Artikel filtreret på dato: Mandag, 27 Januar 2020

Sydøstjyllands Politi svarer nu på kritikken om, at det ikke tager sig ret meget af tyveri fra biler.

Sydøstjyllands Politi behandler og efterforsker alle de sager, borgerne anmelder.

Sådan skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Nogle gange bliver det en meget kort affære, fordi der ikke er noget at gå efter og derfor ikke noget at efterforske ud fra. Andre gange fører efterforskningen ikke til opklaring af sagen og nogle få gange kan sagen ikke holde i retten. Men der er ikke sager, der prioriteres væk, fastslår politiet.

- Vi prioriterer mellem de sager, vi har. Ikke alle sager er lige alvorlige – selv om alle sager er alvorlige og indgribende for den, det går ud over. Personfarlige sager prioriteres typisk før sager om tyveri. Nogle sager kan vente lidt uden at beviser går tabt, andre kan ikke. Også det indgår i den faglige prioritering, som Sydøstjyllands Politi laver hver eneste dag. Om en konkret sag bliver behandlet på dagen eller må vente, afhænger også af, hvor mange sager, der er at tage af. Få sager giver hurtigere behandling, også til sager, der ikke er personfarlige.

En konkret sag fra Vejle

I en konkret sag fra Vejle har Sydøstjyllands Politi behov for at præcisere noget fakta.

Der er konkret tale om, at der er anmeldt to forhold af tyveri fra bil ved et fitnesscenter på Nørremarken i Vejle over en periode på cirka én måned. Det første den 29. november 2019 og det andet den 8. januar 2020. Ikke fire, som det har været omtalt i medierne.

Der er stillbilleder af gerningsmanden fra det første tyveri og video fra det andet. Videoen er af god kvalitet – hvad der ikke er tilfældet altid – og man kan se, hvordan gerningsmanden ser ud både på billede og på videoen. Der er formentlig tale om den samme mand. Men man kan ikke se, hvem han er, hvad han hedder, hvor han bor m.v. Video eller et billede er ikke automatisk lig med en opklaret sag, skriver Sydøstjyllands Politi.

Der er i sagen oplyst et registeringsnummer på et køretøj, som tyven skulle være kørende i den 8. januar 2020. Efterforskning har vist, at køretøjet formentlig blev ført af en udenlandsk person uden fast bopæl i Danmark, og at den pågældende aktuelt ikke opholder sig i Danmark.

Der er af en forurettet til ét af tyverierne rettet konkret mistanke mod en bestemt person. Denne mand er ikke ovennævnte udlænding, og er derfor ikke længere mistænkt i sagen, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Politiet arbejder videre med at få opklaret sagen. Den udenlandske mand leder politiet derfor stadig efter.

Udgivet i Syddanmark

Hotellet ud til fjorden er indstillet til ærefulde priser.

To af de mest prestigefyldte priser til danske hoteller og konferencecentre kan være på vej til Hotel Koldingfjord.

Hotellet i de smukke omgivelser ved Kolding Fjord er netop nomineret til prisen som "Årets Konferencecenter 2020" af foreningen Danske Konferencecentre.

Allerede torsdag i sidste uge blev Hotel Koldingfjord nomineret til en pris, nemlig prisen for "Bedste Mødedesign" på Danish Meeting & Event Award 2020, der er arrangeret at Kursuslex i forbindelse med deres årlige Nordic Meetings & Events Expo i Forum. Det skriver Hotel Koldingfjord i en pressemeddelelse.

Eneste hotel, der er nomineret til begge priser

Hotel Koldingfjord er det eneste hotel i landet, der er nomineret til begge priser - og for prisen som ”Årets Konferencecenter 2020” er Hotel Koldingfjord det eneste jyske hotel, der er med i opløbet om den ærefulde pris.

- Jeg kunne ikke være mere stolt. Alle på Hotel Koldingfjord knokler hver dag for at levere vedkommende, personlig service til gæsterne. Det er et fantastisk skulderklap at blive indstillet til de to fornemme priser - endda det samme år, siger administrerende direktør på Hotel Koldingfjord, Peder J. Madsen, i pressemeddelelsen.

