Artikel filtreret på dato: Torsdag, 22 August 2019

Torsdag, 22 August 2019

Halmpresser brød i brand

Brandvæsnet måtte slukke brand i en halmpresser.

En halmpresser brød torsdag aften kort efter klokken 20 i brand på en mark ved Nagbøl Kirkevej i udkanten af Lunderskov.

Trekantbrand fik slukket branden.

Der skete skader på halmpresseren, mens det lykkedes brandvæsnet at forhindre, at ilden spredte sig til marken.

Se billederne nedenunder...

Udgivet i Lunderskov
Torsdag, 22 August 2019

Undveg kvie og endte i grøften

Bilist endte torsdag eftermiddag i grøften på Højvangen.

En bilist, der undveg en løsgående kvie, mistede torsdag eftermiddag herredømmet over sin bil. Bilen ramte en anden bil på bagdækket, rullede rundt og endte i grøften. Det skete på Højvangen - umiddelbart efter rundkørslen ved Vejlevej. Det skete ved 14.30-tiden.

Heldigvis slap bilisten uskadt. Føreren kunne selv komme ud af bilen efter uheldet, men bilen fik dog større skader.

Se billederne nedenunder...

Udgivet i 112
Torsdag, 22 August 2019

Legekæden åbner butik i Kolding

Efter lukningen af alle Toys'R'Us- og Fætter BR-butikkerne er Legekæden på vej med legetøjsbutikker i en lang række byer - heriblandt Kolding.

Kolding får en Legekæden-butik som en shop-in-shop i den lokale Photocare, Bog & idé i Jernbanegade i Kolding midtby. Det oplyser butikken i en pressemeddelelse.

Landsdækkende bytteservice

Legekæden er et frivilligt kædesamarbejde med 45 forretninger landet over, heraf en stor del er kombi-butikker med Bog & idé, der kar 125 butikker i hele landet.

Legekæden og Bog & idé er en del af det samme frivillige kædesamarbejde, Indeks Retail. Samarbejdet giver kunderne en række fordele, blandt andet landsdækkende bytteservice.

Photocare, Bog & idé i Kolding slog til, da muligheden for, at få Legekæden ind, viste sig:

- Da muligheden bød sig for at vi kunne få legetøj ind, og vi havde nogle ekstra kvadratmeter vi ikke brugte, slog vi til. Allerede i februar startede vi med de indledende planer. Vi vidste vi ikke ville lade bøgerne lide under det, så det har været en længere proces at få puslespillet til at gå op. Nu hvor det hele er på plads, er vi meget tilfredse med resultatet, og vi glæder os til det er færdigt, så vi kan vise det frem, siger indehaverne Per Adsbøll og Thomas Obbekær hos Photocare, Bog & idé i Kolding og fortsætter:

- Vi har i snart seks år været både Photocare og Bog & idé, så vi er vant til at have mange funktioner i hverdagen, og er spændte på de nye som kommer med Legekæden.

Legekæden i Kolding byder kunderne indenfor til åbningsfest den 5. september masser af gode tilbud.

Udgivet i Erhverv

Fra næste uge og frem til midten af september skal der lægges ny asfalt på tre af de mest trafikerede veje i Kolding by.

Arbejdet udføres i aften- og nattetimerne, hvor vejene bliver helt eller delvist spærret af, og der etableres omkørsel. I dagtimerne vil vejene være åbne for trafik som normalt. Beboerne i området må forudse støjgener fra asfaltarbejdet, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Sammenlagt skal en strækning på knap tre km på Koldings ringvejssystem have ny asfaltbelægning. Det drejer sig om Ndr. Ringvej på strækningen Vejlevej-Frydsvej samt Vejlevej og Vestre Ringgade på strækningen Galgebjergvej/Islandsvej-Ålegården.

- Den eksisterende belægning er meget slidt, så der er behov for ny asfalt. Vi har valgt at udføre arbejdet i aften- og nattetimerne, selv om det betyder støjgener for beboerne i området. Der er så meget trafik på de pågældende strækninger, at det ville skabe store trafikale problemer, hvis vi lukkede vejene af i dagtimerne. Ved at henlægge arbejdet til aften- og nattetimerne bliver færrest mulige trafikanter berørt, og samtidig kan opgaven gennemføres på kortere tid end ellers, fortæller vejingeniør Rasmus N. Bonde.

