Artikel filtreret på dato: Lørdag, 04 Januar 2020

Lørdag, 04 Januar 2020

TV2 åbnede ny sportskanal

Lørdag åbnede TV2 endnu en sportskanal.

Der var blandt andet fokus på fodbold, fans og fest, da danskerne lørdag 4. januar fik en ny sportskanal fra TV2. Navnet er TV2 Sport X, og kanalen viser især fodboldkampe fra den spanske La Liga (alene fire kampe på kanalens åbningsdag) og fra den italienske serie A samt ATP- og Wimbledon-tennis, NBA-basketball, X Games og skiskydning.

Åbningen af den nye kanal foregik på Midtergangen på TV 2s hovedsæde på Kvægtorvet i Odense, hvor kanalen har sit hjemsted. TV2 Sport X blev ringet i gang af TV2s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen – og det skete med brug af en klokke udlånt af kendt sportsbar i Odense, oplyser TV2 i en pressemeddelelse.

I forbindelse med den øgede sportsdækning på TV2 Sport X og TV2 Play har TV2 udvidet holdet af kommentatorer og eksperter inden for blandt andet fodbold og tennis.

Foruden de allerede nævnte rettigheder vil TV2 Sport X også sende VM-atletik, VM i alpint og langrend samt visse kampe under WTA-tennisturneringer og VM-ishockey-slutrunder.

Udgivet i TV

Kolding Kommune og fonden bag Kongeåbadet i Vamdrup har tiltrådt en aftale om forlængelse af en leje-og samarbejdsaftale frem til 31. december 2025.

Bygningen på Idrætsvej i Vamdrup, som huser KongeåBadet samt inventar med videre, ejes af kommunen, mens driften varetages af fonden Kongeåbadet. Sagen har været behandlet både Fritids- og Idrætsudvalget, Økonomiudvalget og byrådet, skriver netavisen Sebro Press.

At aftalen vedrørende Kongeåbadet forlænges for en ny periode fra 1. januar 2021 til 31. december 2025, sker der så tidsmæssig skabes sammenhæng med et aftaleforløb for Slotsøbadet i Kolding.

I den forlængede aftale er der kun få ændringer og aftalen skal genforhandles senest den 1. juni 2024.

Omkring 50.000 gæster har i 2019 besøgt Kongeåbadet i Vamdrup. Det er en fremgang på to procent, udtaler badets direktør, Otto Skak, og han røber samtidigt, at det populære bad i Vamdrup i ferieperioden til sommer - efter ønske fra brugerne - udvider åbningstiderne. Otto Skak, som også har Slotssøbad i Kolding under sine vinger håber, at det vil kunne tiltrække flere børn til sommer.

Udover de 50.000 gæster skal også medlemmer af Vamdrup Svømmeklub og elever fra skolerne ,som går til svømmeundersvisning tillægges som brugere af badet på Idrætsvej i Vamdrup.

Otto Skak fortæller, at man hele tiden forsøger at udvikle Kongeåbadet og lytte til de lokale borgeres ønsker. Derfor har man - ligesom man også har det i Slotssøbadet i Kolding - en gruppe ambassadører for svømmehallen, som man regelmæssigt mødes med. Ved disse møder kommer der nye ideer, ros og ris på bordet.

Udgivet i Vamdrup
Lørdag, 04 Januar 2020

Værdighed

Læserbrev af Hanne Dam, Byrådspolitiker (løsgænger) og næstformand i Social- og sundhedsudvalget, Fredericiagade 34, 6000 Kolding.

I december vedtog Byrådet en værdighedspolitik. Af politikken fremgår det, at uanset hvad, handler værdighed grundlæggende om relationer, tillid og nærvær.

Det handler om forskellige ting, måske er det at være selvhjulpen og klare hverdagen selv? Måske er det at føle sig pæn og soigneret? Måske er det at ens kompetencer og viden bliver brugt?

Målet med værdighedspolitikken er, at de konkrete indsatser der iværksættes, skal understøtte relationen, tilliden og nærværet mellem dig som borger og medarbejderen.

Det mest ærgerlige er, at politikken kun gælder for seniorforvaltningen. I dage, hvor vi med meget kort tid lukker væresteder og lign., savner jeg værdighed.

I hvilken anden forvaltning kan man gøre det. Det ville aldrig kunne være sket med et aktivitetscenter for ældre, en værested for unge eller børn eller lign. Der er de pårørende for stærke.

Jeg synes, at det er en uværdig beslutning, som Social- og sundhedsudvalget har taget. Midt i en proces med borgerne - omkring fremtidige væresteder – fattes riget penge og der tages bare uovervejede beslutninger.

Værestederne skal flyttes sammen – har vi nået at tale om misbrugsmønstre, frivillige brugere på værestedet, Borgernes Centrum, kulturerne, overdragelse af medarbejdere samt hvordan det fysisk kan lade sig gøre?

Meget står i det uvisse og jeg synes, at vi som befolkning er blevet fattigere. Vi tager beslutninger hen over hovedet på sarte og udsatte borgere, selvom vores samfund aldrig har været rigere.

Regnbuen og Folkekøkkenet har fået besked om sammenlægningen og jeg håber, at det går smertefrit for brugerne og personalet.

Jeg vil ønske alle borgerne og medarbejderne et rigtigt godt nytår og jeg vil holde mig orienteret om, hvordan det spænder an og hvilke konsekvenser det får for brugerne.

Udgivet i Læserbreve