Begge priser uddeles i løbet af foråret. Hotel Koldingfjord er i skarp konkurrence med dygtige kollegaer fra hele landet. Alligevel håber Peder J. Madsen, at Hotel Koldingfjord kan tage priserne med hjem.

- Vi er velsignet af smuk natur og fantastiske bygninger her på Hotel Koldingfjord. Men begge priser vinder man først og fremmest ved at levere den bedste service og ikke mindst forstå, hvad konferencegæster og mødedeltagere har brug for, når tingene bare skal klappe. Det er vi gode til, og det vil vi da meget gerne anerkendes for med en pris, slutter Peder J. Madsen.

Udgivet i Erhverv

Flertallet er vendt på en tallerken.

Venstres og DF's flertal i Social- og sundhedsudvalget og Handicapudvalget i sagen om at hyre et dyrt privat konsulentfirma til 1600 kroner i timen til at finde flere besparelser hos udsatte er nu på tilbagetog, skriver netavisen Sebro Press.

Det skyldes ikke mindst, at sagen har afstedkommet voldsom kritik både internt politisk i byrådet, men også blandt rigtigt mange borgere. Det er blandt andet kommet til udtryk i læserbreve, kommentarer og på de sociale medier.

Men nu er flertallet vendt på en tallerken. De har opgivet, at hyre det private konsulentfirma. Nu hedder det, at der i stedet skal uddannes” folk fra den kommunale forvaltning til at klare opgaven". Men spares hos de udsatte skal der stadig, mener flertallet.

Udgivet i Politik
Mandag, 27 Januar 2020

Jazz i verdensklasse

Det er Gipsy Jazz i verdensklasse når Amati Schmitt All Star Quintet går på scenen.

At kalde det Gypsy Jazz i verdensklasse er ingen overdrivelse, når Amati Schmitt All Star Quintet går på scenen, og det er absolut det tætteste man kommer en moderne udgave at Django Reinhardts fængslende musik.

Den legendariske franske guitarist, Amati Schmitt kommer fra en gammel sigøjnerslægt, hvor Gypsy Jazz er en integreret del af hverdagslivet, og hvor det at spille musik er ligeså naturligt som at trække vejret. Som barn lærte Amati at spille guitar og violin af sin meget ambitiøse far, Dorado Schmitt, og Amati har siden sine yngste teenageår været i den absolutte elite inden for Gypsy Jazz-genren - også kaldet Jazz Manouche.

Orkestret har spillet i Carnegie Hall for fulde huse - en koncert der i øvrigt var arrangeret af ingen ringere end Leonardo di Caprio. Amati All Star Quintet og Dorado Schmitt har mange gange turneret rundt i USA, blandt andet i 2017 med 12 koncerter i træk på den årlige Django Reinhardt festival, på det legendariske Jazzsted Birdland i New York. De har optrådt på jazzfestivaler over hele verdenen herunder ‘Jazz a Vienna‘, ‘Eddie Lang Festival‘, ‘Copenhagen Jazzfestival‘.

Amati Schmitt All Star Quintet har også gennem årene været flittige besøgende i Danmark hos det altid Gypsy Jazz hungrende publikum, og har således turneret Danmark rundt 10 år i træk, hvor de har spillet for fulde huse overalt. Der opstår en nærmest magisk stemning, når de går på scenen, og de har efterhånden skabt sig et solidt navn og fanbase i Danmark. I januar 2014 udgav de CD’en ‘Live’, indspillet på Jazzcup i København – en CD, der har høstet et hav af gode anmeldelser verden over blandt andet i Frankrig, Tyskland og USA. Det er ikke uden grund at blandt andet Leonard DiCaprio og George Benzon ofte er at finde på tilskuerrækkerne, når Le Quintette optræder.

Amati Schmitts far Dorado Schmitt, der i mange år var primus motor i gruppen, har af helbredsmæssige årsager valgt at overlade roret til sin søn, der til aftenens koncert har følgeskab af den virtuose violinist Alexander Cavalieri, og en rytmegruppe bestående af Franco Mehrstein, Gino Roman samt danske Esben Strandvig.

Jazz6000 inviterer til en omgang svedig sigøjner-swing på Godset fredag den 7. februar klokken 20. Billetter kan købes her...

Udgivet i Det sker...