Artikel filtreret på dato: Tirsdag, 13 August 2019

Retten i Kolding afsagde tirsdag formiddag dom over en 62-årig estisk chauffør og et estisk selskab.

Sagen startede den 14. marts, hvor Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd standsede en lastbil ved Kolding.

Kontrollen blev foretaget i samarbejde med Færdselsstyrelsen, der fandt fejl på lastbilens bremsesystem.

Tungvognscenter Syd foretog en nærmere undersøgelse af bilen, der viste, at der var manipuleret med både hastighedsbegrænseren og takografen, der blandt andet måler køre- og hviletiden.

- Manipulationen kunne aktiveres med en kontakt. Ved politiets undersøgelse af føreren, fandt de kontakten i hans bukselomme, fortæller specialanklager Pernille Moesborg fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Ved dommen blev føreren idømt en bøde på 12.500 kroner og en frakendelse af retten til at køre i Danmark i seks måneder, mens selskabet blev idømt en bøde på 23.000 kroner.

- Ud over bøderne og frakendelsen blev de ulovlige installationer og takografen konfiskeret. De dele, der er brugt til manipulationen, er selvfølgelig ulovlige, og med denne type manipulation vil takografens oplysninger være forfalskede. Derfor blev selve takografen også konfiskeret, siger specialanklager Pernille Moesborg.

Hverken føreren eller en repræsentant for selskabet var mødt i retten i Kolding, og det er derfor uvist, hvordan de stiller sig til dommen.

Udgivet i 112

Drenge og piger mellem seks og ni år med særlige behov får fra 5. september mulighed for at deltage på et hold - Keglerne - i gymnastikafdelingen i Bramdrupdam Gymnastik- og Idrætsforening.

Det er Mette Damkjær, der for anden sæson er instruktør på holdet. Hun arbejder i det daglige som specialpædagog i Kolding Kommune og ved derfor alt om, hvad deltagerne på holdet kan klare af udfordringer.

- For drenge og piger, der har svært ved at deltage på et almindeligt gymnastikhold, men gerne vil bevæge og udfordre sig selv fysisk gennem leg, musik og bevægelse med og uden redskaber, er Keglerne det helt rigtige tilbud, siger Mette Damkjær i en pressemeddelelse.

Hun tilføjer, at deltagerne på holdet ikke bliver udfordret med ”de vilde ting”, men programmet består af mange gentagelser, og samtidig er deltagerne med til at bestemme den musik, der skal bruges i forbindelse med øvelserne.

Keglerne mødes hver torsdag fra kl. 16 til 16.55 i hal to i Bramdrupdam Sports- og Mødecenter. Det forventes, at forældrene er aktive i redskabsbanen med alt, hvad det indebærer af opsætning, hjælp ved de enkelte opstillinger samt oprydningen.

Forældre, der ønsker yderligere oplysninger om Keglerne, kan kontakte Mette Damkjær på mobiltelefon 2446 1337.

Udgivet i Bramdrupdam
Tirsdag, 13 August 2019

Ny asfalt på Esbjergmotorvejen

Esbjergmotorvejen mellem Vejen og Lunderskov får ny asfalt på og det vil påvirke trafikken.

Fra søndag den 18. august og cirka to uger frem udskifter Vejdirektoratet den slidte asfalt på E20 Esbjergmotorvejen mellem Vejen og Lunderskov. Det oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Arbejdet finder sted i østgående retning mellem tilkørselsrampe 67 Vejen Ø og tilkørselsrampe 65 Lunderskov Ø.

Arbejdet starter med, at den gamle belægning affræses. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der striber.

Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne.

Af hensyn til trafikanterne vil arbejdet primært blive udført som aften- og natarbejde mellem klokken 17.30 – 06.00, dog hele døgnet på søndage.

Konkret vil asfaltarbejdet få følgende konsekvenser:

· I arbejdsperioderne ledes det østgående spor over i vestgående spor med ét spor farbart i begge retninger.

· Til- og frakørselsrampe 66 Lunderskov i østgående retning vil periodevis være spærret i arbejdsperioderne.

Der vil være risiko for kødannelse, så trafikanterne skal påregne længere rejsetid.

Udgivet i Lunderskov
Tirsdag, 13 August 2019

Musikalsk gave til Kulturnatten

På Kulturnatten inviterer foreningen Jazz6000 hele byen til fællesdans på Akseltorv til moderne jazz leveret af det internationalt anerkendte band Mathias Heise Quadrillion.

I anledning af foreningens 20-års jubilæum i 2019 ønsker Jazz 6000, der er Koldings forening for moderne jazz, at forære en musikalsk gave til hele byen på årets Kulturnat den 23. august.

- Vi vil gerne markere foreningens runde jubilæum med en gave til Kolding. Kolding kommune har gennem alle årene understøttet aktiviteterne i vores forening. Nu vil vi gerne give noget tilbage, som kommer alle i Kolding til gode. Samtidig vil vi gerne vise hele byen, at moderne jazz er utrolig velspillet og rytmisk musik for alle, fortæller Claus Meineche, formand for Jazz6000, i en pressemeddelelse.

Foreningen ønsker med koncerten at være med til at gøre Kulturnat 2019 til en folkefest, hvor Akseltorv og de omkringliggende gader og pladser forvandles til et hav af dansende og glade mennesker, der fester sammen på tværs af generationer.

Til at skabe festen har Jazz6000 hyret det anmelderroste band Mathias Heise Quadrillion, som giver gratiskoncert på Akseltorv kl. 21.00 under årets Kulturnat.

Mathias Heise har de seneste år modtaget et hav af store jazzpriser og er blevet rost herfra og til skyerne som Danmarks nye, store jazznavn og spillet sammen med de allerstørste danske jazzmusikere og orkestre, eksempelvis DR Big Band. Ud over at mestre den svære kromatiske mundharpe, som har gjort ham verdensberømt, er han en eminent dygtig komponist og pianist.

Bandet Mathias Heise Quadrillion, der har spillet på et hav af internationaler festivaller, mixer sprudlende og energisk funk, fusion, rock med jazz og spiller elektronisk musik, som taler til alle på tværs af generationer.

Kind of Jazz fra England skrev bl.a. om bandet: ”Up-beat, up-tempo, and up-and-at-them. These boys can play!” Bandet består af Mathias Heise på kromatisk mundharpe og elektrisk klaver, Mads Christensen på elguitar, David Vang på elbas og Aksel Stadel Borum på trommer.

Jazz6000 håber, at hele byen vil danse med til tonerne af moderne jazz, når den indtager Kulturnatten i Kolding.

Udgivet i Kulturnatten