Artikel filtreret på dato: Mandag, 12 August 2019

Et uheld på motorvejen skabte kilometerlang kø.

En bilist i en personbil kørte mandag eftermiddag ved 13.50-tiden galt på motorvejen mellem Skærup og motorvejskryds Kolding - lidt nord for motorvejskrydset.

Af ukendte årsager mistede bilisten herredømmet over bilen og køretøjet rullede rundt, skriver jv.dk.

I følge avisen blev to personer kørt til tjek på skadestuen.

Motorvejen var spærret, mens vejhjælp og politiet arbejdede på stedet. Det var årsag til en kilometerlang kø i sydgående retning.

Se billederne nedenunder...

Udgivet i 112

Flotte besøgstal i Slotssøbadet denne sommer.

Her efter skoleferien er slut for denne sommer har Slotssøbadet gjort status for denne sommers besøgstal – selvom der stadig kommer mange især tyske gæster i hele august måned.

Sammenlignet med sidste års tropiske sommer var det forventelig, at besøgstallet i år ville gå noget op – men at Slotssøbadet samlet set for denne sommer indtil nu, har haft en stigning på ca. 30 procent ligger noget over forventningen. Sidste års varme sommer in mente gjorde også, at Slotssøbadet i år har udviklet på outdoor området – med ny kæmpe terrasse, udendørs sauna, minigolf og stor område til at nyde den dejlige varme sol.

Besøgstallet for juli alene udgør ca. 27.000 gæster – og herudover har også været afviklet de såkaldte delfinuger – en pendant til de mange fodboldskoler for børn mellem 6 og 12 år, skriver Slotssøbadet i en pressemeddelelse.

Ikke færre end 350 børn har været igennem delfinugerne og der er tradition for at mange af børnene deltager igen til næste år – så alt i alt har det været en særdeles god periode for Slotssøbadet.

Slotssøbadet Spray Park, som jo blev indviet for et par år siden – har også været et godt trækplaster for de mange turister i Kolding-området – og forhåbentlig forsætter det gode besøgstal også i den resterende del af august.

Et fælles billet samarbejde med Jump It har også været en fin succes for begge virksomheder.

- Jo mere interesse vi kan skabe omkring det at være aktiv og samtidig skabe en god social oplevelse er, noget af det vi sætter i højsædet fremover, siger souschef Edvard Køhrsen i pressemeddelelsen.

Også Dronning Dorotheas Badstue har oplevet en stigning i besøgstallet denne sommer. Eksempelvis har alle fire wellespana-arrangementer været udsolgt for første gang i lang tid.

- Så til trods for det mere ustadige vejr – har det været helt perfekt for os, slutter Edvard Køhrsen.

Udgivet i Slotssøbadet

Traditionen tro skydes årets Kulturnat og Trekantområdets festuge i gang hos Nicolai Kultur. Og i år er det Onkel Reje, der er klar til at spille for Koldings børn og deres forældre.

Der bliver helt sikkert fuld drøn på, når børnenes løjerlige antihelt Onkel Reje indtager scenen i Nicolai Gården med syrede rim, røverhistorier og musik den 23. august klokken 16.05.

Børnefavoritten Onkel Reje er modsætningen til alt, hvad vi prøver at lære vores børn af gode manerer. Han har en humor, der går lige ind i de børn, der er med på den værste. For det er nu engang sjovere at lave alt det, man ikke må, skriver Nicolai Kultur i en pressemeddelelse.

Gennem de sidste mange år har Onkel Reje slået sine folder på DR Ramasjang, hvor han med sin rødmossede, piberygende karakter har optrådt i absurde musikvideoer om alt fra personlig hygiejne til mormor til Sørøvershow og serien om Onkel Rejes Heavyband. Hvis han da ikke bestyrer sin brevkasse eller lader sine sure sokker fortælle vittigheder, der er både platte og politisk ukorrekte – og slet ikke til at stå for.

Inden Onkel Reje spiller, holder borgmester Jørn Pedersen åbningstale for Kolding Kultunat.

