Artikel filtreret på dato: Mandag, 06 maj 2019

Et parti hakket oksekød trækkes nu tilbage.

Skare Meat Packers K/S i Vejen trækker nu et parti hakket oksekød tilbage, da der er fundet små stykker af blåt plastic i kødet, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Der er tale om hakket oksekød 8-12 % i 500 grams pakker. Pakkedatoen er 1. maj 2019 og sidste anvendelsesdato er 9. maj 2019. Kødet er mærket med Ref. nr.: 1918220.

Kødet er solgt i Rema 1000 butikker i hele landet.

Fødevarestyrelsen anbefaler forbrugere, at levere kødet tilbage til Rema 1000 eller at kassere det.

 

Udgivet i Syddanmark

Lørdag den 11. maj åbner Aunsbjerg et nyt bilhus i Kolding.

Når Aunsbjerg Kolding åbner dørene til åbningsfesten den 11. maj, sker det ikke blot med fokus på bilsalg, men også med øje for aktiv nyskabelse og genanvendelse. En helt ny og meget spændende skulptur bliver desuden sat op på dagen på Platinvej 1.

Aunsbjerg har i nogle måneder solgt biler fra adressen, men den del af bygningen som Aunsbjerg har udlejet til HusCompagniet har været sidste etape af ombygningen og står først færdig nu.

Fra skrot til robot

- Vi kan i Aunsbjerg godt lide at gøre tingene lidt anderledes og med vores nye atypiske bilhus i Kolding har vi ønsket at skabe rammerne med nytænkt kant og en tråd tilbage i tiden. Resultatet er vi selv lidt stolte af og især håber vi selvfølgelig kunderne vil synes godt om det. Vi har i Kolding afdelingen et årligt salg af ca. 1500 lettere brugte biler og synes genanvendelse giver rigtig god mening at arbejde med. Det synliggør vi med vores nye Kolding kendetegn til Vejlevej i form af en skulptur, der helt bogstaveligt er blevet skabt af skrot. Skulpturen synes vi på en fed måde har en tråd tilbage i tiden og med fantasi og kreativitet også forbindelse til fremtiden og hvordan mennesket kan tænke transformation samt udvikling. Resultatet er blevet til en godt 7 meter høj robot lignende skulptur inspireret af Transformers universet, fortæller ejer Alex Aunsbjerg i en pressemeddelelse.

- Da vi overtog ejendommen på hjørnet af Vejlevej og Platinvej for et par år siden, var jorden på den store P-plads til Vejlevej tydelig præget af en fortid med skrot og bilkirkegård. Fra den plads har vi kørt ca. 200 lastbillæs med omkring 5200 tons forurenet jord væk til miljø behandling. Vi har fra starten haft fokus på genbrug i byggeprocessen af det nye bilhus. Det giver mening både af hensyn til miljøet, men også økonomisk for at holde vores omkostninger nede – og dermed tilbyde bedre priser til kunderne, slutter Alex Aunsbjerg.

Åbningen af det nye hus fejres lørdag den 11. maj fra 10-16, hvor robotten lavet af skrot opføres og navngives. Og så kommer børnenes Onkel Reje, den danske sanger BRO, og den tidligere racerkører Erik W. Pedersen.

Udgivet i Kolding

Trapholt Parken danner rammen om det traditionsrige Pinsemarked på Trapholt, der i år slår teltdørene op den 9. og 10. juni.

Med det største marked for kunsthåndværk og design uden for København byder Trapholt Pinsemarked på nogle af Danmarks bedste kunsthåndværkere og designere. De særligt udvalgte udstillere beskæftiger sig med materialer som træ, papir, glas, keramik, smykker, tekstil, læder m.m. Så der er rig mulighed for at blive inspireret, købe produkter og høre om processen bag af kunsthåndværkeren selv.

På museet er der lejlighed til at opleve udstillingen Eske Kath – Den Fundamentale Usikkerhed, en præsentation af Nanna Ditzels møbeldesign, Michael Geertsen EKKO og den store udstilling Kay Bojesen – Humøret i dansk design.

I den kreative workshop, der tager udgangspunkt i Eske Kath udstillingen, kan børn og andre kreative sjæle slå sig løs. Ann Køhrsen, kunstner og kunstpædagog, står klar til at guide deltagerne gennem den kreative udfoldelse.

Caféen er bestemt også et besøg værd, og hvis vejret tillader det, kan kaffen eller frokosten nydes på caféens terrasse med smuk udsigt ud over Kolding Fjord.

Trapholt Pinsemarked har åbent klokken 10-17 den 9. og 10. juni. Der er fri entré til pinsemarkedet, Café Trapholt og Trapholt Designbutik. Gæster kan også besøge museets udstillinger både søndag og mandag under pinsemarkedet, hvor der er halv pris på entréen. Har man endnu ikke set Kay Bojesen – Humøret i dansk design, kan man også nå det, da pinsemarkedet er sidste dag, udstillingen er åben.

Udgivet i Trapholt