets sidste møde – og på mødet kunne det konkluderes, at det har været et travlt år, og at det kommende år kommer til at byde på mange nye projekter.

Kører man en tur rundt i Vamdrup, kan man flere steder se, at der sker en udvikling. Den gamle Ungdomsgård er revet ned, og der er nu givet plads til bygning af nye boliger. På den anden side af vejen er der netop spærret af, og der er gang i etableringen af en ny og mere spændende legeplads, udarbejdet i fællesskab mellem kommunen, biblioteket, handelsforeningen og Byforum. Der er lavet et fantastisk åsted ved Kongeåen bag Vamdrup Skole Øst, skriver Vamdrup Byforum i en pressemeddelelse.

Der er ligeledes travlhed på Kino Torvet, hvor Byforum har været med til at udforme en plan for området. Det bliver en plads, der kan anvendes til mange formål, både hygge og forskellige aktiviteter. Omkostningen løber op i omkring 3,3 mio. kr. – heraf er en del taget fra Centerbypuljen.

Og netop Centerbypuljen bliver brugt til mange forskellige projekter i Vamdrup. Der er foretaget forskønnelse i både Frederikkelund og Margrethelund. Der har i maj været en festlig indvielse af hundelunden ved det gamle stadion Der arbejdes fortsat på en løsning, så Kino Torvet kommer til at hænge bedre sammen med midtbyen, og Byforum er derfor ved at kigge på belysning, som kan skabe sammenhæng samt være med til at forskønne tunnellen i Østergade.

Der er også et ønske om, at en del af beløbet går til udfærdigelsen af helhedsplanen for Arena Syd. Parkeringspladsen er nu udvidet, men der er også et ønske om flere aktiviteter på arealet omkring Arena Syd – og det er bl.a. det helhedsplanen kommer til at indeholde.

Da der for nogle år siden blev udfærdiget en borgerplan for Vamdrup, var et af ønskerne at skabe en bedre sammenhæng mellem Arena Syd og midtbyen via Herredsvej. Og det kommer netop til at ske, da der er givet tilladelse til at fjerne en del af skoven ned mod stien, så området kan bruges til aktiviteter. Et ønske for Centerbypuljen 2019 er, at et mindre beløb kan afsættes til at udfærdige en plan for det sidste område.

Der skal søges om midler til Centerbypujen allerede d. 7. januar, så der bliver ikke noget med at holde lang ferie for Byforum, der allerede trækker i arbejdstøjet på et møde d. 3. januar.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Januar 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31