Der er brug for mere tid i ældreplejen

Torsdag 24. September 2020 18:42 327
Villy Søvndal (SF). Foto: BlumePress (Arkivfoto) Villy Søvndal (SF). Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Læserbrev af Villy Søvndal (SF), regionrådsmedlem og borgmesterkandidat i Kolding Kommune, Gl. Bjert 39 C, 6091 Bjert.

JyskeVestkysten bragte den 21. september en forside og to sider inde i avisen om en 93-årig plejehjemsbeboer, der efter de pårørendes opfattelse ikke får hjælp og omsorg nok. Som de siger:

”De ansatte på plejehjemmet er søde og venlige, men de haft så travlt, og der mangler i den grad hænder.”

Det kan vi som samfund ikke være bekendt. Vi er i dag rigere end nogensinde. Derfor er der selvfølgelig råd til at sikre, at de allersvageste af vores ældre kan få den pleje, hjælp og omsorg, de har behov for. I det konkrete tilfælde betaler familien en person for at komme forbi 45 minutter hver dag ud over de besøg, de selv aflægger.

Jeg har derfor kontaktet vores ældreordfører i Folketinget, Kirsten Normann Andersen, for at sikre, at de står fast på kravet om flere penge til ældreområdet. Der er hårdt brug for pengene.

Derudover er der efter min opfattelse brug for et samlet tjek af den måde pengene anvendes på i Kolding Kommune. Bruges pengene i tilstrækkelig grad på dem, der har størst brug for hjælp? Gør vi tilstrækkeligt for at forebygge og kan vi gøre mere for at skabe netværk?

Endelig vil jeg gerne, hvis det lykkes os at vinde et nyt flertal ved byrådsvalget næste år, invitere til en debat mellem borgere, ansatte og politikere om der er behov for at finde helt nye og uprøvede veje for at sikre vores ældre en mere værdig omsorg og pleje uden at kaste alt det, der fungerer over bord.

Tags