Artikel filtreret på dato: Onsdag, 04 September 2019

Den ene side af vejen er helt oversvømmet.

Den kraftige regn onsdag aften var medvirkende til, at en del af Sdr. Ringvej stod under vand. På strækningen mellem Broagervej og Dieselvej stod den ene side af vejen under 30-40 centimeter vand.

Flere biler kørte direkte igennem de store vandmasser.

Trekantbrand fik ved 21.20-tiden melding om oversvømmelsen og gik i gang med at få vandmasserne væk.

Udgivet i Kolding

Danmarks billigste hus findes i den vestlige del af Region Syddanmark.

Hvis du absolut ikke vil sprænge dit boligbudget - eller du ikke drømmer om at betale for eller flytte ind i noget helt nyistandsat - men derimod gerne selv vil svinge hammeren og fjerne hushøje planter i jagten på en ny hjemadresse, er der godt nyt.

Et hus har nemlig netop meldt sig under til salg-fanerne på det danske boligmarked - og billigere fås det simpelthen ikke for øjeblikket.

Huset har landets laveste udbudspris, der blot lyder på 95.000 kroner. Det oplyser boligsitet Boliga.dk.

Udbudsprisens beskedne størrelse skyldes nok, at der skal en kærlig hånd - af den store håndværkerslags - til for at gøre den 80 kvadratmeter store ejendom beboelig igen.

Alternativt kan man ifølge Mikkelsens Ejendomskontor, der har huset til salg, bygge noget helt nyt på grunden, der ligger i Roager - 12 kilometer fra Danmarks ældste by, Ribe.

Kvadratmeterpris i den helt lave ende

Selvom de sydlige dele af landet traditionelt ikke trækker boligmarkedets højeste kvadratmeterpriser, ligger den gennemsnitlige udbudskvadratmeterpris for Danmarks for øjeblikket billigst udbudte hus markant under gennemsnittet for området.

Ifølge tal fra Boliga.dk lød den gennemsnitlige udbudskvadratmeterpris for huse i Esbjerg Kommune, som Roager hører under, på godt 13.750 kroner* - mens det billigste hus altså er udbudt til salg for 1.187 kroner pr. kvadratmeter.

Lolland Kommune er det sted i landet, hvor husene samlet set er udbudt til salg med de laveste kvadratmeterpriser. Her har mæglerne i gennemsnit sendt kvadratmeterne på markedet til 5.585 kroner pr. styk.

Omvendt ser det ud blandt husene i Frederiksberg Kommune, der har landets højeste gennemsnitlige kvadratmeterpriser. 58.977 kroner skal du af med pr. kvadratmeter for at få fingrene i kommunens villaer.

Udgivet i Syddanmark
Onsdag, 04 September 2019

Terapihaven Møllebæk

Læserbrev af Hans Holmer (SF), formand for Social- og Sundhedsudvalget, Skovbogade 8, 6000 Kolding.

I disse lidt udfordrende tider skal vi huske på, at vi i Kolding kommune på mange områder også er et flagskib. Det gælder blandt andet på social- og Sundhedsområdet.

I kraft af at vi som kommune er førende inden for disse områder får vi opbygget et interessant netværk af gode samarbejdspartnere.

I sidste uge havde vi rejsegilde på vores nye hus i Terapihaven. I Terapihaven Møllebæk er det naturen og de aktiviteter, der foregår her, der skal være med til at hjælpe mennesker med f.eks. stress, kræft, senhjerneskade eller kronisk sygdom tilbage til et godt hverdagsliv, ligesom terapihaven skal danne ramme for tilbud, der styrker vores mentale sundhed og forebygger stress.

Bygningen skal bruges til at understøtte disse aktiviteter. Dvs. at den skal bruges til at opbevare og tørre skind, termodragter, tæpper osv.; til samtaler og ophold i meget dårligt vejr; til kontorpladser, toiletter osv.

