Artikel filtreret på dato: Mandag, 15 Juli 2019

Politiet efterlyser gerningsmand efter røveri af bil, hvor bilisten blev truet med en kniv for at forlade sin bil.

En yngre svensktalende mand truede mandag ved 10.20-tiden en bilist med en kniv, hvorefter gerningsmanden stjal en lysebrun metallic-farvet Volvo XC60. Hændelsen fandt sted på Koldingvej i Vejen, hvorefter gerningsmanden forsvandt i østlig retning - det vil sige mod Lunderskov og Kolding.

Syd- og Sønderjyllands Politi håber på borgernes hjælp i forbindelse med efterforskningen røveriet, skriver politiet i en pressemeddelelse.

En 74-årig bilist fra Vejen-området havde taget en blaffer op nær Coops lager ved krydset Koldingvej/Arnfredsvej, hvorefter det lykkedes gerningsmanden på stedet at stjæle køretøjet ved at true bilisten med en dolk til at forlade køretøjet. Herefter forsvandt gerningsmanden i østlig retning.

Signalement af køretøjet

Volvo XC60
Lysebrun metallic-farvet
Årgang 2014
Registreringsnummer: BZ 54.943

Signalement af gerningsmanden

Mand
Skandinavisk af udseende
20 - 25 år
175 - 180 centimeter høj
Almindelig af kropsbygning
Brunt, kort hår
Talte svensk
Var iført en grå hættetrøje og blå cowboybukser
Havde en mørkfarvet tatovering på venstre side af halsen
Medbragte en grøn rygsæk og en dolk med sort skæfte

Borgere, der genkender den stjålne bil eller gerningsmanden – eller måske har lagt mærke til gerningsmanden i området før hændelsen - bedes omgående kontakte Politiets Servicecenter på telefon 1-1-4.

Udgivet i Syddanmark

I Kolding Kommune kan hjemmeboende borgere med demensdiagnose nu benytte handicapkørselsordningen til fritidsformål, indkøbsture, familiebesøg og til andre kørselsbehov.

Handicapkørselsordningen er en kollektiv trafikordning for borgere der på grund af gangbesvær og synshandicap ikke kan tage bus eller anden kollektiv trafik.

Det er denne ordning som hjemmeboende borgere med demensdiagnose nu også kan blive visiteret til, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Seniorudvalgsformand Søren Rasmussen er glad for at borgere med demens nu kan bruge handicapkørselsordningen:

- Handicapkørsel er jo normalt kun for gangbesværede og meget svagtseende borgere. Men nu kan borgere med demensdiagnose også benytte handicapkørselsordningen. Det betyder, at vi transportmæssigt sidestiller borgere med demens med andre borgere. Transporten er således ikke længere en hindring for at kunne deltage i fritidsaktiviteter, tage på indkøbstur, besøge familie eller deltage aktivt i samfundslivet. Og hvis borgerne har brug for en ledsager under transporten kan en hjemmehjælper eller pårørende køre gratis med.

At hjemmeboende borgere med demens nu får mulighed for at benytte handicapkørselsordningen betyder, at de kan køre 104 ture pr. år, blive hentet på deres hjemadresse og blive kørt til den adresse de skal til. Det er kollektiv kørsel, så måske samler taxaen eller bussen andre op undervejs. Der er en egenbetaling på 3 kr. pr. kilometer, minimum 35 kr. pr tur.

Senior-, Sundheds- og Fritidsforvaltningen skønner at 100 hjemmeboende borgere med demensdiagnose vil gøre brug af ordningen. Ordningen løber frem til 1. april 2021 og er støttet med 2.6 mio. kr. fra Sundhedsstyrelsen.

Hvis du, eller dine pårørende, vil høre mere og eventuelt blive visiteret til handicapkørselsordningen skal du kontakte Kolding Kommunes demenskonsulenter på tlf. 24463162 eller 24285829 eller Senior- og Sundhedsrådgivningen på tlf. 79798450.

Udgivet i Kolding

Antallet af atleter er mere end fordoblet i forhold til det seneste skoleår.

Talentrådet for Idræt og Kolding kommunes Fritids- og idrætsafdeling kunne i december 2018 fortælle om etableringen af Talenternes hus, hvor det eksisterende tilbud til kommunens talenter i idræt og musik blev udvidet med et botilbud og et udvidet samarbejde med byens ungdomsuddannelser.

De nye tiltag, og ikke mindst klubbernes vedholdende fokus på talentudvikling og KIF-Fodbolds tildeling af DBU’s ungdomslicens, har betydet, at antallet af atleter tilknyttet ordningen, Kolding Elite Atlet (KEA) er mere end fordoblet i forhold til det seneste skoleår.

Enkelte af de nye atleter på ordningen er tilflyttere til byens ungdomsuddannelser og klubber, og de gør derfor brug af det nye botilbud hos Metroplis By The Marina.

Det udvidede samarbejde med uddannelsesinstitutionerne og botilbud suppleres af en pakke bestående af ekspertbistand omkring fysisk træning, fysioterapi, kostvejledning og sportspsykologi.

Som noget nyt er de to fysiske trænere, Thomas Padkær Petersen og Rasmus Bøving Hansen ansat i kombinationsstillinger for at sikre optimale rammer for den fysiske træning og koordineringen mellem træning i klubregi og den supplerende individuelle fysiske træning i KEA-ordningen, der tilbydes om morgenen og eftermiddagen.

De to trænere skal således varetage den fysiske træning og fysioterapien for Kolding Elite på Brændkjærskolen og ungdomsuddannelserne samt den fysiske træning for KoldingQ, KIF Fodbold, Kolding Tennis Klub, BK-Trekanten KIF og KIF Brydning.

Udgivet i Kolding