Artikel filtreret på dato: Onsdag, 18 September 2019

Marina City i Kolding bliver udgangspunkt for et samarbejde mellem Ingeniøruddannelserne i VIA University College og Kolding Kommune omkring cirkulær økonomi.

Ingeniøruddannelserne i VIA University College har et mål om at gøre cirkulær økonomi og den bæredygtige omstilling til grundlæggende elementer i såvel uddannelser som udviklingsaktiviteter fremover. Samtidig ønsker Kolding Kommune at være centrum for cirkulær økonomi, og har udpeget Marina City som et vigtigt indsatsområde, hvor det konkret skal kunne ses og mærkes.

Marina City i Kolding er et nyt og tiltrækkende bolig- og havnemiljø med Danmarks mest attraktive marina med 1000 bådpladser. Den bæredygtig bydel skal også byde på blandt andet 400 boliger, havnepromenade med cafeer, klubhuse, servicebygninger og maritime erhverv.

- Det er afgørende for os, at bygge bro mellem teori og forskning og det praktiske ingeniørarbejde. Med Marina City, der skal snart skal bygges, som case, kommer vi nærmere formuleringen af konkrete initiativer, som vi kan benytte i udviklingen af VIAs ingeniøruddannelser, siger dekan Lotte Thøgersen i en pressemeddelelse.

Treårig aftale

Parterne har indgået en 3-årig aftale, med mulighed for forlængelse, og ansætter en fælles medarbejder, der skal fremme den cirkulære økonomi i forhold til begges målsætninger. Det er muligt, at der knyttes en eller flere ingeniørpraktikanter i projektet.

Det er forventningen, at samarbejdet mellem Kolding Kommune og Ingeniøruddannelserne i VIA kan munde ud i yderligere samarbejdsmuligheder. Det kan være studierelevante projekter for ingeniørstuderende, praktikophold eller udviklingsprojekter mellem ingeniøruddannelserne og lokale virksomheder med udgangspunkt i den cirkulære økonomi.

- Jeg ser det som første skridt i et samarbejde, der skal udvikle sig. I Marina City bliver vores fælles målsætninger meget konkrete. Med samarbejdet med VIAs Ingeniøruddannelser håber vi også at kunne skabe en øget interesse for vores unge til at uddanne sig inden for dette felt, siger borgmester i Kolding Kommune, Jørn Pedersen om samarbejdet.

Parterne har aftalt, at det senere kan undersøges nærmere, om der er grundlag for at etablere et målrettet udbud af efter-/videreuddannelse, eller andre undervisningsrelaterede aktiviteter, med fokus på den cirkulære økonomi.

Udgivet i Kolding

Søren Birkelund Pedersen fra Kolding er ny Project Manager hos organisationen Inspiring Denmark.

44-årige Søren Birkelund Pedersen er netop tiltrådt som Project Manager hos Inspiring Denmark, hvor han skal arbejde med tiltrækning af internationale forskningskonferencer til Syddanmark.

Søren Birkelund Pedersen kommer fra en stilling som særlig rådgiver hos Tunstall Health, ligesom han tidligere har været særlig rådgiver i Udenrigsministeriet og hos Invest in Denmark.

Den nye Project Manager har igennem hele sin karriere arbejdet med projektledelse og internationalisering af virksomheder, så han ser frem til at kunne gøre en forskel for de mange virksomheder og organisationer, som Inspiring Denmark hjælper hvert år.

Søren Birkelund Pedersen er stor madentusiast, så fritiden bruges gerne i køkkenet eller på lange gåture i Danmark eller udlandet, oplyser Inspiring Danmark.

Privat bor Søren Birkelund Pedersen i Kolding med sin kone.

Udgivet i Erhverv

Mange års godt samarbejde mellem TV 2 og YouSee udbygges nu med et strategisk partnerskab. Det giver endnu flere danskere adgang til indhold fra TV 2.

Stadig flere tv-kunder hos YouSee vælger at blande tv og streaming, og derfor har det længe været et ønske at tilføje TV 2 PLAY til Bland Selv. Nu har YouSee og TV 2 indgået en aftale, der betyder, at både TV 2 PLAY og den netop annoncerede TV 2 SPORT X bliver en del af den fleksible tv-pakke.