Bygningen giver også mulighed for, at der kan foregå aktiviteter i Terapihaven hele året rundt.

Udviklingen af skovområdet, sker i samarbejde med Københavns Universitet, som også bidrager til at sikre kvaliteten af det tilbud vi giver til andre mennesker. Alt dette bliver kun muligt på baggrund af både donationen fra Trygfonden og fra Friluftsrådet, som er den seneste donation Kolding kommune har fået til projektet- Tusind tak.

Lad os fortsætte med at være foregangskommune inden for Social- og Sundhedsområdet. Det er til gavn for os alle. Særligt for dem der får glæde af vores tilbud, men også for kommunen som helhed, da det giver os mulighed for at indgå i andre nyskabende samarbejdsrelationer.

Udgivet i Læserbreve
Onsdag, 04 September 2019

Fyraftenskoncert i Nicolai

Kom til fyraftenskoncert i Nicolai.

Fredag d. 6. september er der fyraftenskoncert med tyske Blue Chamber Quartet i Nicolai Scene i Kolding.

Det er musikere fra den allerøverste hylde, der gæster Nicolai Scene fredag d. 6. september klokken 17. Her kan du nemlig opleve tyske Blue Chamber Quartet, der består af pianist, Julia Bartha, hapenist, Angelika Siman, Holger Michalski på kontrabas og Thomas Schindl på vibrafo.

Siden 2005 har kvartetten begejstret publikum med den unikke klang, de skaber med deres enestående besætning af klaver, harpe, kontrabas og vibrafon. Resultatet af den kombination er nye, uventede musikalske stemninger, som bevæger sig frem og tilbage mellem klassiske og avantgardistiske toner, et strejf af jazz såvel som sydamerikanske rytmer, melankoli og elementær livsglæde.

Til koncerten i Nicolai Scene spiller Blue Chamber Quartet værker af Leonard Bernstein, Chick Corea, Isaac Albéniz, Astor Piazzolla, Sergej Prokofiev, Mark Glentworth, Allen Shawn og George Gershwin.

Koncerten præsenteres i samarbejde med Kolding Rotary Klub.

Billetter i døren kan kun købes med MobilePay. Billetter kan også købes på www.nicolai.kolding.dk.

Udgivet i Det sker...
Onsdag, 04 September 2019

Gymnasieelever i DM-finalen

Fire elever fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium skal nu med til DM-finalen i Teknologi, for de har vundet det regionale mesterskab i Aabenraa.

En rigtig god idé har sikret fire 3.g-elever fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium en billet til finalen ved DM i Teknologi og Erhvervscase 2019.

Carl Emil Sestoft Jensen, Jeppe T. Hostrup, Kasper V. Petersen og Jeppe Tobias Nielsen vandt nemlig tirsdag det regionale mesterskab, der fandt sted på IBC i Aabenraa.

Ved mesterskabet præsenterede eleverne en idé, der skal gøre det muligt at udnytte pladsen langt bedre i cykelskuret, hvor cyklers styr i dag fylder rigtig meget.

- Vi har lavet et roterbart styr, som kan drejes parallelt med forhjulet, så man kan parkere flere cykler ved siden af hinanden. Det er også smart i tog og biler. Samtidig besværliggøres tyveri, fordi der er en lås i, fortæller Kasper V. Petersen i en pressemeddelelse.

Studietur gav inspiration

Inspirationen fik de under en studietur i Amsterdam i 2.g. Her så de, at parkerede cykler fylder meget. Og da de senere skulle lave deres store teknologiprojekt, udviklede de sammen det nye produkt.

- Det har været spændende at arbejde med projektet, og der går meget tid med at koordinere det hele og få lavet et godt produkt, siger Carl Emil Sestoft Jensen.

DM-finalen finder sted den 24.-25. september hos Dansk Erhverv på Børsen i København, og her skal de fire dygtige gymnasieelever op mod vinderne fra de øvrige regioner.

Udgivet i Skole