Artikel filtreret på dato: Søndag, 26 Januar 2020

Den lokale og dygtige landsholdkæmper Mille Fabricius er med til U21 EM, når Europas bedste karatekæmpere samles i Budapest til februar.

Mille Fabricius største konkurrent trak sig fra sin plads til U21 EM, så det blev muligt for Mille at være deltager til EM.

- Når der pludselig viser sig en mulighed som et EM, så er det med at komme i træningstøjet i en fart. Derfor er jeg også på udkig efter sponsorer. Jeg opnåede en tilfredsstillende placering blandt verdens bedste kæmpere til VM i Santiago i efteråret 2019. Jeg har fået en vigtig erfaring, som jeg kan trække på til EM. Jeg træner hårdt og vil gøre mit bedste for at opnå en god placering, fortæller Mille Fabricius i en pressemeddelelse.

Mille Fabricius er fast deltager på landsholdet, hvor hun stiller op i Kata, der er serier af stiløvelser. Hun kvalificerede sig til U21 VM i efteråret og var derfor ikke i første omgang med i udtagelsen til årets U21 EM.

Ud over sin træning er Mille også træner for de øvede karatebørn i Asia Sport Center, hvor hun dygtigt fører sin kunnen videre til et yngre hold elever, der får god gavn af Milles stævneerfaring. Endelig er Mille i gang med sidste år af sin HHX på IBC i Kolding.

Udgivet i Karate

"Kærlig hilsen H.C. Andersen" er en musikdrama, der kan opleves i Kolding 4. februar.

Kolding Teaterforening præsenterer musikdramaet, ”Kærlig hilsen H.C. Andersen”, på Comwell Kolding Teater.

Om forestillingen lyder det:

Dette er historien om H.C. Andersen, som den ikke er blevet fortalt før. I dette nyskrevne musikdrama, hvor H.C. Andersen er på scenen med tre musikere, lader vi den berømte forfatter fortælle sin egen historie på en helt særlig måde.

Alle ordene er hans egne taget fra hidtil ukendte digte, breve, dagbøger, romaner, optegnelsesbøger og eventyr. De er en anderledes og ny rejse i hans indre. En intens og dramatisk fortælling, hvor vi går bag masken og bag om den myte, H.C. Andersen var så optaget af at bygge op om sig selv.

Ingen anden forfatter har skrevet så auto- og selvbiografisk og blandet liv og digtning så meget sammen som H.C. Andersen. Han trak vejret gennem sin fjerpen, han omsatte alt i sit liv til kunst og omvendt. Men under denne kærlighedsaffære med digtningen og nomadelivet lå ensomheden og længslen efter rødder og ægte kærlighed som et dybt og fundamentalt spor.

15 stærke nyskrevne sange med sjældne og ukendte digte af H.C. Andersen, danne den musikalske ramme om forestillingen. Det er også en beretning om en væsentlig kommunikationsform, der er gået tabt – brevskrivningen, og om hvad der sker med vores fælles historie i en digital tidsalder, hvor papiret er tomt og håndskriften glemt.

”Kærlig hilsen H.C. Andersen” er en fængslende og rørende historie om kunst, identitet og længsel. Det er ny dansk musikdramatik i et intimt og banebrydende portræt af en forfatter, vi troede vi kendte.

I forestillingen ser vi Lars Bom i rollen som H.C. Andersen. Det er også Lars Bom, der er dramatikeren bag forestillingen. Trioen i forestillingen består af Nicholas Kingo på keyboard og harmonika, Eva Malling på kontrabas og Benita Haastrup på trommer. De to sidstnævnte har sammen Lars Bom komponeret musikken.

”Kærlig hilsen H.C. Andersen” kan opleves tirsdag den 4. februar på Comwell Kolding Teater. Forestillingen starter klokken 19.30. Billetter kan købes på www.billetten.dk.

Udgivet i Det sker...

Læserbrev af Vibeke Henriksen, bestyrelsesmedlem i Venstres vælgerforening, Dalbyvej 16, 6000 Kolding.

