Dokumentarfilm og debatter om teknologi, køn og litteratur

Mandag 09. Marts 2020 04:48 634
Stillfoto fra filmen "Tove i stykker". PR-foto. Stillfoto fra filmen "Tove i stykker". PR-foto.

Oplev en film om Tove Ditlevsen og et interview med Edward Snowden direkte fra Rusland, når Kolding Bibliotek inviterer til DOX:DIREKTE.

Tove Ditlevsen, Margaret Atwood og Edward Snowden er hovednavne i udvalgte dokumentarfilm, som du kan opleve på Kolding Bibliotek i marts. Årets tre film har meget varierede, men stærkt aktuelle temaer, med fokus på blandt andet teknologi, køn og litteratur. Efter filmen live-transmitteres debatter og interviews med forfattere og eksperter indenfor filmenes emner.

Du kan blandt andet komme med forfatteren Margaret Atwood på rejse, mens hun færdiggør sin længe ventede efterfølger til nyklassikeren Tjenerindens fortælling. Eller du kan se Edward Snowden i et interview sendt direkte fra Rusland, hvor han skal tale om kunstig intelligens og overvågning i samfundet. Inden da vises en film om udfordringerne og farerne ved kunstig intelligens.

Bliv også klogere på digter, iscenesætter, provokatør, hustru, mor, misbruger, rådgiver, realist og menneske Tove Ditlevsen i et dokumentarisk værk fortalt på lyrisk vis. Efter filmen live-transmitterer biblioteket en debat med forfatter og Ditlevsen-elsker Dy Plambeck.

DOX:DIREKTE

DOX:DIREKTE er et samarbejde mellem en række biblioteker og dokumentarfilmfestivallen CPH:DOX. Udvalgte film vises simultant på de deltagende biblioteker efterfulgt af live-transmitterede talks og debatter med forfattere, filmskabere og eksperter om filmenes emner.

Filmene vises i Bryggeriet på Kolding Bibliotek om aftenen den 18. 23. og 25. marts. Det er gratis at se en film og den efterfølgende debat, men der skal hentes en billet på biblioteket eller på www.koldingbib.dk.

OPDATERING

Arrangementet er aflyst på grund af fare for spredning af coronavirus. Derfor er biblioteket lukket indtil videre.