Artikel filtreret på dato: Fredag, 16 August 2019

De unge og dygtige ”supergymnaster” fra Flying Superkids vender tilbage til Kolding efter et års pause med en toptunet forestilling og et kæmpe lysshow den 12. oktober. Flying Superkids forventer fyldte tribuner og fantastisk stemning.

Efter ét års pause er Flying Superkids nu klar til at vende tilbage til Kolding. Denne gang er det dog uden det karakteristiske telt. I stedet optræder de flyvende ”supergymnaster” i Bramdrupdam Sports- og Mødecenter den 12. oktober som en del af deres efterårsturné.

Med sig bringer de et væld af showteknik og et kæmpe lysshow, og omdanner sports- og mødecenteret til en fuld udrustet ”showarena”. Derefter går det løs med superbørnenes verdensberømte blanding af gymnastik, akrobatik, spring, dans, masser af højt humør og fed musik.

- Vi glæder os rigtig meget til at vende tilbage til Kolding. Det har altid været en fed by at optræde i, og tidligere har der både været fyldte tribuner og tæt på landskampstemning til vores forestillinger, så det regner vi bestemt også med er tilfældet denne gang. Og ud fra de henvendelser vi har fået, om at vi ikke snart kom til byen igen, så tyder det på, at det bliver en fest i Kolding. Vi er i hvert fald topmotiveret til at leveret et brag af et show og vise, hvad vi kan, fortæller Lars Godbersen, konferencier og direktør for Flying Superkids, i en pressemeddelelse.

Udvikler hvert år nye numre

Flying Superkids, med koreografen Jack Godbersen i spidsen, har siden november sidste år brugt op mod 7 måneder og i omegnen af 1000 timer på at udvikle forestillingen, programmere lys og indøve koreografier. Resultatet af det arbejde er årets show, som er propfyldt med nye, imponerende numre, masser af grin og godt humør.

I år optræder gymnasterne blandt andet med et særligt intenst springnummer. I nummeret er en fire meter høj jernkonstruktion centrum for en række nervepirrende spring, som ikke kan beskrives med ord. Idéen til nummeret er opstået, efter en af de ældre gymnaster til træning øvede sig på spring, og det er nu endt som et af de største numre i årets show:

- Nummeret er et godt billede på, hvordan vi finder på nye numre og udvikler showet. Vi har den her gymnast, som fjollede lidt rundt med forskellige spring til træningen, og det så super fedt ud, så det ville vi gerne have med i showet. Derfor byggede vi jernkonstruktionen, som nu er blevet til et forrygende springnummer, der skaber spænding i hele salen og giver en særlig energi til vores gymnaster, fordi det er et helt unikt og stærkt nummer, der ikke er set før. Det er med andre ord Flying Superkids, når det er allerbedst, fortæller Lars Godbersen.

Flying Superkids har premiere på deres efterårsturné i Skærbæk den 11. oktober. I løbet af turnéen, som er fordelt over fire weekender i oktober og november, når gymnasterne at besøge 15 byer, herunder Kolding.

Du kan opleve Flying Superkids i Bramdrupdam Sports- og Mødecenter, lørdag den 12. oktober klokken 16. Billetsalget til forestillingen i Kolding starter tirsdag den 20. august på www.flyingsuperkids.com.

Udgivet i Bramdrupdam
Fredag, 16 August 2019

Vejarbejde forsinkes yderligere

Færdiggørelsen af vejarbejdet i Kongebrogade trækker ud endnu engang.

Kongebrogade i Kolding ventes først åbnet for gennemkørende trafik 6. september. Renoveringen af broen over Kolding Å har vist sig at være mere kompliceret end først antaget.

- Det er anden gang, vi skubber færdiggørelsen, og det kan jeg kun beklage over for de trafikanter, der er berørt af vejarbejdet, siger ingeniør Brian Simmelsgaard i en pressemeddelelse.

- Da vi nåede ned til det såkaldte klaplag, så det i første omgang ok ud. Laget bestod vores normale test, men da det var blevet grundigt renset, kunne vi konstatere, at klaplaget var i så dårlig stand, at vi bliver nødt til at støbe det op igen.