Tidsplan

Alt arbejde bliver udført i aften- og nattetimerne fra klokken 19 og indtil senest klokken 06 næste morgen.

I første fase kommer der ny asfalt på Ndr. Ringvej på strækningen Vejlevej-Frydsvej. Onsdag den 28. august og torsdag den 29. august bliver den gamle asfalt fræset af. Det er den mest støjende del af projektet. Fra søndag den 1. september til fredag den 6. september bliver der lagt ny asfalt på.

Herefter rykker asfaltarbejderne videre til Vejlevej og Vestre Ringgade. Her skal der lægges ny asfalt på strækningen Galgebjergvej/Islandsvej-Ålegården i perioden søndag den 8. september til fredag den 13. september. Hvis arbejdet på Ndr. Ringvej er færdigt hurtigere end beregnet, vil udlægningen af ny asfalt på Vejlevej og Vestre Ringgade allerede gå i gang torsdag den 5. september.

Omkørsler

Under vejarbejdet bliver der løbende etableret omkørsel på de strækninger, hvor der arbejdes i aften- og nattetimerne.

- På de tidspunkter er der begrænset trafik, men hvis man kører på de berørte strækninger i tidsrummet klokken 19-06, skal man selvfølgelig regne med, at turen vil vare lidt længere end normalt – eller eventuelt vælge en alternativ rute, før man kører hjemmefra, siger Rasmus N. Bonde.

Herunder får du se en kort beskrivelse af omkørslerne på de enkelte strækninger. Ud over den overordnede tidsplan er det ikke muligt at sige præcist, hvornår arbejdet på de enkelte strækninger udføres, men omkørslerne vil naturligvis altid være angivet med skilte.

Omkørsel Ndr. Ringvej

Som udgangspunkt gøres Ndr. Ringvej ensrettet i østgående retning, mens vestgående trafik ledes via Skovvangen > Dyrehavevej > Gøhlmannsvej > Islandsvej ud til Vejlevej. Samtidig spærres krydsene på nordsiden af Ndr. Ringvej - dvs. Gøhlmannsvej, Koldingbjerg, Stigårdsvej og Frydsvej. Trafikanterne henvises til Dyrehavevej, når de skal ud på Skovvangen eller Vejlevej. Sydfra bliver trafikanterne ledt ud på den ensrettede Ndr. Ringvej, som man skal følge indtil krydset ved Skovvangen.

Omkørsel Vejlevej

Der opstilles midlertidig lysregulering på Vejlevej, der leder trafikken forbi arbejdsområdet. Kastaniealles udkørsel til Vejlevej spærres, og trafikanterne henvises til at køre ud via krydset ved Galgebjergvej. Ndr. Ringvej spærres ved krydset ved Vejlevej, og trafikken ledes via Gøhlmannsvej og Islandsvej til Vejlevej. Skovbogades udkørsel spærres også, og der henvises til udkørsel via Ålykkegade.

Omkørsel Vestre Ringgade, delstrækning 1

Vejen spærres umiddelbart efter Skovbogade, og trafikken føres via Skovbogade og Ålykkegade forbi arbejdsområdet. Låsbygade spærres, og trafikanterne henvises til at køre via Hospitalsgade (nordpå) eller Skolegade, Bredgade og Tøndervej (sydpå).

Omkørsel Vestre Ringgade, delstrækning 2

Trafikken overføres til en vejside, så der køres i begge retninger på samme side. Katrinegade og Ålykkegade spærres. Der henvises til udkørsel via henholdsvis Låsbygade eller Bredgade, og via Skovbogade. Desuden spærres Ålegården, og her henvises trafikanterne til udkørsel via Bredgade og Tøndervej.

Se omkørslerne på billederne nedenunder...

Udgivet i Kolding

Jazz6000 hylder det svenske jazzikon Monica Zetterlund med en koncert af den svensk-danske Cathrine Legardh på Kunstmusset Trapholt.

