En fortælling om krigens gru

Tirsdag 29. September 2020 04:52 217
Gustav Schmidt Hansen holder foredrag på Kolding Bibliotek. Pressefoto. Gustav Schmidt Hansen holder foredrag på Kolding Bibliotek. Pressefoto.

Bliv klogere på Kolding og byens søfolk under Anden Verdenskrig, når Gustav Schmidt Hansen holder foredrag på Kolding Bibliotek.

Søfolk fra Kolding mærkede krigens gru, da tvangsruter, slukkede fyr, torpederinger og luftangreb var daglige risici. Du kan opleve en fortælling om besættelsesmagtens tilstedeværelse i Kolding til et foredrag om, hvordan Anden Verdenskrig påvirkede Kolding Havn. Foredragsholder Gustav Schmidt Hansen tager udgangspunkt i beretninger om overlevende søfolk fra Kolding, samt om de 12 søfolk, der omkom på havet under krigen.

Gustav Schmidt Hansen er fra Kolding, har en lang karriere inden for søfart bag sig og er en vidende foredragsholder om historiske emner. Han er forfatter til bogen ”Mindetavlen” om de 195 danske maskinofficerer, der faldt under Anden Verdenskrig.

Foredraget er et samarbejde mellem Kolding Stadsarkiv og Koldingbibliotekerne.

Foredraget foregår tirsdag den 6. oktober klokken 19-20.30 på Kolding Bibliotek. Det er gratis, men husk at hente en billet på biblioteket eller på www.koldingbib.dk.