Artikel filtreret på dato: Lørdag, 13 Juli 2019

En lagerhal står lørdag formiddag i flammer.

En lagerhal til affaldssortering hos Torben Clausen A/S på Oksbølvej ved Haderslev står lørdag formiddag i flammer.

Brand & Redning Sønderjylland er i gang med slukningsarbejdet.

En tyk sort røg ses på lang afstand omkring Haderslev.

Syd- & Sønderjyllands Politi beder borgere om at vise hensyn og ikke at opsøge brandstedet. Politiet oplyser desuden, at ingen er kommet til skade og at branden er under kontrol. Brandårsagen er ukendt.

Se billeder nedenunder...

Udgivet i Syddanmark

Kolding Retailpark, der blandt andet tidligere har huset Silvan, har fået lempelser i lokalplanen, så bygningerne nu må huse et mere mangfoldigt handelsliv. Det har et næsten enigt byråd vedtaget.

Babysager, burgere og nips til boligen. Nu kan de handlende snart se frem til langt flere butikstyper i Kolding Retailpark, skriver erhvervsmæglerne Nordicals i en pressemeddelelse.

Indtil nu har den hesteskoformede genbo til Kolding Storcenter nemlig været underlagt krav til typerne af forretninger, der måtte leje sig ind. Der var tale om butikker med de såkaldte særligt pladskrævende varegrupper, så som møbelforretninger, byggemarkeder og butikker med hårde hvidevarer.

Med Bauhaus’ indtog, Silvans exit og områdets udvikling er interessen for lokalerne på det seneste kommet fra andre typer af forretninger, og det har byrådet honoreret med en ny lokalplan, der tillader såkaldte udvalgsvarer. Det vil sige varer som elektronik, babysager, tøj og sko, og faktisk tillader lokalplanen fremover også spisesteder og kontorer. Samtidig får både området og flere af lejemålene en markant opgradering.

- Den nye lokalplan giver mulighed for at kunne levere dét, der er efterspørgsel på nu, så vi får en bedre udnyttelse af området, siger Birgitte Kragh (V), som er medlem af Kolding Byråd og formand for Planudvalget.

- Vi håber på, at tiltaget bliver taget godt imod, og at handlen får et løft. Området er attraktivt, og der kommer kunder fra nær og fjern, som nu får et endnu mere mangfoldigt indkøbstilbud, tilføjer hun.

Butikkerne står klar

Ud over de flere varetyper, butikkerne nu må forhandle, er der også åbnet op for, at lejemålene kan blive mindre. Det gør det betydeligt nemmere for de butikstyper, der ikke har brug for tusindvis af kvadratmeter, at få del i den gode beliggenhed.

- Vi har længe haft en stor efterspørgsel på lokaler i Kolding Retailpark, men de har alle været med forbehold for ændringer i lokalplanen, fortæller Martin Becker Overgaard, der er erhvervsrådgiver i Trekantområdet for Nordicals, og fortsætter:

- Faktisk har vi allerede nu underskrevet en aftale med en rigtig stærk lejer, som endelig får mulighed for at leje sig ind i en del af Silvans gamle lokaler.

Han forventer, at de andre ledige lejemål i byggeriet også snart har fundet nye lejere.

Udgivet i Erhverv