- Kulturnatten er noget helt specielt, og vi er stolte over, at startskuddet til det hele sker hos os, siger leder af Nicolai, Mette Strømgaard Dalby og fortsætter; - At vi har så stærkt et åbningsact er kun et plus – det er ikke hver dag, vi har en stjerne af Onkel Rejes kaliber til at spille for Koldings børn.

Da der forventes mange børn og voksne i gården til koncerten med Onkel Reje, vil gården være opdelt i zoner. Så børn kommer til at stå forrest, og voksne bagerst. Derudover vil der være et område, hvor man skal stille barnevogne.

Sensommer i Nicolai

Om aftenen byder Nicolai Biograf & Café på Sensommer i Nicolai, hvor Jazzband Kolding spiller. Aftenen rundes af med Grease Sing-a-long, hvor du kan synge med for fuld kraft, når den legendariske film fra 1978 vises i en flot sing-a-long version med sangtekster på lærredet.

Skuespiller og sanger Johanna Fridell er aftenens indpisker, og hun vil sørge for, at publikum kommer i den helt rette sing-a-long stemning og synger med på filmens mange hits som "Summer Nights" og "You're the one that I want".

Udgivet i Nicolai
Mandag, 12 August 2019

Byttefestival i Nicolai

Så er der igen mulighed for at få ryddet ud i garderoben og få den fornyet.

Er tøjet blevet for småt? For stort? For kedeligt? Er rød ikke lige din farve alligevel, så er der igen mulighed for at få det byttet til noget andet, når der er Byttefestival i Nicolai Scene.

Til Byttefestivalen medbringer du det tøj, du af en eller anden årsag ikke længere bruger. Byttefestivalens frivillige tæller dit tøj, og du får udleveret en kupon, hvor der står, hvor mange stykker tøj du har haft med. Denne kupon kan du nu bruge til at gå på udkig i vores store fælles garderobe, så du kan tage lige så meget tøj med hjem, som du har haft med.

Allerede fredag den 16. august kan du mellem 16 og 18 indlevere det tøj, du ønsker at bytte.

- Ved at deltage i Byttefestival hjælper du både tøjskabet og naturen, da tekstilindustrien er en enorm belastning for miljøet. Det overskydende tøj går til velgørenhed i Danmark og i verdens brændpunkter, forklarer ansvarlig for Byttefestivalen, Astrid Dam Jensen.

Byttefestivalen finder sted den 17.-18. august i Nicolai Scene i Kolding. Begge dage er åbningstiden 11-16.

Udgivet i Nicolai
Mandag, 12 August 2019

Kom med ud i rummet

På Kulturnatten og i Trekantsområdets Festuge kan du opleve et væld af arrangementer, der udforsker det ydre rum.

Vidste du, at det regner med diamanter på Uranus? På Kulturnatten og i Trekantsområdets Festuge kan du tage på opdagelse i rummet på Kolding Bibliotek.

Du kan blandt andet opleve et spektakulært kemishow eller møde danskeren, der måske bliver udvalgt til en envejstur til Mars. Slå dig ned til en spacy koncert med sange om rummet og afprøv, om du kan danse som en computerfigur, når der er lynkursus i Fortnite-dans for hele familien.

Skal vi flytte til Mars?

I Trekantsområdets Festuge gæster astrofysiker Michael Linden-Vørnle Kolding Bibliotek og giver sit bud på, om vi kommer til at kolonisere Mars i fremtiden. Hvad vil det kræve af mennesket at leve i sådan et udfordrende miljø?

Foredraget foregår fredag den 30. august klokken 19, og du kan få en gratis billet på koldingbib.dk.

Aktiviteter for både børn og voksne

Kulturnatten på Kolding Bibliotek foregår fredag den 23. august klokken 16-22. Alle arrangementer og aktiviteter er gratis at deltage i.

Udover at tage på rumrejse kan du også afprøve, om du skal gå til italiensk, yoga eller cellerciser, når aftenskolerne præsenterer deres nye kataloger og giver gratis prøvetimer. Få desuden rabat på de helt nye Kolding Talks-foredrag.

Hent Koldingbibliotekernes fulde program for Kulturnatten og for Trekantsomådets Festuge på koldingbib.dk/trekantfest eller på trekantfest.dk.

Udgivet i Det sker...