- Vores kunder sætter stor pris på at kunne vælge streamingtjenester som en del af deres tv-pakke. Derfor er vi glade for, at vi nu får mulighed for at tilbyde dem TV 2 PLAY – en af danskernes foretrukne streamingtjenester – i Bland Selv. Samtidig er vi spændte på at følge TV 2s nye sportskanal, TV 2 SPORT X, som vi ligeledes lancerer i Bland Selv. Vi har i mange år haft et godt samarbejde med TV 2, og med den nye aftale sikrer vi både større valgfrihed og endnu mere dansk indhold til YouSee’s kunder – og det ved vi, at de i høj grad efterspørger, siger Christian Morgan, mediedirektør i YouSee, i en pressemeddelelse.

TV 2s viceadministrerende direktør, Flemming Rasmussen, glæder sig over, at det strategiske samarbejde med YouSee betyder, at TV 2s danske indhold i endnu højere grad flytter ind hos YouSee.

- Med dette strategiske partnerskab sikrer vi både den vigtige digitale vækst på TV 2 PLAY, samtidig med at aftalen spiller glimrende sammen med vores ønske om at sikre en fortsat høj udbredelse af TV 2s kanaler i den traditionelle tv-distribution, siger Flemming Rasmussen.

Ny kanal lanceres i fleksibel tv-pakke

Det er første gang nogensinde, at en ny tv-kanal – i dette tilfælde TV 2 SPORT X, der bliver født som en streamingkanal på TV 2 PLAY – introduceres til markedet som del af en fleksibel tv-pakke som Bland Selv og ikke som en del af en fast tv-pakke.

- I et stadig mere fragmenteret tv-marked er det alfa og omega, at danskerne har mulighed for at sammensætte en tv-pakke, der lever op til netop deres underholdningsbehov. Derfor er fleksible tv-pakker som Bland Selv fremtidens tv-produkt. Vi er derfor utroligt glade for, at vi for første gang kan lancere en tv-kanal via Bland Selv. Med TV 2 SPORT X, der bl.a. viser spansk og italiensk fodbold, ATP- og Wimbledon-tennis samt NBA-basketball, får vores kunder endnu større mulighed for at sammensætte lige præcis den underholdningspakke, som de har lyst til, siger Christian Morgan.

Partnerskabet mellem YouSee og TV 2 betyder, at TV 2s kanaler opnår en bredere distribution hos YouSee, og at TV 2 CHARLIE fra 1. januar 2020 bliver en del af grundpakken hos tv-distributøren.

- Vi ser dette strategiske partnerskab som en vigtig milepæl, hvor vi virkelig får sat kombinationen af TV 2s stærke indhold og YouSee’s styrke på distribution i spil. PLAY-partnerskabet har vi begge store forventninger til, og det illustrerer, hvordan vi får ny og traditionel tv-forretning til at skabe synergier. YouSee er klar markedsleder og har en meget innovativ tilgang til at kombinere tv og streaming i samme abonnement. Vi er sikre på, at vi kan løfte aftalen til gavn for begge parter og til glæde for de danske seere og brugere, siger salgsdirektør Stig Møller Christensen, TV 2 Betalings-tv.

Sammen om at lave dansk indhold

YouSee og TV 2 har som en nyskabende del af aftalen også besluttet at gå sammen om at producere danske tv-serier, der vil kunne tilgås eksklusivt af YouSee’s og TV 2 PLAYs kunder.

- Vi har de seneste år løbende udvidet vores indholdsproduktion, og jeg glæder mig til, at vi med TV 2 kan producere danske tv-serier, der ovenikøbet kan komme endnu bredere ud. TV 2 står bag mange succesfulde danske fiktionsserier – senest ’Kriger’, ’Minkavlerne’ og ungdomsserien ’Perfekte Steder’ – og jeg glæder mig over, at vi sammen kan skabe mere stærk fiktion, siger Christian Morgan.

