Artikel filtreret på dato: Onsdag, 08 maj 2019

Læserbrev af Ole Alsted (V), medlem af Økonomiudvalget, Viuf Stationsvej, 6052 Viuf.

Byrådsmedlem Elvis Comic (S) skrev et læserbrev den 2. maj 2019, hvor han gjorde sig umage med at bruge sejlerudtryk omkring Kolding kommunes økonomi.

Elvis Comic skriver, at kaptajnen (borgmesteren) padler i en optimistjolle. Sandheden er, at Elvis Comic nu tisser op mod vinden. Og det er ikke klogt. Hvis vi bliver i sejlerudtryk, så er den kurs, som den socialdemokratiske byrådsgruppe nu sætter en meget mærkelig retning uden land i sigte.

Angrebet fra Elvis Comic blæser i vinden. Det er uforståeligt, når det er en kendsgerning, at den socialdemokratiske byrådsgruppe stemmer for de samme ting som resten af partierne i byrådet.

Senest ved mødet i økonomiudvalget (uge 19), hvor vi drøftede netop økonomi og styring af økonomien, også her blev der udtrykt tillid og tro på, at vi gør det rigtige og det nødvendige i situationen.

Byrådets to socialdemokratiske medlemmer var også i denne sag enige med Venstre. Derfor er det besynderligt at læse Elvis Comics mærkværdige udtalelser, der nu peger i en helt anden retning.

Venstre i Kolding kommune har sat en klar kurs. Det er ikke hver dag, vi har vinden i ryggen, men vi er alle i samme båd, og fortsat indstillet på et bredt samarbejde. Også med socialdemokraterne, når de besinder sig til at vende skråen. Skib – ohøj!

Udgivet i Læserbreve

I Kolding Kommune kan hjemmeboende borgere med demensdiagnose nu bruge handicapkørselsordningen.

Ordningen har indtil nu været forbeholdt borgere der er gangbesværede eller meget svagtseende.

Dette er blevet muligt, fordi Senior- og Sundhedsforvaltningen i Kolding Kommune har modtaget 2.6 mio. kr. fra Sundhedsstyrelsen, til at indføre ordningen.

Seniorudvalgsformand, Søren Rasmussen siger:

- Vi er i Seniorudvalget rigtig glade for, at borgere med en demensdiagnose nu også får mulighed for at benytte handicapkørselsordningen. Det betyder, at transporten ikke længere er en forhindring for at kunne deltage aktivt i samfundslivet, tage på familiebesøg, tage på indkøbstur eller deltage i fritidsaktiviteter. Vi ved at en del borgere med demensdiagnose har vanskeligt ved at benytte offentlig transport og det er derfor betryggende, at de nu får mulighed for at benytte handicapkørselsordningen der jo i trygge rammer kører borgerne fra dør til dør.

Med den nye ordning får hjemmeboende borgere med demensdiagnose mulighed for at bruge handicapkørsel til fritidsformål, indkøbsture, familiebesøg mm. Borgerne kan køre 104 ture pr. år og der bliver mulighed for at få en ledsager med under transporten hvis behov herfor. Der er en egenbetaling på handicapkørsel der minder om priserne på offentlig transport med bus eller tog.

Senior- og Sundhedsforvaltningen skønner at 80-100 hjemmeboende borgere med demensdiagnose vil gøre brug af ordningen. Ordningen løber frem til 1.april 2021.

Senior- og Sundhedsforvaltningen informerer i løbet af maj om ordningen i lokalaviser mm. Det forventes at de første borgere med demensdiagnose vil blive visiteret til handicapkørsel umiddelbart herefter. Interesserede borgere kan dog allerede nu kontakte Senior- og Sundhedsrådgivningen på 79798450 hvis man ønsker yderligere oplysninger om ordningen.

Udgivet i Kolding

Det nationale ungeklimaråd er nedkommet med 17 anbefalinger til klimahandling. Det har fået SF i Kolding Kommune til stille forslag om et ungeklimaråd forud for klimastrejkerne 24. maj.

Den 24. maj går folkeskoleelever og studerende atter på gaden i ”Klimastrejke for fremtiden”. Dermed er der gået to måneder siden sidste klimastrejke, hvor borgmester Jørn Pedersen stod på Rådhusets trappe og forklarede de unge, at kommunen ikke gjorde nok i forhold til klimaet og at kommunen skal gøre mere.

Det har fået SF til at stille forslag om i Kolding Byråd, at der skal oprettes Ungeklimaråd i kommunen, som skal sikre, at kommunen lægger sig i selen med klimakampen. Ungeklimarådet er en del af det nationale klimaråds anbefalinger:

- Det nationale ungeklimaråd anbefaler, at der skal oprettes et råd i hver kommune. Jeg synes, det er en god ide – de unge står og skubber lidt til min generation for at vi skal komme i gang. Derfor vil jeg gerne, at kommunen sætter endnu mere gang i klimakampen og tager dem med på råd, forklarer Karina Lorentzen, gruppeformand for SF, i en pressemeddelelse.

Karina Lorentzen foreslår desuden, at Ungeklimarådets øvrige forslag gennemgås med henblik på at undersøge, om de kan indføres i kommunen. Bl.a. har rådet et forslag om, at offentlige køkkener skal tilbyde klimavenlig mad. Karina Lorentzen er tirsdag på besøg hos Elbokøkkenet og her vil hun spørge ind til, hvordan ældremaden kan blive klimavenlig.

