Artikel filtreret på dato: Mandag, 20 Januar 2020

Mandag, 20 Januar 2020

Tjenerelev snupper tredjepladsen

Det var tæt løb, da tjenerelever fra hele landet konkurrerede om DM i Skills-titlen, og Marc Thejl Hansen fra Hansenberg fik en flot tredjeplads - og en helt særlig pris.

Bordopdækning, flambering og grønlandsk kaffe. Det var blot nogle af de opgaver, som tjenerelev på erhvervsskolen Hansenberg i Kolding Marc Thejl Hansen blev stillet overfor i lørdagens finale ved DM i Skills i Bella Center Copenhagen. Det oplyser Hansenberg i en pressemeddelelse.

Og Marc Thejl Hansen fra Varde gjorde det godt. Meget godt. For det blev nemlig til en flot tredjeplads.

- Målsætningen var at komme i top tre, og det gjorde jeg. Overordnet set gik det rigtig godt i dag, og de andre var bare pisseskarpe. Så jeg er stolt af min placering, siger Marc Thejl Hansen, der slet ikke er færdig med konkurrencer.

For Marc Thejl Hansen er med i det benhårde udskillelsesløb til EuroSkills, der senere på året finder sted i Graz i Østrig. Den 31. marts deltager han i kampen om endelig udtagelse til den prestigefyldte konkurrence.

Opbakning til eleven

Marc Thejl Hansen er i lære på Restaurant Høfde4 i Blåvand. Her hedder chefen Kenneth Ladegaard Vejers, og han var med på sidelinjen - både i indledende runde og i finalen.

- Jeg er utrolig stolt over, at al den energi og koncentration, som Marc har lagt i det, har båret frugt. Han har igen vist, at han hører til blandt de bedste, og det kan han være stolt over. Nu skal vi hjem og fokusere på de discipliner, der er med ved EuroSkills. Der er nogle knapper, vi kan skrue på i forhold til præsentationerne, og vi er meget fortrøstningsfulde, siger Kenneth Ladegaard Vejers.

På sidelinjen stod også en glad faglærer fra Hansenberg, Hanne Mikkelsen, som var holdleder for Marc Thejl Hansen - og for kokkeelev Sif Østergård Buhl samt tjenereleverne Ditte Marie Helledi Ulrich og Martin Laursen, som også deltog ved DM i Skills.

- Trods hård konkurrence har vi nået vores målsætning, som var at have en elev med i top tre. Det var et virkelig stærkt felt med mange dygtige deltagere. Jeg er meget tilfreds. Og jeg er glad for, at de tre deltagere, der ikke gik videre til finalerne, også har haft en rigtig god oplevelse - og synes, de har lært en masse, siger Hanne Mikkelsen.

Ud over den flotte tredjeplads fik Marc Thejl Hansen også en helt særlig pris: "Personlig fremtoning og serveringshygiejne".

Udgivet i Skole

Efter et år med et tætpakket program og mange besøgende tager Kolding Storcenter hul på 2020 med endnu et spændende arrangement for hele familien.

Det kommer ikke til at gå stille for sig, når Kolding Storcenter den 31. januar igen slår dørene op for sit helt eget kinesiske nytår. Der vil nemlig både være drageudstilling, Late Night Shopping, gode tilbud, traditionel historisk løvedans og fyrværkeri. Sidst, men ikke mindst, lancerer storcenteret også en helt ny app fyldt med tilbud, nyheder og spændende kundefordele. Det oplyser Kolding Storcenter i en pressemeddelelse.

Gode tilbud, drageudstilling, løvedans og fyrværkeri

Både det danske og det kinesiske nytår markerer årsskiftet, men anderledes fra det danske nytår, står det kinesiske nytår altid i familiens tegn.