I de ikoniske og smukke rammer på Kunstmusset Trapholt hylder den fantastiske jazzsangerinde Cathrine Legardh det svenske jazzikon Monica Zetterlund, som fortryllede hele verden med sine englebløde sange tilbage i især 60’erne og 70’erne. Koncerten bliver en varm, udadvendt og hårrejsende musikoplevelse på klingende svensk.

Repertoiret er et udpluk af Monicas Zetterlunds mange og alsidige musikperler. Koncerten rummer således både folke- og revyviser samt jazzstandarder oversat til svensk af bl.a. Beppe Wolgers og Hasse og Tage, Povel Ramel samt Olle Adolphson – foruden sange fra samarbejdet med Bill Evans. Kjeld Frandsen fra Berlingkse skrev:

"Legardh synger med stil, autoritet og troværdighed. Og stor kunst er det da at annektere Monica Zetterlund-klassikeren »Sakta vi går genom stan« - og så bare gøre den til sin egen."

Legardh har med stor succes turneret i Skandinavien og for fulde huse på bl.a. Stadsteatret i både Stockholm og Helsinki. Musikken leveres at den fænomenale pianist Jacob Christoffersen, der især er kendt for sit samarbejde med Chris Minh Doky og Sinne Eeg, men også for sin tid i Shubidua. Med på bas er den mindst ligeså velspillende Jesper Thorn, der bl.a. også spiller med i den kendte August Rosenbaum Trio.

Koncerten finder sted søndag den 25. august kl. 14.00. Billet til koncerten kan købes på www.Jazz6000.dk og billetten giver også adgang til kunstmuseet Trapholt. Forud for koncerten kan bestilles brunch i Café Trapholt fra klokken 11.

Koncerten er en del af festivalen Jazz I Trekanten.

Udgivet i Trapholt
Torsdag, 22 August 2019

Elevator skal hjælpe trafikken

Elevator skal hjælpe trafikken under reparation af Ny Lillebæltsbro.

Vejdirektoratet skal i efteråret reparere dele af Ny Lillebæltsbro i retning mod Jylland. Her vil man benytte metode, som kræver mindre plads og dermed giver væsentligt færre gener for trafikken i arbejdsperioden.

Ved det kommende arbejde skal kantbjælkerne på broens yderside repareres på en kort strækning. Med den traditionelle metode ville det være nødvendigt at spærre både nødspor og kørebane for at få plads til mandskab og maskiner. Men ved hjælp af en særlig elevator vil man nu i stedet hejse mandskab og grej op fra arealet under broen, oplyser Vejdirektoratet.

Fordelen er, at det kun er nødsporet, der skal spærres, og dermed vil trafikken kunne køre uhindret forbi arbejdsstrækningen.

Livsnerver

- Vores broer er trafikale livsnerver, der binder regionerne sammen, og derfor har det betydelige konsekvenser for tusinder af bilister, hvis vi afspærrer dele af broen. Det kan vi undgå denne gang med den valgte løsning, hvor kun nødsporet på en kort strækning er afspærret. Forhåbentlig vil bilisterne knap bemærke, at vi arbejder derude, siger Peter Holt, projektleder i Vejdirektoratet, i en pressemeddelelse.

Reparationsarbejdet går i gang mandag den 26. august og vil vare ca. tre måneder frem.

Bilister ved broen skal være opmærksom på, at nødsporet vil være afspærret med betontrafikværn i perioden på det sidste stykke af broen i retning mod Jylland.

Kortvarig sporspærring

I forbindelse med det forberedende arbejde vil det være nødvendigt at afspærre det tunge kørespor kortvarigt for blandt andet at kunne hejse broens støjskærme væk og gøre plads til reparationerne.

Dette arbejde vil blive lagt på tidspunkter af døgnet, hvor der kører færre biler, blandt andet i aften- og nattetimerne.

Udgivet i Syddanmark

Siden ”Fejring af et godt menneske” havde premiere tidligere på året har forestillingen høstet mange stjerner fra begejstrede anmeldere.

Marianne Mortensen står solo på scenen i forestillingen, som er skrevet af den populære forfatter Mathilde Walter Clark.