Sune Roland Jensen, der er indholdschef på TV 2 PLAY og TV 2 ZULU, siger:

- YouSee er nye på indholdsmarkedet, men har allerede vist stor evne og vilje på området, blandt andet med serier som ’29, 30, 31’ og ’Sunday’, og som kanalejer med Xee. Netop danske fiktionsserier er i høj grad et lokomotiv for streamingtjenester som TV 2 PLAY og Xee on demand – både når det gælder forbrug, fastholdelse af kunder samt tiltrækning af nye kunder. Det er et sindssygt spændende perspektiv, at vi nu også kan samarbejde med YouSee på produktionssiden for at styrke vores indholdstilbud til de danske seere og brugere – med et tydeligt lokalt afsæt.

YouSee’s tv-kunder vil i starten af det nye år kunne vælge både TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY i Bland Selv.

Udgivet i Kendte
Onsdag, 18 September 2019

Nyt krimiformat på Kanal 5

Der bliver gået hårdt til forbrydere, fuskere og i visse tilfælde myndighederne, når Kanal 5 senere på efteråret blænder op for det nye program ’Kanal 5 afslører’.

Kanal 5 bygger videre på sin i forvejen store tradition for kvalitetskrimi, når krimiprogrammet ’Kanal 5 afslører’ senere på efteråret har premiere, oplyser Discovery Networks Danmark i en pressemeddelelse.

Her kaster vært Jakob Illeborg sig sammen med en dygtig redaktion af undersøgende journalister over seks bemærkelsesværdige sager, som vil komme til at give genlyd ud over Kanal 5’s egne flader.

Programserien kommer både til at kaste nyt og skræmmende lys over allerede kendte sager, men den kommer også til at beskæftige sig med historier, som alle kan blive klogere af. Derfor glæder Jakob Illeborg sig til rollen som vært på ’Kanal 5 afslører’.

- Efter mange år på DR’s forbrugerprogram ’Kontant’ bliver det sjovt at gå lidt anderledes til værks. ’Kanal 5 afslører’ har en mere tabloid tilgang til tingene, hvilket ikke betyder, at journalistikken er mindre god. Det bliver spændende at arbejde på en helt anden måde, end jeg har gjort tidligere. Vi må mere journalistisk, og det giver mulighed for at komme helt tæt på bagmænd og forbrydere. Nogle af de optagelser, vi allerede har lavet, er virkelig af høj kaliber, siger Jakob Illeborg og fortsætter:

- Samtidig glæder jeg mig også til at lave historier, som ikke kun henvender sig til forbrugere men til alle danskere. Vi kommer til at afsløre nogle ting og kaste os over nogle historier, som vil give genlyd i hele Danmark, forklarer Jakob Illeborg.

Et løft til krimifladen

Kvalitetskrimi og Kanal 5 har altid hængt sammen, og med ’Kanal 5 afslører’ udbygger kanalen sin alsidighed, når det kommer til danske, egenproducerede krimiformater.

- Kanal 5 er Danmarks førende krimikanal, hvor vi er stolte af at producere kvalitetskrimi, der tør gå tæt på. I ’Kanal 5 afslører’ bliver bagmænd og gerningsmænd afsløret og stillet til regnskab for deres ulovligheder. Programmet bygger ovenpå Kanal 5’s krimistrategi ved at udvide og videreføre traditionen for ”jagt-tv” på en frisk, tabloid og dybdeborende måde, siger Katrine Herforth, programchef hos Discovery Networks Danmark.

Hun er begejstret for, at Kanal 5 hele tiden opgraderer sin krimi-flade, så der er andet end mordmysterier og blå blink. Men Katrine Herforth er lige så henrykt over, at det er lykkedes Kanal 5 at få en dygtig og respekteret vært som Jakob Illeborg til at stå i spidsen for ’Kanal 5 afslører’.

- Jakob Illeborg er programmets modige frontfigur. Det er ham, som tager seeren i hånden og fører vedkommende trygt gennem programmet ved hele tiden at sørge for, at seeren er oplyst, og skille fakta fra spekulation. Og det er han ekstremt god til. Jakob har masser af erfaring fra sine mange år som Kontant-vært hos DR, og vi er sikre på, at han kan være med til at løfte vores krimiflade betragteligt, lyder det fra Katrine Herforth.

’Kanal 5 afslører’ har premiere senere på efteråret.

Udgivet i Kendte