- I den kinesiske nytårsånd er hele familien selvfølgelig inviteret til nytårsfesten i centeret. Vi gentager succesen, fordi der er noget ganske magisk over den kinesiske tradition, som er interessant for både børn og voksne at få lov til at opleve på nært hold, fortæller centerchef i Kolding Storcenter, Gitte Lindbo, i pressemeddelelsen.

I hele februar kan både børn og voksne gå på opdagelse blandt store, bevægelige drager fra hele ti forskellige verdensdele og lære om deres historiske baggrund. Herudover kan de besøgende se en kinesisk dansetrup opføre løvedans hver lørdag i perioden og måske endda være så heldige at få et lille indblik i fremtiden i en traditionel lykkekage. Nytåret kulminerer med Late Night Shopping, ekstraordinære tilbud og et brag af et fyrværkerishow.

Hent appen og bliv belønnet

I hele februar kan gæster, som downloader Kolding Storcenterets nye app, deltage i konkurrencen om gavekort og spændende præmier fra butikkerne i det velbesøgte shoppingscenter. På sigt vil især trofaste kunder vinde meget ved at downloade appen.

- Der vil selvfølgelig være gode tilbud i appen, men også rig mulighed for at få lidt ekstra med hjem ved at deltage i vores konkurrencer og indsamle point. Der er især meget at vinde for dem, der ofte besøger Kolding Storcenter. Hver gang, der tjekkes ind i centeret via appen, får man nemlig 10 point, som kan bruges i pointshoppen, siger Gitte Lindbo.

Festlighederne i Kolding Storcenter finder sted fra den 31. januar og afsluttes med et kæmpe fyrværkerishow den 28. februar. Den 1. marts vil der blive trukket lod om en række fede præmier blandt alle dem, der har downloadet appen i perioden.

Udgivet i Kolding

Danfoss lukker fabrikken i Kolding.

335 medarbejdere mister jobbet hos Danfoss på Albuen i Kolding, når fabrikken stopper produktionen i starten af 2022.

- Vi vil sikre, at alle ansatte, der er berørt af flytningen, behandles ordentligt og retfærdigt og tilbydes den nødvendige støtte i forbindelse med processen, siger direktør for Danfoss Refrigeration and Air-Conditioning Controls, Kristian Strand, i en pressemeddelelse.

Fabrikken i Kolding er ikke egnet til produktion af konkurrencedygtige køle- og air-conditioning-komponenter. Og for at være konkurrencedygtig flyttes produktionen til Grodzisk i Polen, skriver Danfoss i pressemeddelelsen.

110 funktionærer forbliver dog i Kolding i et nyt domicil, som skal stå klar i løbet af 2021, skriver TV Syd.

Udgivet i Erhverv

Bilisten i ulykken på Vranderupvej ved Kolding er fortsat ikke identificeret.

Søndagens trafikulykke på Vranderupvej ved bydelen Seest i Kolding kostede bilisten livet.

Det er fortsat uvist, hvem personen er:

- Det er ikke endnu ikke lykkedes os, at identificere liget. Det arbejde fortsætter og derfor er de pårørende heller ikke underrettet om ulykken, fortæller vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Jesper Brian Jensen, til Kolding Netavis tidligt mandag morgen.

Vranderupvej var spærret i næsten seks timer, mens oprydningsarbejdet foregik. En bilinspektør samt en retsmediciner var også tilkaldt til stedet. Vejen blev genåbnet kort før midnat, oplyser politiet til Kolding Netavis.

Bilen ramte formentlig et træ, rullede ned af en skrænt og brød i brand, erfarede Kolding Netavis på ulykkesstedet. Men hvorfor ulykken skete er politiet ikke kommet nærmere endnu.

Anmelder, der alarmerede ulykken via 112, fortalte at bilen stod i flammer og vidste ikke, hvorvidt der var nogen i bilen, skrev BT søndag aften. Trekantbrand kunne ved ankomst til stedet konstatere, at der sad en livløs person på førersædet. Ilden i bilen blev slukket.

Se billederne nedenunder...

 

Udgivet i 112