Forslaget

Forslag om at implementere Ungeklimarådets anbefalinger

Den 26. april udkom det nationale Ungeklimaråd med 17 anbefalinger til klimaindsatsen. Et par af anbefalinger vedrører kommunerne, og SF foreslår derfor:

• At anbefalingerne screenes for deres relevans for kommunerne, ligesom der leveres bud på, hvordan de kan implementeres
• At anbefaling nr. 11 implementeres i Kolding Kommune i sin helhed, således at der bl.a. oprettes et ”Ungeklimaråd”.

Forslaget skal ses i lyset af, at der igen er klimademonstrationer 24. maj, og vi skylder de unge at handle, mener SF Kolding.

Udgivet i Politik

Michael Markussen leverede varen ved sæsonpremieren på svenske Ring Knutstorp, hvor han med en andenplads i første heat beviste at titelkandidaturet er alvorligt ment.

Andenpladsen blev grundlagt med en tilfredsstillende tredjeplads i kvalifikationen, skriver Markussen Racing i en pressemeddelelse.

Med et lille sekund op til hurtigste mand kunne Michael Markussen godt have ønsket mere, men i et helt nyt team er det vigtigt at være realistisk:

- Selvom jeg er omgivet af enormt erfarne folk der ved hvordan man vinder mesterskaber, skal vi stadigvæk lære at arbejde sammen under et løb. Når vi får sporet os helt ind på hinanden kommer den sidste smule fart helt automatisk, siger Michael Markussen, der omsatte tredjepladsen til en andenplads - og teamets første pokal - efter et relativt roligt løb lørdag formiddag.

Der var til gengæld alt andet end ro og fred da andet løb blev startet lørdag eftermiddag. Allerede under optakten havde mekanikerteamet med bekymrede miner spejdet mod himlen, der skiftevis bød på blå himmel og sne- og haglbyger. Dækvalget ville have altafgørende betydning for udfaldet af løbet.

Mens banen tørrede op kørte feltet på banen og gjorde klar til start. Den svenske asfalt var ikke helt tør, så Michael havde en krævende opgave med at få bilen i gang uden for meget hjulspind.

- Når sådan en racerbil skal sendes afsted, gælder det om at ramme det helt perfekte omdrejningstal for at få flest hestekræfter som muligt sendt ned i asfalten uden at hjulene spinner. Og når banen er fugtig er man nødt til at give den mindre gas på grund af det lave vejgreb - til gengæld risikerer man at bilen staller (går i stå, red.) ... og det skete altså for mig, forklarer Michael, som ivrigt forsøgte at få gang i bilen igen.

- Udfordringen var bare, at køreren ved siden af mig lavede samme nummer, så bilerne bagved havde ikke rigtigt noget sted at køre hen. Jeg blev påkørt af én bil før jeg fik startet bilen igen, og da var jeg allerede langt nede i feltet, fortæller Michael Markussen.

Det handler om gode oplevelser

Efter et større oprydningsarbejde blev løbet givet frit igen, og her begyndte Michaels overhalingsarbejde. Det blev et lyspunkt på et løb, der havde potentiale til at give endnu en topplacering.

- For en racerkører er en overhaling jo det bedste i verden, så hvis jeg ser bort fra resultatet var det super fedt! Ikke mindst for vores 60 gæster, der havde taget turen fra Danmark for at opleve vores første løb sammen med os. De fik da lidt ekstra at se på, griner Markussen.

Løbet på Ring Knutstorp gav også debut til teamets nye VIP-afdeling, og på trods af lave temperaturer og snebyger fik gæsterne en god dag i et opvarmet telt med god mad, underholdning og godt racerløb. Det er noget, som for alvor er sat i højsædet i denne sæson:

- Sponsorer er den benzin, som holder et racerteam kørende, og derfor har vi brugt mange timer på at designe den oplevelse, vi gerne vil give til dem, som tror på vores projekt. Jeg synes at det er blevet rigtigt godt, og jeg er stolt af alle dem som har hjulpet til med at få det her team på benene i løbet af vinteren, slutter Michael Markussen.

Maj måned er ekstraordinært travl for den jyske DTC-kører. I den kommende weekend går det nemlig løs på Monza-banen i Italien, hvor han skal køre anden afdeling af Michelin Le Mans Cup sammen med KEO Racing. Herefter når han lige hjem, før han og resten af Markussen Racing gør klar til anden afdeling af DTC-mesterskabet, der køres på gaderne i Aarhus under Classic Race Aarhus.

Udgivet i Motorsport

Læserbrev af Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), folketingskandidat, Sindalvej 4, 6000 Kolding.

Hvis du tror, at det kun er udsatte og misbrugere, der ikke kommer til tandlægen, fordi de ikke har råd, kan du godt tro om. Analyse Danmark har lavet en undersøgelse, der viser, at det også gælder 40 procent af 3F’s ansatte med de laveste indkomster. De har simpelthen ikke pengene, og de får derfor ikke lavet helt nødvendige behandlinger. Det skaber en ulighed i sundhed, som sætter sine tydelige spor i tandsættet.

Det duer ikke. Tænderne bør høre med til den skatteyderbetalte sundhed, og derfor skal vi af med brugerbetalingen på tandlæge. Det er de færreste, der ved det, men ubehandlet betændelsestilstand i tænderne kan faktisk give både diabetes og hjerte-kar sygdomme, der også på sigt koster udgifter til behandling. Det giver derfor meget menig at forebygge den situation.

Desuden er tandlæge blevet dyrere, fordi de offentlige tilskud er faldet. I 1980'erne udgjorde det offentlige tilskud til tandlæge 44 procent. Nu er det faldet til 17 procent. Det går ud over de laveste indkomster, og derfor går SF til valg på at udfase brugerbetalingen.

Udgivet i Læserbreve