Vi må kigge langt efter de mange vejløfter, som socialdemokratiet gav os før folketingsvalget, det skaber en stor usikkerhed omkring de vejprojekter, som der længe har været drøftet – Veje skaber vækst og de er helt afgørende for at binde Danmark bedre sammen.

Man tager sig endnu engang til hovedet, og jeg må indrømme at det er sket en del på det sidste både i forhold til drøftelse af førtidspensioner, kammerateri og nu Rød bloks holdning til at -alt kan udskydes og alt kan kigges på senere, men ingen tager ansvar eller handling på noget.

For et år siden lovede Socialdemokratiet danskerne en stor infrastrukturplan med vejprojekter i hele landet. Derfor støttede socialdemokratiet også op om en infrastrukturplan med VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti indgik i sidste år. En plan, der skulle sikre investeringer i transportinfrastrukturen for mere end 110 mia. kr., og som skulle skabe ”et land i balance” og understøtte den grønne omstilling.

Nu er det mere end et ½ år siden at den socialdemokratiske transportminister Benny Engelbrecht droppede den infrastrukturplan, som den tidligere regering og Dansk Folkeparti indgik, og han vil, at alt skal forhandles forfra, hvilket måske er fair nok, men det bliver knap så fair, når alt går i stå, og at han ikke kan svare på hvornår han vil indkalde til nye forhandlinger om en ny infrastrukturplan.

Det bliver ligeledes knap så fair og det er der jeg ser rødt, når man kan se at de trafikale problemer bliver større og større, at virksomheder oplyser om, at de er bekymret for fremtiden, da de kan se at det vil medføre et fald i effektiviteten, og at de vil tabe penge Det vil koste udvikling og arbejdspladser i hele landet, og det gør os dermed fattigere.

Men stor respekt for uenigheden om de politiske linjer -men I afvikler vækst og udvikling.

Venstre har en hel klar plan liggende, hvor man har taget højde for en helhedsorienteret tilgang til infrastrukturen, lige fra støjsvag asfalt til rastepladser og skraldespande. – og det vigtigste, så er den finansieret, det er ikke kun en ønskeseddel.

Udgivet i Læserbreve

Læserbrev af Knud Erik Langhoff, formand for den Konservative Vælgerforening i Kolding, Mariavej 9 6091 Bjert.

Er økonomien i Kolding Kommune reddet? Nej siger vi i Den Konservative Vælgerforening.

Det siger vi fordi, at man ved at undlade helt nødvendige investeringer og vedligeholdelsesomkostninger, ikke redder økonomien. Man udsætter i stedet blot problemerne og sender regningerne ind i børneværelserne.

Vi er ikke i tvivl om, at der skal tages helt anderledes fat, hvis økonomien skal reddes. Sker dette ikke snart, kan borgerne i Kolding se en dyster økonomisk fremtid i møde.

Vi skal sikre de helt basale serviceområder og derefter prioritere, hvad der er råd til af andet.

Vi anbefaler, at man starter med at fjerne alt, hvad vi kalder taburetklister eller kommunalt finansieret valgkamp, hvor lokalpolitikere gør sig populære med skatteborgernes penge. F.eks. hvor man i enkelte politikområder kan invitere til fester og holde skåltaler, imedens man i andre udvalg må bede børnefamilierne krybe til lommerne, for at betale ekstra for børnepasning.

Hvor enkelte politikere trækker kaniner op af hatten, som for eksempel at bruge millioner på at frede Marienlund skoven, hvor kommunen i forvejen kan forhindre der sker noget utilsigtet, ved hjælp af planloven / lokalplaner, et meget rammende eksempel på taburetklister til et enkelt parti i Kolding.

Det er nu tiden at optræde økonomisk ansvarligt, samt at leve op til det borgerne i Kolding har krav på og forventer af politikerne.

Vi mener det er dybt bekymrende, at byrådet selv mener at økonomien i Kolding er reddet. Og nej - det er ikke i orden at sende regningerne ind i børneværelset.

Udgivet i Læserbreve