Artikel filtreret på dato: Søndag, 14 Juli 2019

Kolding har nu fire attraktioner på Visit Denmarks Attraktionsliste.

2018 var et godt år for Koldinghus hvor museet endte på en flot 41. plads på den årlige attraktionsliste med en vækst på 28% i besøgstallet i forhold til 2017.

I alt havde Koldinghus besøg af 172.072 gæster fra indland og udland, altså godt 37.000 flere end i 2017.

- At vi har hele fire af vores attraktioner på listen, hvoraf 3 ligger i top 100 har naturligvis en stor betydning for Kolding. Sidste år fejrede vi 750 års jubilæum i byen og også udstillingen Magtens Smykker trak rigtig mange gæster til byen, som ikke kun besøgte Koldinghus, men også bymidtens spisesteder og butikker, fortæller erhvervsdirektør Tove Gæmelke i en pressemeddelelse.

Hun glæder sig også over, at Koldinghus fortsætter med de store udstillinger, der bidrager til den forsatte vækst i besøgstallene.

Denne sommer viser Koldinghus udstillingen Prinsesse af Tiden – 75 års Danmarkshistorie, Designskolen Kolding afgangsudstilling og i juli og august måned kan man få en smagsprøve på de gobelinger, der kommer til Koldinghus i 2025.

Men også andre attraktioner i Kolding gør sig godt på listen. Både Geografisk Have og Kunstmuseet Trapholt havde hver sidste år over 80.000 gæster og lander dermed på plads 69 og 71. Den af Koldings attraktioner med den største vækst i besøgsantal er Harteværket - som havde en vækst på over 45%.

- Harteværket er en naturskøn perle, som gennem de sidste år har gennemgået en stor forvandling, og nu er et oplevelsescenter for hele familien, hvor der er mulighed for leg med vand og en kanotur ind til byen, siger Tove Gæmelke.

Attraktionslisten udgives hvert år af Visit Denmark og er liste over de mest besøgte attraktioner i Danmark.

Listen viser en oversigt over det samlede antal danske og udenlandske gæster, der i løbet af 2018 har besøgt attraktionerne.

Udgivet i Kolding