”Fejring af et godt menneske” er en historie, som begynder i klædeskabet og fører os ud i verden og langt ned i fortidens hemmeligheder.

Gjorde jeg det rigtige?

Hun har rund fødselsdag og gemmer sig i skabet for at øve sin tale. Gæsterne ankommer, hun bliver hvor hun er, og festen udvikler sig uden sit naturlige midtpunkt. Der er noget som trænger sig på, hændelser fra fortiden, som måske kun tåler at blive sagt højt i et skab. For hvem er det egentlig, de fejrer? Ved de overhovedet, hvem hun i virkeligheden er? Hvad vil det sige at være ”et godt menneske”? Kan man fortryde ikke at fortryde?

”Fejring af et godt menneske” er en intim og personlig forestilling om "det gode menneske" som tugt og flugt. Om tiden, der bare æder sig ind på én, uden at man kan stille noget op. Og mest af alt er det en forestilling om at være menneske på godt og ondt. For tingene er ikke altid så enkle, som de ser ud. Nogle gange er frihed ikke til at skelne fra traume. Og nogle gange er vi allermest gode, når vi er allermest onde.

Det er første gang Mathilde Walter Clark har været med til at skabe en teaterforestilling. Den debuterende dramatiker fortæller: “Jeg fik ret hurtigt ideen om, at vores 60-års fødselar skulle gemme sig i et skab, og at publikum skulle være derinde med hende, mens festen foregik udenfor. At gemme sig i et skab synes jeg er en helt naturlig reaktion på at fylde rundt. Og derfra begyndte jeg så at spørge til, hvad hun lavede der, hvad hun gemte på osv.”

”Fejring af et godt menneske” er et gæstespil fra Mungo Park i Allerød og forestillingen kan opleves på Mungo Park Kolding den 2.-5. september - alle dage klokken 19.30.

Udgivet i Det sker...

Når Christiansfeld hylder det gode håndværk den 31. august på Håndværkets Dag, kan du møde den bæredygtige ildsjæl, garn-entusiast og designer Karen Klarbæk.

Det handler ikke kun om håndværk, når Christiansfeld igen i år holder Håndværkets Dag. Der står også håndarbejde på programmet, når Karen Klarbæk, der er uddannet fra Designskolen Kolding, besøger UNESCO-byen den 31. august. Ud over designer, kan Karen Klarbæk blandt andet også skrive garnimportør og brandudvikler på sit CV og her er bæredygtighed et nøgleord for Karen Klarbæk.

- Det er vigtigt for mig, at alt, hvad jeg laver, udvikler og sælger, er bæredygtigt både i produktion og afvikling, siger Karen Klarbæk i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Alle garner og processer er gennemarbejdede med hensyn til recycling, og alt er derfor lavet af ét materiale per produkt, så varen kan affaldssorteres efter endt levetid og genanvendes i stedet for at blive til affald.

Karen Klarbæk arbejder sammen med sin producent i Indien på at minimere brugen af vand ved produktionen og farvningen af garnet. I dag er forbruget af vand til Karen Klarbæks garner en 1/8 i forhold til forbruget ved en konventionel indfarvning, og målet er helt at kunne undvære vandet. Det vand, der i dag er nødvendigt, ender som ”gråt vand”, som bruges til sanitære forhold.

For Karen Klarbæk er det også af stor betydning, at både forhandlere og brugere af hendes garn forstår konceptet bag et Karen Klarbæk-design. Alle opskrifterne giver vejledning til et produkt strikket eller hæklet efter ”bedstemor-dyder”: Forside og bagside på et produkt skal været gennemarbejdet, og afslutninger skal ikke ses. Detaljerne skal være i orden. Alle produkter som karklude, håndklæder, dækkeservietter, børnetøj, tæpper m.m. er daglige brugsting.

På Håndværkets Dag holder Karen Klarbæk foredrag kl. 12.30 om sit arbejde med bæredygtighed i og omkring sit garnfirma og resten af dagen står hun parat på sin stand og viser frem og besvarer spørgsmål i Søstrehuset.

Udgivet i Christiansfeld