Renoveringen bliver derfor mere omfattende end først beregnet, og færdiggørelsen er også afhængig af vejret. For at kunne udlægge den såkaldte fugtisolering skal entreprenøren have nogle sammenhængende dage uden nedbør, da de første lag bestående af en epoxygrunder er meget vejrfølsomme. I tilfælde af regn eller ustabilt vejr kan der være perioder, hvor der ikke arbejdes på pladsen.

- Entreprenøren holder naturligvis et vågent øje med vejrudsigten, for vi er alle interesseret i at få afsluttet renoveringen så hurtigt som muligt, forklarer Brian Simmelsgaard.

Mens arbejdet står på, vil Kongebrogade være spærret for al trafik hen over broen, men der vil stadig være fri adgang til f.eks. Ågade og parkeringspladsen ved Holmsminde.

Udgivet i Kolding

For fjerde år i træk inviterer MUNGO BHÀR til Burlesque, Jazz & Drinks på kulturnatten den 23. august. Det bliver pirrende, pikant og sydende, når burlesque-performer og jazz-musikere skiftes til at indtage scenen i teatrets foyer fra klokken 20-24.

Scarlet Blixen er en af Danmarks førende burlesque-performere. Hun er internationalt anerkendt og har mere end ti års samlet erfaring som danser, foredragsholder og professionel showgirl.

Scarlett Blixen er kendt for sin evne til at forføre sit publikum med både blik og bevægelser og har desuden en mangeårig akademisk baggrund i bl.a. kønsforskning og female empowerment, hvilket præger hendes tilgang til burlesque som kunstnerisk udtryk. Det skriver Mungo Park Kolding i en pressemeddelelse.

Aftenens musikalske indslag leveres af Peter Lund Paulsen Jazz Trio. Den energiske jazzgruppe placerer sig bredt i swing-, bebop- og latin-universet. Med fokus på det sikre sammenspil og de gennemarbejdede arrangementer, trækker trioen inspiration fra blandt andre Jeff Hamilton Trio, Oscar Peterson Trio, Nat King Cole, Diana Krall og Monty Alexander. Repertoiret er en fin blanding af både danske og amerikanske jazzstandarter, krydret med trioens egne spændende arrangementer.

Der er gratis adgang og dørene åbner klokken 19 den 23. august.

Udgivet i Kulturnatten

I forbindelse med Kulturnatten og Trekantområdets festuge kan man opleve masser af gadeteater hos Nicolai for børn.

Når der er Kulturnat og Trekantområdets festuge, så er er det også ensbetydende med gadeteater og musik børn i Nicolai. Og i år er ingen undtagelse, når der kommer besøg fra Italien, Frankrig og Belgien.

På Kulturnatten den 23. august klokken 11.30 kan byens børn opleve italienske Compagnia La Fabiolas forestilling ”Fabiola og Hunden”, der skaber en fortælling helt uden ord.

Fabiola er en sød og fræk lille pige med lige dele temperament og uimodståelig klovnecharme. Hun vil gerne lege med hunden Guilio men mister hurtigt tålmodigheden, når den ikke makker ret. En skøn dukkeforestilling for alle aldre – særligt de helt små.

Klokken 13.00 samme dag kommer franske Cie du Petit Monsieur med forestillingen ”2 sekunder”, hvor den lille Monsieur tager kampen op mod et utæmmeligt og noget lusket pop-op-telt. Med akrobatiske kunster og halsbrækkende badutspring kæmpes en lattervækkende kamp mellem menneske og telt.

Den 29. august klokken 11.00 kommer Fullstop Acrobatics fra Belgien og svarer på spørgsmål som; Har du nogensinde smagt bogsuppe? Kender du nogen, som kan flyve? Bliver en frø til en prins, hvis du kysser den? I stykket ”Booksoup” bringer truppen børnebogsuniverser til live gennem cirkus, musik, teater og dans.

Alle tre teaterstykker spiller udendørs og er gratis for publikum.

Fredag den 30. august klokken 11.00 kommer Jeppe & Jazzhyænerne forbi Nicolai for børn. I front er Jeppe Vig, der er blandt andet er kendt fra Lille Nørd. Gruppen vil præsentere børnene for jazzens skæve univers ved at synge, spille og lege aktivt med både toner og stilarter. Det er musikken, der fortæller historierne og kroppen lytter aktivt med.

Koncerten er gratis, når der er betalt entré til Nicolai for børn. Koncerten arrangeres i samarbejde med Jazz i Trekanten.

Udgivet i Kulturnatten