Udskriv denne side
Kolding Teaterforening viser cabaretforestillingen, ”Emma Gads ”Takt & Tone”. Pressefoto. Kolding Teaterforening viser cabaretforestillingen, ”Emma Gads ”Takt & Tone”. Pressefoto.

Emma Gads ”Takt & Tone”

Skrevet af  09-01-2019- 04:46:59

Som første forestilling i 2019 viser Kolding Teaterforening torsdag den 10. januar cabaretforestillingen, ”Emma Gads ”Takt & Tone”.

Forestillingen, der er fra Teatret OPtimis, vises på Dronning Dorothea Teatret.

Begreberne ”Emma Gad” og ”Takt og Tone” er en del af vores kultur og noget vi alle, og måske især medierne, meget ofte refererer til. Men sjovt nok ved ret få af os, hvad der rent faktisk står i Emma Gads bog – og de fleste ville blive overraskede hvis de læste den.

Skønt bogen er fra 1918, og der har været god tid til at læse den, er danskerne kendt for at være noget nær verdens mest uhøflige folkefærd – og debatklimaet på de sociale medier sætter helt nye standarder i den henseende – så måske kan Gad og forestillingen være med til at vi (igen) behandler hinanden lidt mere høfligt og hjertefuldt.

Om forestillingen skriver Teatret OPtimis:

Året er 1968. Vi befinder os i et af DRs TV-studier hvor underholdnings-programmet ”Kender De Deres Klassikere?” er ved at blive optaget. Ugens gæst er den kendte visesanger og entertainer Otto Schønberg, der til sin store forundring skal stifte bekendtskab med Emma Gads Takt & Tone.

I starten er Schønberg uvidende og fordomsfuldt nedladende overfor både Emma Gad og bogen, men efterhånden som han langsomt lærer dem at kende, forundres han over de tidløse kommentarer til vores opførsel, de mange, sjove betragtninger og det store menneskekendskab. I forestillingen er der sjove citater, oplæsninger fra bogen, alvorsord, afsnit om Emma Gad som person samt masser af kendte viser og sange, som på underholdende vis kommenterer indholdet.

I forestillingen medvirker Allan Høier, Bo Skødebjerg og Ronen Thalmay. Forestillingen starter klokken 19.30 på Dronning Dorothea Teatret. Billetter kan købes på www.billetten.dk.